:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YES MINISTER - SERIE 3
YES MINISTER - SERIE 3
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-03-04
SERIE
Jim Hacker (Paul Eddington) is nog steeds Minister van het Department for Administrative Affairs, en dat loopt nog steeds niet van een leien dakje. De ambtenarij werkt hem langs alle kanten tegen en weet steeds op slinkse manier de plannen van de minister te ondermijnen. De meest bekwame personen hierin zijn nog steeds de secretaris van de minister sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en zijn persoonlijke assisent Bernard (Derek Fowlds).

Zo zijn er onder andere Jim’s plannen om meer vrouwen te recruteren voor zijn departement. De ambtenarij is daar “in principe” wel voor te vinden maar in de praktijk gaat het er toch anders aan toe, wanneer ook de vrouwen zelf het Jim dan nog beginnen moeilijk maken zit hij met de handen in het haar. Verder komt er iets aan het licht waardoor de overheid miljoenen ponden opbrengsten misloopt, dit allemaal door de fout van een toen zeer jonge ambtenaar die op dit moment een hoge positie bekleedt. Sir Humprey liep er nogal zenuwachtig bij …

Yes Minister is ook in de derde serie nog steeds evenveel gekheid op een stokje. Het hele Engelse politieke systeem wordt te blozen gezet door de erg droge humor en de bijzonder goed gevonden woordspelingen.

Tenslotte werd op deze 2-disc set ook de kerstspecial van Yes Minister uit 1984 bijgevoegd. Deze aflevering is dubbel zo lang en geeft de aanleiding naar het vervolg van de serie nl. Yes Prime Minister.

Serie 3 omvat de afleveringen: Equal Opportunities, The Challenge, The Skeleton in the Cupboard, The Moral Dimension, The Bed of Nails, The Whisky Priest en The Middle-Class Rip-Off.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van de transfer is voldoende scherp en helder.De kleuren komen soms nog net dat ietjes te flets over. Een ander klein minpuntje is de aanwezigheid van interliniëring op sommige plaatsen. Maar gezien de leeftijd en waarschijnlijk ook de staat van het bronmateriaal kan het beeld meer dan voldoende genoemd worden.

De audiotrack werd in mono op dvd gezet, op zich niks speciaal, maar veel meer heeft deze serie ook niet direct nodig. Want de dialogen, en die zijn toch het belangrijkste in deze serie, zijn zeer goed te verstaan.

EXTRA’S
Buiten een paar pagina’s met informatie over de acteurs en de schrijvers zijn er op deze discs geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
Mensen die de serie kennen of die de typische Britse comedy kennen zullen ook deze keer niet twijfelen over aanschaf van deze 2-disc set van de Britse serie Yes Minister.


cover
Studio: Warner

Regie: Anthony Jay en Jonathan Lynn
Met: Paul Eddington, Nigel Hawthorne en Derek Fowlds

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
AL

Speelduur:
210 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931631716


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Profielen van de acteurs

Andere recente releases van deze maatschappij