:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BENNY HILL, THE BEST OF - VOLUME 1
BENNY HILL, THE BEST OF - VOLUME 1
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2004-09-18
SERIE
Desondanks het feit dat Benny Hill van Britse afkomst is, getuigt zijn humor echter het tegendeel. Geen Monty Python-toestanden met geraffineerde en absurde humor, neen, Benny Hill staat voor eenvoudige sketches, slapstick, een tikkeltje vulgair en zelfs seksistisch. De manier waarop hij vrouwen als pure lustobjecten voorstelt, stootte indertijd op kritiek van feministische organisaties. Vermits hij steeds de onschuld zelve speelt, kan je hem moeilijk iets kwalijk nemen. Zijn onuitputtelijke mimiek brengt steevast sympathie op voor het personage dat hij vertolkt. De soms schunnige en dubbelzinnige grappen werden trouwens één van zijn handelsmerken. Verwonderlijk als je weet dat Hill nooit getrouwd is geweest, ondanks twee aanzoeken. Een ander handelsmerk van hem was de finale (slapstick) sketch waarmee een compilatie-aflevering eindigde. Die werd telkens in een versneld tempo afgespeeld en altijd vergezeld van hetzelfde cheesy muziekje. Benny Hill bracht geen hoogstaande humor, verre van, maar de stunteligheid van zijn personages en zijn geweldige mimiek toveren steeds opnieuw een glimlach op ons gezicht.Vanaf 1955 tot 1968 liep The Benny Hill Show op BBC, nadien tot 1989 op Thames Televison. Het ging hier steeds om afleveringen van bijna één uur. Voor de Amerikaanse markt werden de afleveringen van Thames Television in 1979 herknipt naar 111 compilaties van elk zo’n 30 minuten. Het zijn deze afleveringen die wereldwijd vertoond werden. Ook ondergetekende maakte zo kennis met Benny Hill, en uitgerekend nog wel via de Franse televisie, godbetert. In 1989 werd zijn contract stopgezet. Enkele jaren later, in 1992, stierf hij trouwens op zijn klein appartement aan een plotse hartaanval.

Deze dubbeldvd bevat amper 7 van deze compilatie-afleveringen die echter perfect op één SS-DL schijfje passen.BEELD EN GELUID
Het beeld, voornamelijk afkomstig uit de jaren zeventig, heeft voor deze release geen opknapbeurt ondergaan en bijgevolg kunnen we niet over de hele lijn tevreden zijn over de kwaliteit. De studio-opnames ogen meestal voldoende goed, tonen een bevredigend kleurenpalet en dito contrast. De buitenopnames daarentegen laten echter te wensen over: fletse kleuren, pover contrast en printbeschadigingen halen de score van het beeld vanzelfsprekend naar beneden. Een dergelijke TV-serie behoeft niet veel meer dan een Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Rekening houdend met de ouderdom van het beschikbare bronmateriaal klinkt deze dan ook net voldoende.

EXTRA’S
Deze release bevat geen extra’s.CONCLUSIE
Desondanks de minder geslaagde technische presentatie en het ontbreken van enige extra’s, is deze release toch een aanvaardbaar excuus om uit pure nostalgie terug te blikken op de fratsen van Benny Hill. En vermits het hier om volume 1 gaat, vermoeden we dat er nog releases op komst zijn.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: diverse
Met: Benny Hill, Henry McGee, Bob Todd, e.a.

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
69-79

Leeftijd:
AL

Speelduur:
196 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664016992


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij