:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HARD RAIN
HARD RAIN
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-10-07
FILM
Het stadje Huntingburg dreigt door aanhoudende stortregens te overstromen. Geen onbekende situatie voor de bewoners. Uit voorzorg tegen ev. plunderingen besluit de bank 3 miljoen dollar met een geldwagen naar een veiligere bestemming te brengen. Als de wagen het begeeft, wordt het noodsignaal van de chauffeurs Tom (Christian Slater) en Charlie onderschept door een geldlustige bende (o.l.v. Morgan Freeman) die het vuur opent en Charlie doodt. Gedreven door pure adrenaline weet Tom te ontsnappen… met het geld. De jacht is geopend…

Hard Rain is een ongewone mix van thriller, actie, misdaad en een vleugje western, maar het resultaat is eerder teleurstellend. Behalve enkele fraaie actiefragmenten (waaronder de achtervolgingsscène op Slater met jetski's door de gangen van een school) is er weinig sprake van boeiende cinema, die op de duur zelfs flink gaat vervelen. Alhoewel de makers zich voorgenomen hadden om aan de film enige dramatiek toe te voegen, komen sommige sequenties eerder lachwekkend over. En ook al staan de personages de hele tijd in het water, lijken ze na de gedane inspanningen nog even fris als tevoren. We krijgen dus non-stopactie te zien, maar veel te veel aan één stuk door tot op het einde. De schietsalvo's volgen elkaar in hoog tempo op, terwijl we de acteurs hun revolvers nooit zien herladen. Gelukkig redden Freeman, Slater, Quaid en Driver nog enigszins de meubelen door hun aardige acteerprestaties zodat de film al bij al nog te genieten is.

BEELD EN GELUID
We krijgen een héél verzorgde beeldkwaliteit  met zeer scherpe contrasten, ook al speelt de film  zich de hele tijd in het donker af. Er is bovendien nergens printbeschadiging te bespeuren. De Dolby Digital-soundtrack is bij momenten erg agressief (vooral bij de jetski-achtervolgingen), maar komt niet altijd natuurlijk over (sommige regenscènes klinken té overdreven). De begeleidende muzikale score komt grotendeels uit de frontspeakers, terwijl de details uit de surroundspeakers rollen. Vorrts is er genoeg split-surround te horen en doet de subwoofer zijn uiterste best opdat je je in de regen zou wanen.

EXTRA'S
Eén woord: niks!

CONCLUSIE
Matige film met een goede transfer naar dvd, maar zonder extra's. Foei!


coverStudio: Universal

Regie: Mikael Salomon
Met: Morgan Freeman, Christian Slater, Minnie Driver, Randy Quaid

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
044004099820


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf / 1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Spaans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij