:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 08
STARGATE SG-1 VOLUME 08
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-16
SERIE
Met deze DVD zetten we meteen al het 3e seizoen in van de serie. Vanzelfsprekend gaat men in de eerste aflevering van dit seizoen verder met de cliffhanger die op het einde van het vorige seizoen werd gecreëerd. Verder wordt ons weer een nieuwe Goa’Uld voorgesteld en krijgen we de Asgard nogmaals op bezoek. Vier afleveringen die garant staan voor enkele uurtjes kijkplezier!

Hieronder alvast een overzicht met korte inhoud van de 4 afleveringen op dit 8e volume:

Into The Fire (S3, Afl. 1)
Gevangen op de planeet van Goa'uld leidster Hathor, hopen kolonel O'Neill, kapitein Carter en Daniel Jackson op hulp van de Stargate-basis. Maar daar is de hoop op het vinden van het Stargate-commando reeds opgegeven.

Seth (S3, Afl. 2)
O'Neill en zijn team zijn op het spoor van een verdreven Goa'uld leider, die zich op aarde verborgen houdt als aanvoerder van een gevaarlijke sekte. Diezelfde sekte wordt ook door de FBI in de gaten gehouden.

Fair Game (S3, Afl. 3)
De Goa'ulds beramen een plan voor een invasie van de aarde. Door de bemiddeling van de machtige, buitenaardse Thor komen de Goa'uld leiders en het Stargate-commando onder leiding van O'Neill bijeen om te onderhandelen.

Legacy (S3, Afl. 4)
Op een ver afgelegen planeet stoot het Stargate-commando op de dode lichamen van een groep van afvallige Goa'ulds. Als de lijken naar de Stargate-basis vervoerd worden, ontketenen zij een dodelijk gevaar voor de aarde.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit bij deze nieuwe serie DVD’s is lichtelijk verbeterd. Filmgrain is nog wel steeds een probleem maar toch al in iets mindere mate. Grootste verbetering is echter het geluid vanaf dit seizoen. Men heeft namelijk vanaf nu voor een Dolby Digital 5.1 geluidstrack gekozen. Niet zo vanzelfsprekend voor een Tv-serie. Het resultaat mag er dan uiteindelijk ook zeker wezen! Dialogen klinken warm en duidelijk, de track is dynamisch en maakt zorgvuldig gebruik van de lage tonen. Je waant je echt in het midden van de actie.

EXTRA’S
Trailer
Een drie minuten durende trailer van Seizoen 3, in de VS waarschijnlijk uitgezonden na het beëindigen van seizoen 2. In ieder geval heeft de trailer het gewenste effect want watertanden deden we zeker na het bekijken ervan.

Featurette: Gateway to the edge of the Universe
Deze featurette biedt je een kort kijkje achter de schermen van Stargate SG-1. Aan de hand van beeldmateriaal en interviews wordt het een en het ander uitgelegd. Had gerust heel wat langer mogen zijn.

CONCLUSIE
Vier leuke afleveringen op een DVD van een goede kwaliteit. Aan de extra’s is nog werk maar omdat er op de vorige volumes geen aanwezig waren kunnen we dit enkel een verbetering noemen. Voor de fans is er dus maar 1 optie: kopen!cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
179 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007159


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Trailer
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij