:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW ANNABETH GISH (THE X-FILES)
INTERVIEW ANNABETH GISH (THE X-FILES)
Type: Interview - Datum: 2004-07-12 - Geplaatst door: Bart
Annabeth Gish: "Ik geloof niet in buitenaards leven."

Annabeth Gish, die bij ons enige bekendheid verwierf door haar bijrol in Mystic Pizza, en verder te zien was in Wyatt Earp, de mini-serie Scarlett, Nixon, Beautiful Girls, Steel en Double Jeopardy, brak drie jaar geleden volledig door, vanwege haar belangrijke rol in de populaire serie The X-Files. Met het verschijnen van het 9de én laatste seizoen op dvd, kregen wij de kans om een telefonisch interview te doen met deze knappe verschijning uit Los Angeles.


DVD Info: Je was te zien in de laatste 2 seizoenen van The X-Files. Hoe raakte je betrokken bij de serie?

Annabeth Gish: Wel, ik waagde mijn kans voor de rol van Monica Reyes tijdens een zeer uitgebreide auditie. Er waren een heleboel gegadigden, dus kan je natuurlijk begrijpen dat ik achteraf zeer blij was dat ik de rol te pakken had.

Was je voordien al een fan van het feuilleton?
In de beginjaren keek ik geregeld naar afleveringen, maar toen ik de rol kreeg; kwam ik tot de vaststelling dat ik veel werk voor de boeg had. Bepaalde begrippen en methodes moest ik aanleren; kortom; er was wel wat research nodig (lacht).

Spijtig genoeg kwam er voor jou na amper 2 jaar een einde aan de serie. Was je graag doorgegaan of vond je dat het welletjes was geweest?
Wat mij betreft, mocht The X-Files nog een tijdje blijven bestaan hebben, want ik had een enorm leuke ervaring en ik raakte meer en meer vertrouwd met mijn personage. Anderzijds; is het begrijpelijk dat men er vroeg of laat moet mee stoppen. Negen seizoenen is immers niet niks...

Er doen geruchten de ronde dat men zou werken aan een nieuwe X-Files-film. Wat is daarvan waar? Zal je er ook in te zien zijn?
Ik vermoed dat ze momenteel bezig zijn met het project, maar meer kan ik je niet vertellen. Ikzelf heb geen rol in de film, want het gaat voornamelijk over Mulder en Scully.

Geloof jij eigenlijk in UFO’s en buitenaardse wezens?
Ik geloof niet in buitenaards leven, maar ik denk wel dat er een bepaalde soort energie of levensvorm bestaat. Maar die zijn volgens mij totaal niet kwaadaardig of gevaarlijk.

Je bent sinds oktober getrouwd met Wade Allen (stuntman voor o.a. Troy). Is je leven veranderd sinds je huwelijk?
Ja, natuurlijk. Ik ben meer tot rust gekomen, ben gelukkig, vooral omdat ik nu een heel goede vriend; een echte "soulmate" gevonden heb (lacht). Voordien kenden we elkaar al geruime tijd.

Af en toe vertolk je een gastrol in series als CSI Miami, The West Wing en Chicago Hope. Doe je dit graag?
Jazeker. Ik hou ervan om dit te combineren met mijn andere rollen. Alleen is het soms jammer dat je maar eventjes deel uitmaakt van iemand anders zijn show (lacht). Het personage dat ik in The West Wing vertolk zal echter af en toe terugkeren.

Kan je iets vertellen over de mini-serie The Detective van Hallmark Entertainment?
Het is een detective-serie met in de hoofdrol Tom Berenger (Platoon), waarin ik de rol speel van Cynthia Ernst. Ik heb veel plezier beleefd aan de opnames.

Meer en meer filmacteurs, zoals William L. Petersen, Kiefer Sutherland en Martin Sheen, aanvaarden rollen in spraakmakende tv-series. Jij begon ook je carrière als filmactrice. Wat doe je het liefst?
Weet je; ik doe het allebei graag. Werken voor televisie is schitterend, het is een toffe job, maar op een filmset staan is toch opwindender. TV-series hebben een strakker werkschema; alles moet sneller gaan, zodat je automatisch vlugger onder druk staat.


Binnenkort komt de film Knots uit, waarin je één van de hoofdrollen speelt. Waar gaat het over?
De film zal in de herfst uitgebracht worden. Het is een leuke ensemble-komedie over relaties.

Soms worden beroemdheden geconfronteerd met roddels en geruchten in de pers, die fel overdreven zijn of zelfs compleet onzin zijn. Hoe ga je daar mee om?
Ik denk dat het leven van een beroemdheid vaak angstaanjagend moet zijn, om voortdurend in de schijnwerpers te staan. Gelukkig heb ik daar geen last van. Mijn privé-leven wordt goed afgeschermd.

Veranderde dit niet sinds je in The X-Files te zien was?
Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk kreeg ik automatisch meer aandacht, maar niks om me zorgen over te maken.

Wat zijn je toekomstplannen?
Vorige week beëindigde ik de opnames van de film The Celestine Prophecy, gebaseerd op de bestseller van James Redfield. Het is een spiritueel avontuur waarin ik één van de hoofdrollen heb. Verder zal ik mijn ogen goed openhouden, en trachten om interessante en boeiende film- of tv-opdrachten te kunnen doen. Ik hou ervan om te acteren; stilzitten is niks voor mij.

Ben je ooit al in België geweest?
Nee, jammer genoeg niet. Ik was al in Europa, maar kreeg de kans niet om jullie land te bezoeken. Ik hoop daar binnenkort verandering in te brengen.
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)

UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type