:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROTTEN SHAOLIN ZOMBIES
ROTTEN SHAOLIN ZOMBIES
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-07-12
FILM
Two brothers. One plate of bad Sushi.

De plot van deze Rotten Shaolin Zombies is heel kort samen te vatten: Twee broers (beiden bedreven in martial arts) gaan op een avond eten in een plaatselijk sushi restaurant om er te genieten van de dirty lung fish. De avond loopt echt niet zoals voorzien wanneer één van de broers aangevallen wordt door een vis die het blijkbaar niet ziet zitten om opgegeten te worden. De vis doodt de broer in kwestie door zijn oogbal op eten. U heeft het wellicht al geraden: lang duurt het niet of de dode broer komt terug als zombie om wraak te nemen!

Met een budget van nog geen 1000 Canadese dollar (met moeite 600 euro, u leest het goed) is dit wellicht de goedkoopste (kort-)film die ooit een bespreking zal krijgen op DVD Info. Rotten Shaolin Zombies is een kortfilm die door een groepje vrienden werd gedraaid op digital video en dit op basis van een script van welgeteld 11 pagina’s. Bij momenten is de film echt zo gruwelijk slecht dat men begint te denken dat de 600 euro volledig werden besteed aan de catering en sloten sterke drank (geconsumeerd bij het schrijven van het scenario en het draaien van de film). Liefhebbers van ultra lowbudget ongein zullen toch het nodige plezier aan Rotten Shaolin Zombies beleven: het acteerwerk is verschrikkelijk over the top (lees: pijnlijk slecht), de special effects voor het grootste stuk (bewust?) nog crappier dan bij de gemiddelde Ed Wood-film, de martial arts-choreografie suckt als ware het een industriële stofzuiger. Eerlijk gezegd kunnen wij ons niet voorstellen dat iemand iets anders zou verwachten bij een kortfilm met dergelijk beperkt budget. Een cineast met een budget van 600 euro heeft doorgaans enkel de mogelijkheid om zijn toevlucht te zoeken tot het horror-genre. Eens gekozen voor het horror-genre is de beste optie om alles bewust zodanig in het belachelijke te trekken dat het voor een deel van het publiek weer grappig wordt. Daarin zijn de makers wat ons betreft geslaagd. Met een speelduur van 23 minuten duurt Rotten Shaolin Zombies net niet te lang.

BEELD EN GELUID
Voor een film met een dergelijk budget vallen het beeld en geluid nog mee, we hebben al mainstream videocassettes met minder kwaliteit gezien dan deze dvd, daarmee is ook zowat alles gezegd. De quotering voor beeld en geluid houden dan ook rekening met de gebruikte opname technieken en het eigenlijk onbestaande budget.

EXTRA'S
Dat de makers film- en dvdliefhebbers zijn wordt snel duidelijk bij het bekijken van de extra’s. Naast 4 (vier!) audiocommentaren (door regisseur/schrijver Blaine Wasylkiw, acteurs Wilson Wong & Wil Yee, acteur Anders J. Svensson, en Make-Up Artiest Gunther Schetterer) krijgen we ook 4 Featurettes (Make-Up & Special FX, Action Sequences, Locations/Making-of, Gag Reel) en een Photo Gallery met 50 foto’s. Het is eigenlijk aandoenlijk om te zien hoeveel werk en energie er gestoken werden in het maken van de film en het samenstellen van deze dvd. Daarom alleen al verdienen deze gekke Canadezen eigenlijk onze steun.

CONCLUSIE
Rotten Shaolin Zombies is een kortfilm die best genietbaar is voor liefhebbers van no-budget doe het zelf-filmerij. Liefhebber of geen liefhebber, deze film komt nog beter tot zijn recht na het nuttigen van een drietal Duvels. Wie interesse heeft voor de Rotten Shaolin Zombies dvd kan deze aanschaffen voor 10 $ (verzending inbegrepen) op de volgende website: www.rottenshaolinzombies.com waar u ook de trailer kunt bekijken.


cover




Studio: Dancing Monkey Productions

Regie: Blaine Wasylkiw
Met: Wilson Wong, Wil Yee, Anders J. Svensson, Owen Wong

Film:
6/10

Extra's:
6/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2003

Leeftijd:
-

Speelduur:
23 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.77:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audio commentaar
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij