:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 07
STARGATE SG-1 VOLUME 07
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-11
SERIE
Op deze schijf vinden we de 2 laatste afleveringen van het 2e seizoen. Vooral de aflevering 1969 is dolkomisch. Probeer je Teal’c maar eens in te beelden in het jaar 1969... Verder krijgen we 2 afleveringen uit het 1e seizoen gepresenteerd. De aflevering Thor’s Hammer is de voorloper van de aflevering Thor’s Chariot en ook de Unas zullen nog terugkeren in seizoen 3. De aflevering Hathor bekijk je best voor de aflevering Out Of Mind, kwestie van alles wat chronologisch te houden.

Hieronder alvast een overzicht met korte inhoud van de 4 afleveringen op dit 7e volume:

1969 (S2, Afl. 21)
Een zonnewind zendt het SG-1 team terug in de tijd naar 1969. Het team wordt er prompt beschuldigd van spionage door het Amerikaanse leger. Ze ontsnappen en worden geholpen door 2 bloemenkinderen op weg naar Woodstock. Maar kunnen ze ook nog terugkeren?

Out Of Mind (S2, Afl. 22)
O'Neill ontwaakt in een futuristische wereld waar men hem vertelt dat hij 79 jaar geleden werd ingevroren. Hij wordt ondervraagd over het Stargate project, maar dan ontdekt hij dat dit een valstrik is van de Goa’Uld. Ze houden hem vast om hem geheimen te ontfutselen en nadien te vermoorden.

Thor's Hammer (S1, Afl. 10)
Deze episode introduceert de Eerste Goa’Uld, de boosaardige Unas, die terug zal keren in Seizoen 3. Op zoek naar hulp in hun strijd tegen de Goa’Uld op de planeet Cimmeria, raken Teal’c en O’Neill verdwaald in de labyrintgrotten waar het boosaardig schepsel wacht...

Hathor (S1, Afl. 14)
Tijdens een opgraving wordt de Egyptische godin Hathor na 4000 jaar weer tot leven gewekt. Zij tracht de mannen van de SGC te verleiden om haar helpen terug te keren naar haar thuisplaneet Chulak...

BEELD EN GELUID
Weerom een DVD met een goede beeld en geluidskwaliteit. Beeld is scherp en vrij van compressiefouten. Kleuren zijn helder, wel is er een lichte filmgrain aanwezig. Dialogen klinken helder en warm. Dus ook het geluid stelt niet teleur.

EXTRA'S
Geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
De afleveringen op deze DVD zijn dus deels uit Seizoen 2 en deels uit Seizoen 1, een beetje verwarren dus, niettemin zijn ze zeer amusant. Aangezien de DVD ook qua geluid- en beeldkwaliteit goed scoort, hoort deze DVD zeer zeker thuis in je SG-1 en/of sciencefiction collectie.


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
170 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626005391


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij