:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WARRIORS OF VIRTUE
WARRIORS OF VIRTUE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-01-26
FILM
Ryan Jeffers (Mario Yedidia), een jongen met weinig zelfvertrouwen, krijgt de kans om bij de coole kids te horen. Maar daarvoor moet hij zich wel bewijzen tegenover de bullebakken van de school. Zo moet hij via een gladde, smalle buis een kolkende waterstroom oversteken. Zijn vrienden proberen het uit zijn hoofd te praten, maar Ryan wil zo graag bij de groep horen dat hij vastbesloten is om het te proberen. Uiteraard valt Ryan pardoes in het kolkende water. Als hij bijkomt bevindt hij zich in Tao, een mysterieuze fantasiewereld waar zowel mensen als vreemde wezens leven. Ryan ontdekt al snel dat de boosaardige Komodo (Angus MacFadyen) en zijn leger Tao bedreigen. Samen met de Krijgers Der Deugd, vijf kungfukangoeroes (I’m not making this up), bindt Ryan de strijd aan met Komodo…

Met deze Warriors Of Virtue probeerde de Chinese regisseur Ronny Yu - verantwoordelijk voor de geslaagde fantasy/horrorfilms Bride With White Hair I en II - eind jaren 90 voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. En Ronny Yu kon het voor zijn eerste Amerikaanse productie heel wat slechter treffen, want er werkte redelijk wat talent mee aan Warriors Of Virtue. De legendarische Peter Pau, wiens cinematografie ons al verbaasde (The Killer en Crouching Tiger, Hidden Dragon) brengt ook in Warriors Of Virtue alles prachtig in beeld. De montage wordt dan weer verzorgd door David Wu (A Better Tomorrow-trilogie, Brotherhood Of The Wolf) en de epische soundtrack is van de hand van Don Davis (The Matrix-trilogie, Jurassic Park III). Qua acteurs bevat de prent al wat minder ronkende namen, maar het is een plezier om Angus MacFadyen (Braveheart, Equilibrium) helemaal over the top te zien gaan als booswicht Komodo. Ook de rest van de cast leveren trouwens aanvaardbaar acteerwerk. Op het gebied van decors, kostuums en special effects zit het eveneens snor. Kortom: Warriors Of Virtue heeft alles om een succes te worden. Maar toen de film uiteindelijk in de bioscopen verscheen ging er geen hond (en geen kat) kijken. De 35 miljoen $ kostende film bracht niet eens 6 miljoen $ op. Wat er ook van zij, Warriors Of Virtue is een leuke fantasyfilm die je het best kan omschrijven als een hybride tussen The Neverending Story en The Teenage Muntant Ninja Turtles. Hoewel de film soms duidelijk mikt op jongeren, zullen volwassenen zich ook prima vermaken met de spectaculaire avonturen van de vijf Krijgers Der Deugd. Regisseur Yu maakte na Warriors Of Virtue nog het entertainende The 51st State en de succesvolle horrorsequels Bride Of Chucky en Freddy Vs. Jason. Ook nog even dit: Warriors Of Virtue moet toch iemand rijk gemaakt hebben, want in 2002 verscheen Warriors Of Virtue 2: Return To Tao.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1-beeld (originele aspectratio 2.35:1) bevat voldoende scherpte. Er is redelijk wat filmgrain aanwezig, wat zorgt voor softere momenten. De kleuren ogen warm en voldoende natuurlijk. We hebben enkele lelijke compressiefouten opgemerkt en er is edge enhancement toegepast. De gebruikte print is netjes, maar bevat toch enkele minieme vuiltjes. Het originele beeldformaat is een groot gemis, dus dat merkt u ook in de punten. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt warm en ruimtelijk met een beperkte stereospreiding. Dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan. Ruis of storingen zijn niet aanwezig. Hoewel een 5.1-track meer dan welkom was geweest, waren wij aangenaam verast door dit Engels 2.0-spoor.

EXTRA’S
Geen fluit! Zelfs geen scèneselectie! Diepe zucht...

CONCLUSIE
Warriors Of Virtue is een prima fantasyfilm van de Chinese topregisseur Ronny Yu (The Bride With White Hair), die zowel jong als oud zal weten te bekoren. Distributiemaatschappij Paradiso gooit deze film echter snel op de markt, wat resulteert in het gewraakte 1.33:1-beeldformaat, ‘maar’ met Dolby Digital 2.0-geluid en niets op het gebied van extra features. Een bijzonder teleurstellende uitgave en een gemiste kans, want het fantasygenre is opnieuw razend populair sinds de komst van Frodo en zijn bende.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Ronny Yu
Met: Angus MacFadyen, Mario Yedidia, Marley Shelton, Tom Towles, Jack Tate, Doug Jones, Don W. Lewis, J. Todd Adams, Adrienne Corcoran, Chao Li Chi

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504966347


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij