:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SO LITTLE TIME 1 - SCHOOL'S COOL
SO LITTLE TIME 1 - SCHOOL'S COOL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-04-03
ACHTERGROND
Mary-Kate en Ashley Olsen kenden we al als de schattige tweeling die de succesvolle eigthies-serie Full House opfleurden. We zagen hen ook al op het grote scherm in de komedie It Takes Two (1995) - met onder meer Steve Guttenberg en Kirstie Alley - en heel even in Charlies Angels: Full Throttle (2003). Eerder probeerden ze al een tv-comeback te maken met de sitcom Two of a Kind, die – net als So Little Time - niet het verhoopte succes had en na één seizoen werd afgevoerd. De Olsen-tweeling vertolkt dan ook altijd ongeveer dezelfde rollen, wat het publiek natuurlijk niet altijd kan blijven boeien. Toch zijn ze razend populair in de VS, Canada, Australië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ga zo maar door. België en Nederland lijkt voorlopig nog niet te volgen. In augustus van dit jaar treden ze aan in een nieuwe bioscoopfilm, getiteld: New York Minute. Hierin worden ze bijgestaan door de altijd geestige Eugene Levy (Jim’s Dad uit de American Pie-trilogie), dus dat beloofd!

SERIE
Riley (Mary-kate Olsen) en Chloë Carlson (Ashley Olsen) zijn twee zusjes van veertien jaar die elke dag met de typische tienerprobleempjes geconfronteerd worden: jongens, erbij horen en dergelijke. Hun ouders Macy (Clare Carey) en Jake (Eric Lutes) hebben net besloten even uit elkaar te gaan. Jake wil een rustiger (lees: werkloos) leven leiden en gaat alleen in een caravan wonen. Macy blijft even workaholic en is een zelfstandig modeontwerpster. Manuelo (Taylor Negron) werkt voor de familie Carlson als ‘huishoudster-kinderjuf’. Verder duiken Larry (Jesse Head), een jongen met een enorme ‘crush’ op Riley, en Tedi (Natashia Williams), een leeghoofdig supermodel, geregeld op in de serie.

So Little Time toont ons weer de oppervlakkige leefwereld van Amerikaanse tienermeisjes en bekogelt ons met clichés. De humor is vrij zwak. Ook in vergelijking met Two of a Kind, waarbij de kijkers ongetwijfeld soms in een deuk lagen. Toch is dit een frisse, jeugdige serie, die bij meisjes tussen 8 en 18 jaar zeker in de smaak zal vallen. De hele verhaallijn lijkt dan ook op deze doelgroep gericht. De occasionele kijker zal aan So Little Time misschien niet veel missen, maar voor de echte fans is dit uiteraard een must.

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn verdeeld over 4 dvd’s, gerangschikt naar thema en dus niet in chronologische volgorde (de volgorde waarin ze uitgezonden werden). Volume 1: School’s Cool bevat zes afleveringen. We zetten ze even op een rij, met telkens een korte synopsis. Tussen haakjes staat het nummer van de chronologische volgorde.

The Breakfast Club (14):
Chloë doet al het mogelijke om, net als haar vlam Travis, na te moeten blijven. Maar zo brengt ze andere mensen in de problemen, omdat zij als voorbeeldige leerling nooit de schuld krijgt. Riley heeft besloten om Larry een kans te geven en hem wat beter te leren kennen. Helaas ontdekt ze dat hij nóg vervelender is dan aanvankelijk gedacht. Macy wil al de overbodige rommel het huis uit. Jake stemt er echter niet mee in.

The Color of Money (3):
Larry gebruikt stiekem het geld van een inzamelactie, die Riley en Chloë organiseerden voor school, om met hen naar een concert te gaan. Hij was van plan om het geld dat hij jaarlijks van zijn grootmoeder krijgt ter gelegenheid van zijn verjaardag, in de plaats te leggen. Maar wanneer zij dit jaar iets anders geeft, zitten Riley, Chloë en Larry in de puree. Ze hebben slechts enkele dagen om het geld terug te verdienen…

Girls Just Wanna Have Fun (5):
Riley en Chloë worden benaderd door een meisje dat hen om hulp vraagt, omdat ze absoluut moet slagen op een nakende geschiedenistoets. Als dank zijn ze uitgenodigd op haar feestje. De Carlson-zusjes passen hun kledingstijl aan en besluiten om erg laat naar het feestje te gaan. Maar ze vallen echter in slaap! Larry echter is vreselijk ongerust omdat ‘zijn’ Riley naar een feestje gaat van een groep ‘bad girls’. Hij stelt alles in het werk om op het feestje te raken en haar te vinden. Na vele pogingen slaagt hij in zijn opzet, verkleed als Britney Spears. Maar Larry beseft al snel dat Riley en Chloë niet aanwezig zijn. De volgende opgave voor hem wordt weg geraken van het feestje, want een dikke kerel ziet ‘Britney’ wel zitten…

True Lies (9):
Chloë heeft zich ingeschreven voor kookles en Riley voor naailes, maar ze brengen er beiden niets van terecht. Larry blijkt dan weer wel een natuurtalent in het naaien te zijn. Hij maakt een naaiwerkje in de plaats van Riley, en zo behaalt zij een A+. Chloë lost haar gebrek aan talent op door een ingevroren maaltijd, bereid door Manuelo, op te warmen en er haar naam op te zetten. Waardoor ook zij een A+ behaald! Macy en Jake zijn zo trots op hun dochters dat ze aan Riley en Chloë vragen om hun talent nog eens te tonen aan een journaliste. Hoe moeten ze dit gaan oplossen?

Trading Places (22):
Riley en Chloë moeten samen met Larry een project uitwerken voor school. Ze komen op het idee om een weerstation te maken. Maar als het na vele uren werk eindelijk af is, laat Larry het gewoon wegvliegen, aangezien hij vergat de besturing eraan te bevestigen. Om het goed te maken maakt hij een nieuw weerstation, dat hij zelf zal besturen…

Teacher’s Pet (11):
Mrs. Westmore, een leerkracht van de Carlson-zusjes werd net gedumpt door haar vriend en werkt dit uit op haar leerlingen. Ze zadelt hen op met een extra moeilijke opdracht over de Canterbury Tales. Riley en Chloë hebben net hun opdracht af, en Macy is bijna klaar met haar belastingenaangifte, wanneer Larry langskomt en de harde schijf van hun computer wist met een magneet. De Carlsons zijn radeloos! De vader van Larry stelt voor om Macy’s belastingenaangifte in orde te brengen en Jake is extra vriendelijk tegen Mrs. Westmore, zodat Riley en Chloë hun opdracht niet meer hoeven te maken. Vooral Chloë geniet van de speciale behandeling die ze krijgen van Mrs. Westmore. Zij ziet hun vader namelijk als haar nieuwe vriend, helaas is dit niet wederzijds. Ook Macy heeft last met Larry’s vader, die nu niet meer bij haar weg te slagen is.

BEELD EN GELUID
Het beeld is uitgevoerd in het originele 1.33:1 formaat en ziet er goed uit. Het beeld oogt voldoende scherp, met hier en daar een softer moment door toedoen van wat filmgrain. De kleuren op hun beurt ogen warm en voldoende natuurlijk. Het contrast en zwartniveau is goed te noemen. Digitale compressiefouten hebben we niet onmiddellijk opgemerkt en het betreft hier een recente serie dus printbeschadigingen zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt uiteraard weinig indrukwekkend - het betreft hier dan ook een tienerserie en geen spectaculaire actiefilm – maar voldoet. De aanwezige muziek klinkt goed en de heldere dialogen zijn goed te verstaan. Geluidsstoringen hebben we niet kunnen vaststellen.

EXTRA’S
De bloopers, trailers en trivia quiz die op de Amerikaanse dvd aanwezig zijn, werden helaas vervangen door een miezerige fotogalerij met maar liefst 6 (!) foto’s die we even goed op het web hadden kunnen terugvinden! Een gemiste kans (en dan drukken we ons zacht uit).

CONCLUSIE
Deze dvd is een must voor de Olsenfans. Niet-fans kunnen de serie eveneens een kans geven voor de andere personages. Beeld en geluid zijn goed, de extra’s zijn echter een dikke nul.


cover
Studio: Warner

Regie: Rich Correll, Mark Cendrowski, Jeff Meyer
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Eric Lutes, Clare Carey, Taylor Negron

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
129 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932375213


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Hebreeuws, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij