:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOONEY TUNES - BACK IN ACTION
LOONEY TUNES - BACK IN ACTION
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-05-04
FILM
Na 40 jaar wordt Daffy Duck ontslagen bij Warner Bros wegens niet grappig, of beter nog: niet zo grappig als het konijn. Afdelingsdirectrice Kate (Jenna Elfman) vindt dat het welletjes is geweest met Daffy’s gekheid en geeft bewakingsagent DJ Drake (Brendan Fraser) de opdracht om Daffy er uit te zetten. Daffy neem hier echter geen genoegen mee en zet de studio bijna letterlijk op zijn kop. Wanneer tot overmaat van ramp een watertoren de hele set onderspoelt, inclusief Kate’s auto is de maat volledig vol. Zowel DJ als Daffy worden buitengesmeten.

Het duurt echter niet lang vooraleer de Warner Brothers doorhebben dat een Bugs Bunny tekenfilm zonder Daffy Duck een echte ramp is. Indien Kate Daffy tegen na het weekend niet teruggevonden heeft staat ook zij op straat. Paniek alom dus want niemand weet waar Daffy is.

Ondertussen heeft Daffy zich verplicht om DJ op de zenuwen te werken en dit verbeterd er niet op wanneer Daffy ontdekt dat DJ de zoon is van Damian Drake (Timothy Dalton), de bekendste ster van Warner Bros, DJ vind het eerder raar dat zijn vader niet thuis is. Dan komt er plots een geheim scherm tevoorschijn en daar ziet DJ zijn vader. Deze blijkt niet enkel een rol te spelen als supergeheim agent in zijn films maar blijkt het ook nog echt te zijn.

Damian geeft DJ de opdracht om op zoek te gaan naar de Blue Monkey diamant, een diamant waarmee mensen in apen veranderd kunnen worden. Op die zoektocht worden ze voortdurend tegengewerkt door een andere partij die interesse heeft in de diamant nl. de waanzinnige directeur van de Acme Corp (Steve Martin). In die hele chaos gaan Kate en Bugs op zoek naar Daffy en DJ, bijgevolg verzeilen ze natuurlijk ook binnen de kortste keren in de problemen.

Na ondertussen al 7 jaar kreeg Space Jam in 2003 eindelijk een opvolger. De film kreeg de titel Back in Action mee en dat is er aan te merken. Bugs, Daffy en co gedragen zich weer op hun gekst. Zo mogelijk nog gekker als in Space Jam, waarin alles naar onze mening soms nog ietsjes te serieus gehouden werd. Wat dat betreft slaat Back in Action dus de spijker op de kop. Met de animatie zit het ook deze keer weer erg goed. De interactie met de echte wereld verloopt erg vlot en ook die van de acteurs met de virtuele figuren is vrij goed te noemen. Dit alles maakt van Looney Tunes Back in Action een erg luchtige film die je toch meermaals zal doen lachen. Ook het overduidelijke gebruik van Timothy Dalton als geheim agent speelt daarin een grote rol... We kunnen je deze film dus zeker en vast aanraden, bij geval van twijfel toch maar even huren, want niet iedereen is te vinden voor het soort humor dat in deze film overvloedig aanwezig is.

BEELD EN GELUID
Aangezien het hier om een zeer recente productie gaat verwachten we dus een goede tot erg goede transfer en gelukkig doet de transfer niet onder aan onze verwachtingen. Scherpte en detail zijn erg goed te noemen en ook schaduwdetail en zwartniveau stellen niet teleur. Enige minpuntje dat we kunnen aanstippen is dat sommige iets donkerdere scènes wat softer lijken dan de rest van de transfer, maar uiteindelijk is dit een meer dan goede transfer.

De meeste verwachtingen hadden we eigenlijk nog van de audiotrack. De knotsgekke situaties en gebeurtenissen in de Looney Tunes cartoons en films vragen nu eenmaal om vrij veel geluidseffecten en muziek in alle richtingen en vormen. Een goede audiomix is daarbij van groot belang, de Dolby Digital 5.1 mix die we op de DVD gepresenteerd krijgen is daarin erg goed geslaagd. Ruimtelijke spreiding is optimaal en zorgt voor een erg levendig beeld van de Looney Tunes wereld. Al deze geluidseffecten worden ondersteund door de erg passende muziek van Jerry Goldsmith. Tot slot kunnen we nog zeggen dat de dialogen niet lijden onder de muziek en geluidseffecten, deze zijn erg goed te verstaan en waar nodig mooi uitgecentreerd.

EXTRA'S
Achter de schermen bij de tekenfilm
Bugs Bunny en Daffy Duck nemen je mee voor een kijkje achter de schermen van de film. Deze making of is dus op een zeer luchtige en bijtijds hilarische manier opgemaakt en presenteert daarbij ook nog eens een ruime dosis aan informatie over het productieproces van de film. Had gerust langer gemogen!

Pats, Boem, Knal!
Weer onder begeleiding van Bugs en Daffy krijgen we uitleg te horen over de special effects die werden toegepast. Het geheel duurt spijtig genoeg maar zo’n 7 minuten, hierbij geld dus dezelfde opmerking als bij de making of: had langer gemogen en gekund.

Deleted Scenes
Sommige scenes werden ongeschikt bevonden voor de film, Daffy en Bugs nemen je mee naar de theaterzaal en geven wat uitleg en de nodige anekdotes bij elk van die scenes.

The Whizzard of Oh
Speciaal voor de bioscooprelease van Looney Tunes Back in Action werd er ook een nieuwe Road Runner Looney Tunes & Merry Melody geproduceerd. In het filmpje vindt Wile E. Coyote het magisch boek van een tovenaar. Het spreekt voor zich dat hij de toverspreuken die hij daar in vindt eens wil uitproberen op de Road Runner. Dit alles in de hoop eindelijk zijn maag eens te kunnen vullen. Erg leuk filmpje!

Bioscooptrailer
Looney Tunes Collection Trailer
M-Kids Music Video

CONCLUSIE
Zelf vonden we Looney Tunes Back In Action net iets amusanter dan Space Jam. Gelukkig is ook de DVD uitgave van beter niveau dan voorgenoemde. Zowel geluid als beeld scoren erg goed. Er zijn een paar leuke extra’s aanwezig, maar dit had wel uitgebreider gemogen. Niettemin een aanrader voor fans van de Looney Tunes.


cover




Studio: Warner

Regie: Joe Dante
Met: Jenna Elfman, Brendan Fraser, Steve Martin, Timothy Dalton, Bug Bunny en Daffy Duck

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
AL

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931288040


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Frans Dolby Digital 5.1,
Nederlands Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Arabisch
Extra's:
• Achter de schermen bij de tekenfilm
• Pats, Boem, Knal!
• Deleted Scenes
• The Whizzard of Oh
• Bioscooptrailer
• Looney Tunes Collection Trailer
• M-Kids Music Video

Andere recente releases van deze maatschappij