:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FUN AND FANCY FREE
FUN AND FANCY FREE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-11-21
FILM
In Fun and Fancy Free is Jiminey Cricket de gastheer van dienst, de krekel die we allemaal kennen uit Disney’s 2e lange animatiefilm: Pinocchio. Net als Melody Time is ook deze Classic weer een samenstelling van meer dan één “animatiefilm”. In dit geval gaat het om de volgende 2 verhalen:

Bongo
Bongo is een jonge circusbeer die niets anders doet dan stuntjes uithalen in de circustent en eenieders held is. Eenmaal uit de tent echter ziet het er voor Bongo minder rooskleurig uit, want dan wordt hij opgesloten in een kooi. Op een dag is hij dit zo beu dat hij uitbreekt en in het bos terechtkomt waar voor hem een hele nieuwe wereld opengaat. ’s Nachts echter begint het te stormen en doet Bongo geen oog dicht, net wanneer hij de volgende dag op het punt staat op te geven ontmoet hij er een vrouwtjesbeertje...

Mickey and the Beanstalk
Mickey, Donald en Goofy leven in een prachtig koninkrijk. Op een dag echter wordt de zingende harp gestolen die er voor zorgt dat het land vruchtbaar is. Binnen de kortste keren breekt er een echte hongersnood uit, als laatste hoop wil Donald hun koe slachten, Mickey echter wil deze verkopen in de hoop dat hij er wat eetbaars voor in de plek krijgt. Wanneer hij na een dag thuiskomt met enkel 3 bonen is Donald razend. Mickey beweert nochtans dat het toverbonen zijn, ’s nachts beginnen deze zelfs aan sneltempo te groeien...

BEELD EN GELUID
Ook voor Fun and Fancy Free werd er serieus wat opkuiswerk gedaan in de beeldtransfer. Gevolg hiervan is dat de transfer bijna geen beschadigingen bevat en slechts een minieme hoeveelheid filmgrain. Minpunt is wel dat de kleuren niet altijd even helder zijn en bijgevolg het geheel meestal een iets donkerdere uitstraling krijgt dan eigenlijk de bedoeling is. Ook voor Fun and Fancy Free werd er een nieuwe Dolby Digital 5.1 geluidsremix geproduceerd, spijtig genoeg maar met matig succes. Het geheel blijft redelijk gedateerd en mono klinken, hetzij dan wel ruisvrij en helder wat betreft de dialogen. De surround en LFE kanalen worden nagenoeg niet gebruikt. Ook hier zou een Doldy Digital 2.0 audiotrack misschien meer op zijn plaats geweest zijn.

EXTRA’S
Als extra feature werd er op deze dvd een soort van making of toegevoegd. Inhoudelijk is deze zeer zeker in orde, er wordt heel wat uit de doeken gedaan over het totstandkomen van de film aan de hand van recente interviews en archiefbeelden.

CONCLUSIE
Fun and Fancy Free is de 9e Disney Classic en mede door de goede beeldkwaliteit en meer dan voldoende geluidskwaliteit kunnen we dan ook niet anders dan deze dvd warm aanbevelen aan iedere Disneyfan.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Hamilton Luske & Jack Kinney
Met: -

Film:
8,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
U.K.

Jaar:
1947

Leeftijd:
U

Speelduur:
70 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5017188884396


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels, Spaans, Portugees, Engels CC
Extra's:
• The Story Behind “Fun and Fancy Free”

Andere recente releases van deze maatschappij