:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHTMARE ON ELM STREET 2, A - FREDDY’S REVENGE
NIGHTMARE ON ELM STREET 2, A - FREDDY’S REVENGE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-07-21
FILM
Het is vijf jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen op Elm Street. Het gezin Walsh neemt zijn intrek in het Thompson-huis. Jesse Walsh (Mark Patton), de wat sullige zoon van het gezin, krijgt al snel last van bevreemdende nachtmerries met niemand minder dan gruwel Freddy Krueger (Robert Englund) in de hoofdrol. Freddy wil het lichaam van Jesse gebruiken om ook in de echte wereld slachtoffers te kunnen maken. Jesse stelt alles in het werk om Freddy tegen te houden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig krijg hij hierbij hulp van Lisa Webber (Kim Myers).

Na het grote succes van A Nightmare On Elm Street in ’84 moest er uiteraard snel een sequel volgen. En dat het wel heel snel moest gaan is duidelijk, want A Nightmare On Elm Street 2 is een snel in elkaar geflanst vehikel dat meermaals over de regels walst die in het eerste deel aan de kijkers gepresenteerd werden. Zo kan Freddy nu ook in de echte wereld zijn slachtoffers benaderen en laat de kracht van de Freddy-franchise nu net in het originele ‘nachtmerrie’-gegeven zitten. De producers hebben dan ook wijselijk besloten dat dit niet meer in de latere afleveringen zou terugkeren. Regisseur van Nightmare 2 is Jack Sholder, een eerder beperkt regisseur die ons ook nog de semi-classic The Hidden en de eerste sequel van de onnozele Wishmaster-films voorschotelde. Het wordt al snel duidelijk dat Sholder geen Wes Craven (Last House On The Left, A Nightmare On Elm Street) is. Toch konden we de film nog net smaken door enkele leuke scènes (bijvoorbeeld: de sfeervolle openingsscène), maar het moet gezegd dat dit één van de zwakkere delen uit de reeks is.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met een goed detail. De kleuren ogen warm en helder en de gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefoutjes en edge-enhancement zijn afwezig. Wel hebben we soms wat filmgrain kunnen detecteren, maar daar vallen we niet over bij een lowbudget film uit de jaren ‘80. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is voornamelijk op de voorste kanalen gericht, maar spreekt de surroundkanalen aan indien nodig. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en verdrinken nergens in de aanwezige geluidseffecten. Ruis hebben we niet direct kunnen waarnemen.

EXTRA’S
We beginnen met de originele bioscooptrailer, vervolgens hebben we een viertal erg korte featurettes over diverse facetten van de productie. Zo wordt er in Heroes And Villains dieper ingegaan op het onverwachte succes van deel één en New Line’s overhaaste reactie om een snel in elkaar geknutselde sequel op het publiek los te laten. The Male Witch handelt over Freddy’s make-upeffecten. In Freddy On 8th Street buigt men zich over de Freddy-rage die losbarste na het succes van deel één. Psycho Sexual Circus ontleed het feit dat Nightmare On Elm Street 2 een cult-reputatie geniet in het homowereldje (I kid you not!). We treffen nog wat informatie aan van de cast en crew en de Jump To A Nightmare-feature. Deze feature geeft je de mogelijkheid om direct bij je favoriete nachtmerrie terecht te komen. Tenslotte zijn er nog promotrailers aanwezig voor American Psycho, American Psycho 2 en Mimic 2.

CONCLUSIE
A Nightmare On Elm Street 2: Freddy’s Revenge is een eerder middelmatig deel uit de succesvolle Freddy Krueger-franchise. Het schijfje van RCV bevat een goede beeld- en geluidskwaliteit en enkele leuke features. Een must voor de die hard Freddy-fans.


cover
Studio: RCV

Regie: Jack Sholder
Met: Mark Patton, Kim Myers, Robert Rusler, Clu Gulager, Hope Lang, Robert Englund, Marshall Bell

Film:
6/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045204020


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Heroes And Villains
• The Male Witch
• Freddy On 8th Street
• Psycho Sexual Circus
• Cast & Crew Info
• Jump To A Nightmare
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij