:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CURSE OF ROSALIE, THE
CURSE OF ROSALIE, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-02-04
FILM
De reviews over The Curse Of Rosalie, die in de Verenigde Staten iets origineler is uitgebracht als The Harbinger, zijn niet bepaald mals. En dan hebben we het niet over de mening van recensenten die zoals steeds geen snars begrijpen van wat de horrorcommunity verlangt van een genrefilm, wel gaat het om schrijfsels van fervente horrorfans die zich bekocht voelen en de twee lange uren terugeisen van hun leven. Dit soort nonsens zou best nog een kans van slagen hebben mocht je een Nicolas Cage in overdrive in de hoofdrol hebben, helaas moet je het hier doen met ene Will Klipstine, die na de iets beter onthaalde komedie The Evolution Of Andrew Andrews hiermee aan zijn tweede langspeler toe is en in feite alleen maar toont dat hij maar beter een andere stiel zoekt.
Op diverse forums gaan horrorfans zelfs zo ver door zich af te gaan vragen of het toch niet de bedoeling was om van The Curse Of Rosalie een parodie te maken, want daar lijkt het (weliswaar ongewild) bij momenten sterk op. Spuuglelijke special-effects die bestaan uit mottige hologrammen die geesten moeten voorstellen zoals je ze in feite alleen maar zou verwachten in barslechte films uit de jaren '90, toen de CGI nog in haar kinderschoentjes stond. Will Klipstine, die overigens ook de regisseur is van dit wanstaltige gedrocht, vindt dit anno 2023 best nog kunnen waardoor het qua stijl wat doet denken aan een goedkoop afkooksel van het Schwarzenegger-vehikel End Of Days, waarin Satan in New York op zoek gaat naar een geschikte bruid. De duivel in The Curse Of Rosalie, want uiteraard is ook hij van de partij, komt in de gedaante van ene Luc opdagen. Deze zowat enige originele vondst wordt helaas tenietgaan door de schabouwelijke vertolking door (de gelukkig bij ons volslagen onbekende) Charles Hubbell, die er als Satan allesbehalve luguber uitziet.
De premisse is wederom niet meer dan een zoutloos aftreksel van het alom bekende Goethe-verhaal, waarin Faust zijn ziel verkoopt aan Mephisto. Ondertussen zou iedereen met wat hersenen moeten weten dat dit nooit een goed idee is, maar daar denkt de opportunistische carrièrejager Daniel (Will Klipstine), die door zijn akkoordje met de duivel zelfs de ziel van zijn dochter Rosalie te grabbel gooit, toch duidelijk anders over. Het kind dat vertolkt wordt door Madeleine McGraw, aan wie blijkbaar alleen maar gevraagd werd dat ze wat in de camera moest staren, wordt hierdoor een gevreesde voorbode die verdoemenis brengt en mensen aanzet tot zelfmoord. Samen met de moeder (Amanda MacDonald, ook een naam die je niet per se hoeft te onthouden) reist het gezin af naar het afgelegen St. Heraldson, waar elke inwoner zich opvallend opdringerig voordoet en waar iedereen elkaars handel en wandel als zijn eigen broekzak kent.
Dat horrorfilms doorgaans niet veel mogen kosten, is een regel waaraan zo goed als niet te ontkomen is. Gelukkig vinden goede regisseurs vaak hun soelaas in originele vondsten, maar dit talent is niet aan Will Klipstine besteed, die denkt de kijker te kunnen paaien met het oeverloos tonen van saaie drone shots, of hij laat de rest over aan acteurs aan wie men nooit heeft verteld dat je met overacting alleen maar je publiek wegjaagt. Van jump scares of schrikeffecten is al evenmin sprake, wel zie je iemand in een carnavalspak rondhuppelen die daarmee de duivel moet voorstellen, of krijg je een schaduwspel dat zo amateuristisch in beeld wordt gebracht dat je niet eens ziet wat er gebeurt. Om het enigszins intelligent te verpakken word je wel om de oren geslagen met allerlei overtollige moeilijkdoenerij over relieken uit Mesopotamië, maar uiteindelijk is het rammelige scenario en de slotsom zo sullig dat je je maar beter de moeite bespaart om al deze burleske larie te begrijpen.

BEELD EN GELUID
Dit horrorvehikel verscheen bij ons op Blu-ray via The Searchers. Het geluid is het beste van dit schijfje, ook al zijn er weinig of geen effecten te bespeuren en zit alles op één niveau samengeperst. In het beeld merk je wel geen storingen, toch zie je overduidelijk dat dit een een affreuze goedkope film is. De special effects komen nooit uit de verf en alle kleuren zijn te fel, vaak zelfs pastelachtig, waardoor alles vrij lelijk oogt. De film bevat heel wat donkere scènes die vaak niet meer dan één wazige vlek lijken, waardoor de verveling nog meer de kop opsteekt.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk.

CONCLUSIE
Waarom The Curse Of Rosalie nu per se een release op Blu-ray heeft gekregen, is ons een compleet raadsel. De film voelt aan als een opeenstapeling van slaapverwekkende onkunde die na tien minuten reeds aardig op de zenuwen begint te werken.coverStudio: The Searchers

Regie: Will Klipstine
Met: Irene Bedard, Madeleine McGraw, Will Klipstine

Film:
3,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461878625


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij