:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EASY COME, EASY GO
EASY COME, EASY GO
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-16
FILM
Ted Jackson (Elvis Presley) dient bij de marine als diepzee-ontmijner. Bij zijn laatste opdracht vooraleer hij uit dienst treedt, ontdekte hij echter een grote kist waarvan hij vermoedt dat ze een schat bevat. Maar er zijn ook anderen die dezelfde vermoedens hebben, want op hetzelfde moment dat ook Ted de kist ontdekte, waren er nog 2 andere mannen met net hetzelfde vermoeden, namelijk Dina Bishop (Pat Priest) en Judd Whitman (Pat Harrington). Eenmaal aan land gaat Ted op zoek naar de oorsprong van het wrak en komt zo terect bij Jo Symington (Dodie Marshall) die aan boord was van het schip vooraleer het zonk. Beetje bij beetje weet hi informatie over de schat lost te weken en plant hij om ze op te duiken. Maar er zijn er nog anderen die dat van plan zijn...


Weerom een Elvis-film die volgens hetzelfde stramien van liedjes en een vrij simpel verhaal aan elkaar gehouden wordt. Toch mist deze film enigszins de soort betovering die de andere films over zich hebben. Niettemin een portie puur entertainment want we hadden Presley nu al in de lucht en op het land gezien, dus nu werd het tijd voor op en onder het water.


BEELD EN GELUID
De beeldtransfer van Easy Come, Easy Go, valt bijzonder goed mee, zeker na wat we al gezien hebben van Elvis op DVD. Kleuren zijn helder, schaduwdetail is voldoende en zwartniveau vrij solide. Ook op het vlak van scherpte is het dik in orde, enige minpunten die we kunnen aanstippen zijn het soms soft zijn van de transfer evenals de toepassing van edge enhancement in sommige scenes. Filmgrain is zeer minimaal.


Ook de audiotrack van deze release is vrij goed. De 5.1-track klinkt redelijk gespreid en dialogen zijn helder en goed verstaanbaar. Spijtig genoeg wordt van de surrounds nauwelijk gebruik gemaakt. Ook staat er weerom een mono-track op de schijf die binnen de beperkingen van het formaat uitstekend klinkt. De track werd gerestaureerd en dat is er aan te merken want hij is zeer helder en en volledig ruisvrij. Zeer leuk van Paramount dat we de keuze krijgen tussen de 5.1-remix en de originele geluidstrack, hetzij dan wel gerestaureerd.

EXTRA'S
Spijtig genoeg zijn er geen extra’s aanwezig op deze release. Wel dient hierbij vermeld te worden dat Easy Come, Easy Go werd uitgebracht in de Stars for Sale-reeks en dus de lage prijs enigszins het ontbreken van extra’s rechtvaardigt.


CONCLUSIE
De verassend goede beeld en geluidskwaliteit van deze Easy Come, Easy Go spreken natuurlijk in het voordeel van een eventuele aankoop, De lage prijs maakt van deze DVD dan ook een aanrader voor de fans.


cover
Studio: Paramount

Regie: John Rich
Met: Elvis Presley, Dodie Marshall, Pat Priest, Par Harrington, Skip Ward

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
AL

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865558652


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij