:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - DOUBLE, DOUBLE, TOIL AND TROUBLE
MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - DOUBLE, DOUBLE, TOIL AND TROUBLE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-10-01
FILM
De ouders van de tweeling Lynn (Ashley Olsen) en Kelly Farmer (Mary-Kate Olsen) hebben financiële problemen. Wanneer ze hun huis dreigen kwijt te geraken, proberen ze van knorrige tante Agatha een lening te verkrijgen. Daar krijgen Lynn en Kelly van een grafdelver te horen dat Agatha een heks is en dat ze zeven jaar geleden haar tweelingzus Sophia naar de andere kant van een spiegel verbannen heeft, aan de hand van een magische maansteen. Wanneer Agatha weigert geld te lenen aan de Farmers, besluiten de tweelingzusjes om eigenhandig het tij te doen keren. Samen met een aantal nieuwe vrienden proberen ze de maansteen in handen te krijgen om de vloek op tante Sophia op te heffen. Zij zou hen wel uit de problemen helpen. Maar de tijd dringt, want om middernacht op Halloween wordt de vloek onomkeerbaar...

Nadat Mary-Kate en Ashley Olsen de harten van de Amerikaanse televisiekijkers veroverden met hun gezamenlijke rol van baby Michelle in de populaire sitcom Full House, maakte uitvoerende producent van de serie Jeff Franklin in 1992 de TV-film To Grandmother’s House We Go. Deze film - eveneens met de twee kleine meisjes in de hoofdrollen - werd een kijkcijferbom en daarom volgde een jaar later al Double, Double, Toil And Trouble, ditmaal in een regie van Stuart Margolin (How the West Was Fun). In Double, Double, Toil And Trouble zien we de Olsentweeling als zevenjarige ukjes en hun acteerprestaties in deze film zijn vergelijkbaar met die in Full House. Het verhaal is zeer boeiend voor de kleintjes onder ons, maar de film wordt vooral gedomineerd door de schattigheid van Mary-Kate en Ashley. Verplichte kost voor de fans van de twee meisjes!

BEELD EN GELUID
Double, Double, Toil And Trouble staat in zijn originele 1.33:1-beeldformaat op deze schijf. Het beeld ziet er over het algemeen proper uit, met hier en daar wat kleine vuiltjes. Digitale compressiefouten hebben we niet direct tegengekomen, maar is wel wat filmgrain aanwezig. De mooie kleuren ogen helder en natuurlijk, maar verraden soms dat het hier niet om een nieuwe productie gaat. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt degelijk, met steeds perfect verstaanbare dialogen. Ruis of andere geluidsstoringen hebben we niet tegengekomen.

EXTRA’S
Helemaal geen! Zelfs de gebruikelijke cast en crewpagina ontbreekt.

CONCLUSIE
Ideaal namiddagvertier voor de allerkleinsten en uiteraard een must-have voor de vele Olsenfans! De technische kwaliteiten zijn bevredigend. Extra's zijn niet aanwezig.


cover
Studio: Warner

Regie: Stuart Margolin
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Cloris Leachman, Phil Fondacaro, Meshach Taylor, Wayne Robson

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
AL

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321932276121


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Deens, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Roemeens, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij