:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 10
STARGATE SG-1 VOLUME 10
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-17
SERIE
In deze 4 nieuwe afleveringen wordt zeer duidelijk gemaakt dat niet alles is wat het lijkt … niet alle doden blijven dood, niet alles wat je denk te zien is echt, niet alle SG teams zijn wel degelijk SG teams etc etc. Kortom 4 zeer mysterieuze en spannende afleveringen.

Hieronder alvast een overzicht met korte inhoud van de 4 afleveringen op het 10e volume:

Rules Of Engagement (S3, Afl. 9)
Een groep Stargate-soldaten vecht tegen een leger van Jaffa. Omdat het commando van O'Neill denkt dat het gaat om het vermiste SG-l-team snellen zij ter hulp. Tot hun grote ontsteltenis merken ze dat het mysterieuze team nu tegen hen de wapens inzet.

Forever In A Day (S3, Afl. 10)
Bij een bevrijding van Abydonians vindt men de verloren gewaande vrouw van Daniel Jackson terug. Haar reünie met Jackson leidt tot zware gevolgen, namelijk de breuk met zijn vriendschap met Teal'C en zijn ontslag bij het Stargate Commando.

Past And Present (S3, Afl. 11)
Het SG-l-team ontdekt een planeet waar alle inwoners aan geheugenverlies leiden. Ze ontmoeten er de intelligente jonge vrouw Ke'ra, die met hen meegaat naar de aarde op zoek naar een geneesmiddel. Maar na een tijdje ontstaat bij SG-l het vermoeden dat Ke'ra misschien helemaal niet is wie ze lijkt te zijn.

Jolinar's Memories (S3, Afl. 12)
De vader van majoor Carter is gevangen genomen en weggevoerd naar een maan die is omgevormd tot een ware hel. Omdat Jolinar de enige is die ooit uit deze hel kon ontsnappen, probeert men zijn herinneringen uit Carters geest terug te winnen. Maar de onvoorziene verschijning van een oude vijand brengt de plannen om Carters vader te redden in de war.

BEELD EN GELUID
Beeld- en geluidskwaliteit zijn naar gewoonte weer meer dan goed op deze DVD. Het valt op dat de kwaliteit van het beeld verbetert naargelang er meer DVD’s uitkomen. Kwalitatief bekeken is er dus op een beetje filmgrain na geen reden tot klagen.

EXTRA’S
Op deze DVD worden de Volume previews geïntroduceerd. Iets wat vanaf nu op elke DVD zal aanwezig zijn. Men heeft er namelijk voor gezorgd dat op elk volume 4 korte previews staan van de 4 afleveringen die op het volgende volume zullen staan.Verder heeft men ook een interview met Christopher Judge toegevoegd die het kort heeft over zijn personage Teal’c.

CONCLUSIE
Hoewel de extra’s nogal aan de minimale kant zijn blijft de meer dan goede beeld en geluidskwaliteit van deze DVD voldoende reden om over te gaan tot aanschaffen. De fans van de serie en/of sciencefiction zullen tevreden zijn.


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
174 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007463


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Interview met Christopher Judge
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij