:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DESTINY'S CHILD - WORLD TOUR
DESTINY'S CHILD - WORLD TOUR
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-07-31
CONCERT
In 1990 hadden twee talentvolle Texaanse zangeressen, LaTavia en Beyoncé, het lumineuze idee hun gouden stem te verzilveren en een groepje op te richten: Destiny's Child zag voor het eerst het levenslicht. Twee jaar later kwam er versterking met het vocale talent van Kelly Rowland en nog een jaar later, in 1993, kwam het vierde lid op de proppen: LeToya. Samen liet het viertal hun eerste zelfgetitelde album op de mensheid los: een mix van melodieuze romantische songs, afgewisseld met veel R&B en soulvolle momenten. Een succesformule, zo bleek, want alhoewel ze nog extreem jong waren op dat moment, bleken ze een enorme volwassen uitstraling te bezitten en klikte het blijkbaar uitstekend tussen de meiden.

In 1998 breken de ze voor het eerst wereldwijd door met hun hitsingle 'No, No, No'. Het album waar deze song op te vinden is (The writing's on the wall) werd een gigantisch verkoopssucces aangezien het vol stond met mégahits zoals daar zijn: 'Bills Bills Bills', 'Bug A Boo' en 'Say My Name'. Zoals bij zoveel succesvolle groepjes ontstaan de eerste strubbelingen. Interne problemen die er uiteindelijk toe leiden dat in 2000 Latavia en Latoya de groep verlaten. Destiny's Child sterft geen stille dood maar er worden vervangingen gezocht. Die komen er eventjes later ook met Farah en Michelle. Terwijl het tussen Michelle en de resterende twee groepsleden perfekt klikt, heeft Farah het er iets moeilijker mee. Ook zij verlaat de groep, en dit reeds aan het einde van 2000.

height="225">


De drie resterende groepsleden nemen het heft terug in handen en brengen het succesvolle 'Independent Women Part 1' uit, een album en nummer die beiden zowat synoniem staan met de moderne filmversie van Charlie's Angels. Wekenlang staat dit nummer aan de top van de hitlijsten en Destiny's Child is stilaan op weg een grote naam in de popgeschiedenis te worden. Dit hebben ze te danken aan een combinatie van verschillende factoren: ze hebben een fantastisch zangtalent, het boegbeeld van de groep, Beyoncé, is bloedmooi en hun muziekstijl wordt er met elk album volwassener op. Dit laatste bleek des te meer met Survivor, het meest recente album van de groep. De drie dames laten zich stuk voor stuk van hun beste kant horen en vandaag, op het toppunt van hun succes, nemen ze misschien verstandig genoeg een pauze met Destiny's Child. Stuk voor stuk weiden ze zich nu aan hun solocarrières, opnieuw met het nodige succes.

Het live optreden geregistreerd op deze dvd is voornamelijk een must voor de Nederlandse fans, aangezien het hier gaat om de shows in de Rotterdamse Ahoy, daterende van 22 en 23 mei 2002. Gedurende een goede tachtig minuten passeren alle monsterhits de revue en het publiek lust ze één voor één als zoete broodjes. Alles wordt verpakt met de nodige showelementen en de dames hebben er duidelijk zin in.

De tracklisting is als volgt:
1. Independent Women (Part I)
2. No, No, No
3. Bug A Boo
4. Bills Bills Bills
5. Get On The Bus
6. Nasty Girl
7. Emotion
8. Ooh Child
9. Heard A Word
10. Dangerously In Love
11. Gospel Medley
12. Bootylicious
13. Say My Name
14. Work It Out
15. Proud Mary
16. Jumpin' Jumpin'
17. Survivor
18. Happy Face

Al bij al is dit een héél swingend concert dat niet enkel de fans van de groep zal interesseren, maar ook de gemiddelde muziekliefhebber zal aanspreken. Al de hits en meezingers zijn van de partij en het trio wordt met veel flair in beeld gebracht op een (te) klein podium.

height="225">


BEELD EN GELUID
We krijgen een non-anamorfische transfer gepresenteerd die er relatief goed uitziet. De registratie van het concert is over het algemeen vrij gedetailleerd en slechts af en toe zien we een onscherp moment opduiken. De felle kleuren van de verlichting en de schitterende pakjes van de dames worden perfect weergegeven en we konden bijna nergens digitale foutjes ontdekken. Af en toe is er wel wat grain maar dit is niet storend.

Vele liveconcerten met een 5.1-track maken de fout om de muziek ook in de surroundspeakers te mixen. Gelukkig is dit hier niet het geval en worden de surrounds enkel gebruikt om de akoestiek en het publiek weer te geven, zodanig we ons tenmidden van het spektakel wanen. Resultaat is dat we een enorm breed geluidsveld geproduceerd kregen dat ons bij momenten kippenvel bezorgde.

EXTRA’S
De extra's op de disc bestaan uit 3 bonusvideos, een biografie en een discografie van de groep. De eerste video is er eentje van Solange, de jongere zus van Beyoncé met "Feeling You (Part II)" waarna we Kelly Rowland's 'Stole'- alsook Michelle's fantastische 'Heard A Word'-video gepresenteerd krijgen. Graag hadden we deze dames achter de schermen bezig gezien (ahem), maar jammer genoeg blijft het bij deze magere oogst aan bonusmateriaal.

height="225">


CONCLUSIE
Een meer dan leuke muziekdvd van een recent up-to-tempo Destiny's Child-concert. Mensen met een goeie surroundinstallatie hoeven hun deur niet meer uit, want de technische kwaliteiten van deze schijf brengen de Ahoy-arena tot in je huiskamer.


cover
Studio: Sony Music

Regie: Mirko Cocco
Met: Beyonce Knowles, Kelly Rowland, Michelle Williams

Film:
7,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2002

Leeftijd:
E

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
828767284996


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• 3 muziekvideo's
• Biografie
• Discografie