:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> POLICE ACADEMY 2 - THEIR FIRST ASSIGNMENT
POLICE ACADEMY 2 - THEIR FIRST ASSIGNMENT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-07-05
FILM
Het politiedistrict van Peter Lassard (Howard Hesseman), de broer van Eric Lassard (George Gaynes) – hoofd van de Politie Academie, wordt geterroriseerd door een gevaarlijke criminele bende, onder leiding van Zed (Bobcat Goldthwait). Peter is ten einde raad en vraagt zijn broer om hulp. Eric Lassard stuurt de pas afgestudeerde agenten Mahoney (Steve Guttenberg), Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf), Jones (Michael Winslow), Fackler (Bruce Mahler) en Hooks (Marion Ramsey). Maar hun eerste opdracht loopt uiteraard niet van een leien dakje…

Nadat de eerste - en nog steeds beste - Police Academy in ’84 onverwacht de kassa’s deed rinkelen (US boxoffice: 82 miljoen $!), waren de contracten snel opgemaakt voor een tweede ronde. Amper een jaar later konden de mensen al naar de eerste opdracht van hun favoriete politieagenten gaan kijken. Dergelijke korte opnameperiode vertaalt zich uiteraard in een snel in elkaar geflanste prent met een verhaallijn dat samen te vatten is in één enkele zin, maar om de één of andere reden werken de ietwat naïeve kwajongensstreken en de platte humor ook deze keer op de lachspieren. Het enthousiasme van de prima op elkaar ingespeelde cast en de heerlijke eigthies-sfeer dragen daar zeker toe bij.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 beeld ziet er bevredigend uit, met natuurlijke kleuren en een degelijk zwartniveau. Sommige fragmenten leken wat aan de donkere kant, maar over het algemeen is het beeld detailrijk en is het contrast voldoende. De gebruikte print oogt proper, maar bevat soms wel wat kleine beschadigingen en minieme vuiltjes. Het beeld bevat wat filmgrain en enkele beeldflikkeringen. Digitale compressiefouten hebben we niet bemerkt. Het Engelse Dolby Digital Mono-spoor klinkt weinig spectaculair, maar voldoet (hoewel een mooi gemixte 5.1-track leuk was geweest). De dialogen klinken helder en zijn goed verstaanbaar. Ruis of andere storende oneffenheden zijn we niet tegengekomen.

EXTRA’S
De belangrijkste extra op deze DVD is de 7 minuten durende featurette Accidental Heroes: The Best of Police Academy 2. Verwacht geen diepzinnige feiten over het maken van de film, maar gewoon een amusante terugblik van producent Paul Maslansky en de voornaamste castleden. Daarna kan u ook nog de originele bioscooptrailer bekijken.

CONCLUSIE
Police Academy 2: Their First Assignment haalt uiteraard niet het niveau van de eerste film, maar is nog steeds een amusante komedie. De DVD bevat bevredigend beeld en geluid, en er zijn twee minieme, doch leuke extra features aanwezig. Een must voor de fans van het eerste uur en voor degene die niet aan dat profiel voldoen is dit een leuke huurtip.


cover




Studio: Warner

Regie: Jerry Paris
Met: Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Marion Ramsey, Colleen Camp, Bruce Mahler, Howard Hesseman, Art Metrano, George Gaynes, Lance Kinsey, Bobcat Goldthwait, Peter Van Norden, Tim Kazurinsky

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
6

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931318433


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette "Accidental Heroes"

Andere recente releases van deze maatschappij