:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - WHEN IN ROME
MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - WHEN IN ROME
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-09-14
FILM
Leila (Ashley Olsen) en Charlie (Mary-Kate Olsen) krijgen een unieke kans om tijdens de zomermaanden als stagiaires te werken bij een modebedrijf in Rome. Op deze manier hopen ze een voet tussen de deur te krijgen voor een mode-carrière in de toekomst. Heidi, Dari, Paolo en Nobu zijn de vier andere stagiaires. Elk van hen probeert uit te blinken in het opknappen van de klusjes om op die manier geselecteerd te worden voor de volgende stage in New York. Maar dat loopt niet van een leien dakje... In de liefde gaat het des te beter. Er ontstaat een kleine romance tussen Charlie en de Italiaanse Paolo. En Leila ontmoet Ryan (Derek Lee Nixon), het neefje van de grote baas. Ryan heeft een oogje op Leila, maar dat is in eerste instantie niet wederzijds. Uiteindelijk slaagt hij er toch in haar respect te verdienen...

When in Rome is op alle gebieden maar een mager filmpje. Er is weinig of geen verhaal te bespeuren, de acteerprestaties zijn ontoereikend om u wakker te houden en het einde is ronduit belachelijk. De film is zo saai dat we moeilijk kunnen geloven dat hij slechts 81 minuten duurt. Het enige pluspuntje aan deze film zijn de toch wel prachtige beelden van Mary-Kate en Ashley, en van Rome. Maar na 10 minuten heb je daar ook al de buik van vol. When in Rome is één van de laatste direct-to-video films die de Olsens maakten voor ze besloten om een carrière op het grote scherm na te streven. Met New York Minute probeerden ze deze grote stap te zetten. Deze film slaagde er niet in het grote publiek te bekoren en werd een regelrechte flop. We zijn enigszins benieuwd welk pad ze in de toekomst zullen bewandelen. Blijven ze samen acteren in films die ze zelf produceren of zullen ze elk hun eigen weg gaan? Want het wordt stilaan duidelijk dat het feit dat ze met twee zijn hen erg benadeelt ten opzichte van andere tienersterren, zoals Hilary Duff en Lindsay Lohan.

BEELD EN GELUID
De film staat in zijn originele 1.33:1 formaat op deze dvd. Het beeld oogt voldoende proper, ondanks er af en toe eens een klein vuiltje of vlekje voorbijkomt. De heldere kleuren ogen mooi en natuurlijk. Dramatische compressiefouten hebben we niet opgemerkt, maar het beeld bevat wel filmgrain en wat trillende beeldlijntjes. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt bevredigend, met goed verstaanbare dialogen. Storingen hebben we niet direct kunnen waarnemen.

EXTRA’S
Qua special features vinden we een alternatief einde, dat trouwens al even idioot is als het oorspronkelijke einde, en een 'behind the scènes'-featurette van 10 minuten. Beter dan niks nietwaar?

CONCLUSIE
De film heeft weinig om het lijf, maar de diehard fans weten weer wat kopen. De rest kan deze portie beter aan zich laten voorbijgaan. De beeld- en geluidskwaliteit voldoet en er is zowaar bonusmateriaal aanwezig.


cover
Studio: Warner

Regie: Steve Purcell
Met: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Leslie Danon, Derek Lee Nixon, Julian Stone

Film:
4/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932376067


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Deens, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools. Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Alternatief einde
• Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij