:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KING CREOLE
KING CREOLE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-10-13
FILM
Danny Fisher (Elvis Presley) is een jongeman die in New Orleans studeren en werk probeert te combineren om zo zijn familie draaiende te kunnen houden. Zijn vader verhuist van de ene job naar de andere sinds de dood van Danny’s moeder een paar jaar eerder. Na een aanvaring met een paar schurken in de bar waar hij werkt, wordt Danny meegezogen in het criminele milieu van New Orleans. Tot overmaat van ramp wordt hij als gevolg daarvan ook nog eens van school gezet een dag voordat hij zou afstuderen … Hierop raakt hij enkel dieper in de problemen en eenmaal hij zich wil terugtrekken is het echter te laat en danst en zingt hij letterlijk naar de pijpen van de maffia…

King Creole is één van de eerste en beter Elvis-films die we al besproken hebben. De dialogen hebben inhoud en de setting is accuraat. De films blijven echter nog steeds gewoon een verpakking rond een zingende Elvis, in dat opzet slagen ze dan ook iedere keer.

BEELD EN GELUID
Met de beeldtransfer van deze film is het gelukkig beter gesteld dan met de meeste andere releases. King Creole beschikt over een anamorfe zwart-wit 1.78:1 transfer die meer dan voldoende is. Schaduwdetail en zwartniveau hadden iets beter gekund, evenals de scherpte van het beeld. Maar verzadiging en helderheid zijn voldoende en ook beschadigingen zijn tot een minimum herleid. De leeftijd van de film in acht genomen is dit toch nog een goede transfer. Ook hier heeft Paramount weer 2 geluidstracks aangeleverd, weerom een 5.1 remix en een gerestaureerde mono uitgave. De 5.1 remix lijkt ons nog steeds een beetje overbodig aangezien de meeste actie zich toch afspeelt in de centerspeaker, met zeer beperkt gebruik van de andere kanalen. Gelukkig is er ook een gerestaureerde mono geluidstrack voorzien, die zeker voor zijn leeftijd uitstekend klinkt. Dialogen klinken helder en zijn zeer goed te verstaan.

EXTRA'S
Spijtig genoeg is er enkel een bioscooptrailer aanwezig op deze release. Wel dient hierbij vermeld te worden dat King Creole werd uitgebracht in de Stars for Sale reeks en dus de lage prijs enigszins het ontbreken van extra’s rechtvaardigt.

CONCLUSIE
Zowel de inhoud als de technische kant van deze schijf weten voldoende te overtuigen om een aankoop te kunnen rechtvaardigen. Voor de echte Elvisfans natuurlijk een echte must have, zeker aangezien de DVD ook deel uitmaakt van het Stars For Sale gamma.

Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: Michael Curtiz
Met: Elvis Presley, Carolyn Jones, Walter Matthau

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1958

Leeftijd:
AL

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556610


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij