:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOT SPOT, THE
HOT SPOT, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-08-16
FILM
Harry Madox (Don Johnson), een wat arrogante nietsnut, besluit een bankoverval op klaarlichte uit te voeren in een zanderig Texaans stadje. Het plan was goed doordacht en alles leek waterdicht, maar de autoriteiten komen al snel aan zijn tand voelen. Maar dan krijgt hij onverwacht een alibi aangeboden door de mysterieuze vamp Dolly Harshaw (Virginia Madsen). Sexy Dolly heeft zo haar eigen plannetjes met Harry… Maar de poppen gaan aan het dansen wanneer Harry zwicht voor de charmes van de razend knappe Gloria Harper (Jennifer Connelly). Harry komt vanaf dan terecht in een ondoordringbaar net van jaloezie, verraad en stomende seks…

“The film-noir of the nineties!”

The Hot Spot is een geslaagde film-noir in een regie van Dennis Hopper (Easy Rider, Chasers). De prent zit degelijk in elkaar en bevat, hoewel er ook enkele trage momenten voorbijkomen, voldoende tempo. Regisseur Hopper is er perfect in geslaagd om de film het typisch broeierige, wat erotische sfeertje mee te geven eigen aan de film-noir (een typisch genre uit de jaren ‘40 en ’50, handelt dikwijls over een rokerige privé-detective). Er wordt bovendien goed geacteerd, vooral Miami Vice-ster Don Johnson is prima op dreef als de arrogante Harry Madox. Een succesvolle filmcarrière lag dan ook in het verschiet, maar spijtig genoeg blies hij het gouden pad naar deze carrière op door naast vergane glorie Mickey Rourke (Barfly, Double Team) op te draven in het spectaculair geflopte actievehikel Harley Davidson & The Marlboro Man. Daarna volgden nog hoofdrollen in diverse producties als Paradise, Born Yesterday en Guilty As Sin maar nooit meer met het elan of de klasse van The Hot Spot. In 1996 kwam Johnson’s carrière terug op het juiste spoor toen deze terugkeerde naar het kleine scherm met de hoofdrol in de hitserie Nash Bridges. De rest van de cast van deze The Hot Spot bestaat uit een handjevol rasacteurs zoals Virginia Madsen (Dune, Candyman), William Sadler (Die Hard 2, The Shawshank Redemption), Charles Martin Smith (American Graffiti, The Untouchables) en Leon Rippy (The Patriot, Eight Legged Freaks). Let ook even op de duizelingwekkend knappe en altijd goed acterende Jennifer Connelly (Pollock, Hulk), die in 2001 bekroond werd met de oscar voor beste actrice met haar rol in A Beautiful Mind. The Hot Spot werd geen succes aan de bioscoopkassa’s (1,3 miljoen $ USA-boxoffice), maar kreeg na verloop van tijd een heuse cultstatus aangemeten. Een aanrader voor wie houd van de betere cinema.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met een prima contrast. De kleuren zien er goed uit en ogen natuurlijk. De gebruikte print bevat soms wat kleine vuiltjes en minieme beschadigingen. Er is wat edge-enhancement en wat grain aanwezig, maar van het laatste weet ik niet zeker dat de regisseur dit niet zo bedoelt heeft. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt bevredigend, met een beperkte spreiding en goed verstaanbare dialogen. Ruis of geluidsstoringen hebben we niet onmiddellijk kunnen vaststellen.

EXTRA'S
De al even broeierige originele bioscooptrailer.

CONCLUSIE
The Hot Spot is een geslaagde film-noir van regisserend acteur Dennis Hopper. De DVD heeft een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s zijn buiten de originele bioscooptrailer niet aanwezig, maar het betreft hier een “Big Deal”-titel dus deze kan je voor een zacht prijsje verkrijgen.


cover
Studio: MGM

Regie: Dennis Hopper
Met: Don Johnson, Virginia Madsen, Jennifer Connelly, Charles Martin Smith, William Sadler, Leon Rippy

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1990

Leeftijd:
16

Speelduur:
124 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626013754


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Deens, Noors, Zweeds, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij