:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHAT? (CHÉ?)
WHAT? (CHÉ?)
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-01-27
Nota: Deze film maakt deel uit van de Roman Polanski box uitgegeven door A-Film. Deze box bevat de titels Repulsion, 7 Shorts, Knife In The Water, Bitter Moon, Tess, Cul-De-Sac, What?, The Pianist. . Die allen een aparte recensie krijgen op deze site.

FILM
Nancy (Sydne Rome), een jonge Amerikaanse, kan tijdens een reis naar Italië nog maar net ontkomen aan een stel snoodaards dat haar probeert te verkrachten. Ze vlucht de villa in van de steenrijke M.Joseph Noblart (Hugh Griffith). Die ligt op sterven en is omringd door een excentriek gezelschap van lieden dat het op de erfenis gemunt heeft. In afwachting daarvan doen ze zich tegoed aan perverse seksspelletjes.

Dit moet zonder enige twijfel één van de slapste, zelfs doelloos slechte films zijn die Roman Polanski ooit heeft voortgebracht. Het geheel komt erg onsamenhangend over en de beelden en het verhaal zijn op sommige momenten irritant “arty farty” te noemen. De hoofdrolspeelster is meermaals in frontal nudity te bewonderen en loopt de overige 80% van de tijd halfnaakt rond. Verder geven verschillende slappe slapstick momenten de volledige doorslag richting rotzooi. De film maakt geen statement, heeft geen doel en biedt weinig entertainment waarde. Polanski kan beslist beter en dat weet hij zo goed als wij.

BEELD EN GELUID
Het beeld verschijnt in de oorspronkelijke anamorfische 2.35:1 aspect ratio. De kleuren zijn redelijk goed en de beeldscherpte is voldoende. Er zit hier en daar wat filmgrain maar dat stoort niet zo erg als de inhoud van de beelden die we over ons uitgestort krijgen. Het geluid is de originele Dolby Digital 1.0 mono track. Alles weerklinkt mooi door de center speaker. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en er is een minimum aan ruis waar te nemen. Maar zelfs met een aanvaardbaar goed geluid blijft deze film niet te pruimen.

EXTRA’S
Enkele cross promotional trailers en een korte opsomming van Polanski’s films (filmografie).

CONCLUSIE
Om het subtiel uit te drukken: dit is de minst sterke film uit de Polanski-box die A-Film op de markt heeft gebracht. Snel uit de speler halen en netjes weer in de box klasseren en een andere film ( Repulsion bijvoorbeeld) uitkiezen lijkt ons hier de boodschap.


cover




Studio: A-Film

Regie: Roman Polanski
Met: Marcello Mastroianni, Sydne Rome, Hugh Griffith

Film:
3,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1972

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777049792


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Filmografie Roman Polanski

Andere recente releases van deze maatschappij