:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PLASTIC FANTASTIC
PLASTIC FANTASTIC
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2004-01-11
FILM
De Plastic Fantastic parties worden nu reeds ruim 5 jaar gehouden in Nederland. De club-crowd kan er kennismaken met de DJ-skills van Mike S, die telkens een ruim aanbod aan dance deuntjes op de draaitafels weet te leggen. Van hardtrance naar oldskool tot hardhouse, zolang het maar stevig beukt is het motto. Aanhangers van de huidige Tuning Beats-rage zullen met deze DVD, die bol staat van bombarderende bassen en subwoofer-explosies, zeker hun gading vinden. Wie eerder kickt op funky house en nu-jazz zal hier wellicht van walgen. Maar smaken verschillen nu eenmaal en wie zijn wij om te zeggen welk muziekgenre beter voor je is.

Een feit is dat de DVD werd opgebouwd uit 17 nummers die haarfijn aan mekaar gemixt werden op flashy handheld camerabeelden van VJ Barkode. Er wordt gedurende heel de DVD op de Plastic Fantastic parties gefilmd. Sterren van dienst zijn de dansende menigte en de stomende live-acts die gedurende diezelfde feesten worden ten toon gespreid. Zo passeren o.a. een SM-act een hele hoop kinky stripdanseresjes - die er niet om verlegen zitten om een blote borst of twee voor de camera te tonen - een drag-queen en ga zo maar door. Het oogt soms een beetje op de rand van de goede smaak en dreigt over te hellen naar het vulgaire. Dit is dan ook de zwakkere kant van de DVD. Leuker zou ook meer visuele variatie geweest zijn. Mochten de beelden uit de discotheek afgewisseld worden met wat buitenshots of een kort interviewtje, dan zou je er vanuit je zetel ook nog wat aan gehad hebben. Zoals de schijf er nu uitziet is het eerder ideaal entertainment voor wanneer je bij je thuis besluit om een feestje voor enkele vrienden te geven. Deze visuele en beukende collage is hier immers mooi geschikt voor.

BEELD EN GELUID
Het beeld zit in een 1.33:1 formaat. Het valt redelijk scherp te noemen, zeker als je rekening houdt met het feit dat alles in een donkere club gefilmd werd. Wel ogen de kleuren, waarschijnlijk om dezelfde reden, redelijk flets. Soms schokt de boel ook een beetje teveel waardoor je haast zeeziek wordt.

Het geluid wordt aangeboden in 2 formaten: Dolby Digital 5.1 en DTS. Aangezien de nummers allemaal gemastered werden van vinylplaat en CD was het bronmateriaal dus gewoon stereo. Mits een technologisch truukje achteraf, werd het stereobeeld verspreid over de 6 kanalen in een 5.1 configuratie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de surround hier niet even goed klinkt dan wanneer het gebruikte bronmateriaal reeds opgenomen zou geweest zijn in 6 onafhankelijke geluidskanalen. Desalnietemin is het geluidsresultaat vrij behoorlijk. De subwoofer draait constant overuren en de 5 overige kanalen beuken er flink op los. De DTS-track klinkt uiteraard beter dan zijn kleinere Dolby-broertje, maar beiden zijn van een redelijke kwaliteit.

EXTRA’S
Een aantal trailers van andere muziek-DVD’s behoren tot de extra’s. De meest belangrijke en interessante extra is echter de bijgeleverde tweede disc, in de vorm van een audio-CD. Dezelfde 17 tracks vanop de DVD staan hierop gebundeld, ideaal voer voor in de discman of tijdens het rondcruisen in de wagen.

CONCLUSIE
Een leuke disc voor wie thuis eens besluit een feestje te geven. Je hebt op die manier niet enkel de partymuziek erbij, maar ook meteen beelden van een stomende club. Voor je het weet is de toon gezet voor een geslaagde avond. Enkel jammer dat het bekijken vanuit je luie zetel, zonder bijhorend feestje, veel minder geslaagd is. Maar waarschijnlijk om diezelfde reden krijg je er wel een audio-CD bovenop.


cover



Studio: Video Film/Express

Regie: VJ Barkode
Met: Mike S, Yonca, Lisa, Party People

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
73 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Clips
• Audio CD

Andere recente releases van deze maatschappij