:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 1.13-24
CSI MIAMI, SEIZOEN 1.13-24
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-06-14
SERIE
Zoals te verwachten viel verschilt deze tweede box van CSI Miami niet veel van de eerste box. Het gemiddelde niveau van de verschillende afleveringen is nog steeds hoog met afleveringen 1.18 Dispo Day en 1.24 Body Count (de extra lange seizoensafsluiter) als uitschieters. We zien nog steeds Horatio "H" Cane en zijn team experten aan het werk in het zonovergoten Miami. In vergelijking met de vorige box krijgen we nu een aantal afleveringen waarin we meer te weten komen over de hoofdrolspelers, hun verleden en privé leven, iets wat zeker onze goedkeuring wegdraagt! De bij momenten prachtige decors en sets, het overtuigende acteerwerk, de hippe soundtrack (bij deze reeks afleveringen vinden we ondermeer muziek van Massive Attack, Nine Inch Nails en Sigur Ros) en vooral de boeiende verhaallijnen zorgen ervoor dat CSI Miami reeds van bij dit eerste seizoen uitgroeide tot een terechte kijkcijferhit.

AFLEVERINGEN
Deze CSI Miami box bevat de volgende afleveringen:

Disc 1:
Aflevering 1.13 – Bunk
Een onschuldige man overlijdt na het betreden van een huis waar zich allerlei chemische producten bevinden. Horatio en Speedle ontdekken dat het pand slechts één van de vele panden is die gebruikt worden als mobiele drugslaboratoria. Ook al zijn de drugs die er gemaakt worden nog zo dodelijk: het CSI-team moet het bewijsmateriaal gebruiken om de daders achter de tralies te krijgen voordat er meer slachtoffers vallen. Ondertussen doen Calleigh en Delko onderzoek naar wat een brute moord lijkt op een oude vrouw in een bejaardenhome.

Aflevering 1.14 – Forced Entry
Vastgebonden aan zijn bed, met een prop in de mond en verkracht: zo wordt een man aangetroffen. Het CSI-team stelt vast dat het gaat om een man die zich schuldig had gemaakt aan meerdere gevallen van verkrachting en insluiping. Horatio denkt dat het motief voor deze misdaad wel eens wraak zou kunnen zijn en ondervraagt daarom de verkrachtingsslachtoffers van de man, in de hoop dat op deze manier een verdachte boven komt drijven. Calleigh en Delko onderzoeken de moord op de eigenaar van een crematorium. Daarbij ontdekken ze dat er in de achtertuin van de man honderden ongecremeerde lichamen liggen. Tussen de lichamen vinden ze een meisje dat enkele weken eerder als vermist werd opgegeven. Ze proberen erachter te komen in wat voor relatie zij tot de eigenaar van het crematorium stond.

Aflevering 1.15 – Dead Woman Walking
De deuren van de CSI-afdeling gaan tijdelijk dicht wanneer ontdekt wordt dat het wegterende lichaam van een dode straatrover blootgesteld werd aan hoge stralingsniveaus. Tijdens het onderzoek stuit Horatio op een milieuadvocate die besmet is door dezelfde stralingsvergiftiging. Ze weigert echter mee te werken aan het onderzoek omdat ze haar eigen proces tegen de farmaceutische onderneming die verantwoordelijk is voor haar toestand niet in gevaar wil brengen.

Aflevering 1.16 – Evidence Of Things Unseen
Een Oost-Europese immigrant wordt doodgestoken in een peepshowcabine. De enige getuige is de stripdanseres die op het moment van de dood van het slachtoffer voor hem aan het optreden was. Wanneer ook zij de dood vindt bij een aanrijding waarbij de bestuurder doorrijdt, ondervraagt Horatio haar pooier c.q. echtgenoot over haar werkzaamheden in de seksindustrie, maar de echtgenoot is het volgende slachtoffer. DNA sporen in de slaapkamer van het echtpaar moeten het CSI-team naar de echte dader leiden.

Disc 2:
Aflevering 1.17 – Simple Man
De CSI-rechercheurs belanden in een politiek moeras wanneer de man van een gerenommeerd gemeenteraadslid van Miami wordt aangeklaagd wegens de moord op de huisbewaarder. Wanneer een soortgelijke moord plaatsvindt, terwijl de man aangehouden is, vraagt Horatio zich af of ze wel de juiste man voor de rechter zullen brengen. Hij is bang dat er ergens in Miami een seriemoordenaar vrij rondloopt.

Aflevering 1.18 – Dispo Day
Tijdens een gebruikelijk geheim ritje naar de verbrandingsinstallatie om in beslag genomen drugs te verbranden, wordt de lading geroofd door zwaarbewapende overvallers. Wanneer de rookpluimen zijn opgetrokken, moet worden vastgesteld dat er twee politieagenten zijn gedood en dat Speedle is neergeschoten. Het CSI-team komt onder verdenking te staan wanneer Interne Zaken gaat onderzoeken wie er informatie over de drugsverbranding heeft gelekt. Het gaat er nog slechter uitzien wanneer de uitslag van de drugstest van één van de CSI-rechercheurs positief blijkt te zijn. Het is aan het CSI-team om in deze zaak de onderste steen boven te krijgen om de goede naam hoog te houden.

Aflevering 1.19 – Double Cap
Een vrouw wordt vermoord aangetroffen naast het zwembad van een exclusief hotel in Miami waar ze had liggen zonnebaden. Haar vingerafdrukken vertellen dat het gaat om ene Gloria Tyson maar uit de federale databank blijkt dat het niet Gloria Tyson betreft maar ene Gina Cusack, een beschermde getuige. Om haar moordenaar te kunnen opsporen, wil Horatio haar vriend ondervragen. Maar ook hij blijkt onder de getuigenbescherming te vallen, en de FBI weigert zijn verblijfplaats bekend te maken. Ondertussen komt de vader van Calleigh geheel onverwacht bij haar langs en rijt daarmee enkele oude wonden uit het verleden open.

Aflevering 1.20 – Grave Young Man
Horatio kijkt verrast op wanneer een man die hij 6 jaar geleden de gevangenis in had gestuurd, hem vraagt om te helpen zoeken naar zijn vermiste tienerzoon. Wanneer ze het huis doorzoeken waar de zoon woonde, vinden ze dingen die kenmerkend zijn voor een probleemjongere. Calleigh ontdekt tot haar grote ongerustheid dat er honderden schoten zijn afgevuurd op een boom in de achtertuin. Ze volgen het spoor van de jongen en ontdekken het dode lichaam van één van zijn klasgenoten. Horatio en het team beginnen aan een race tegen de klok om de vermiste jongen te vinden en de zoveelste schooltragedie te voorkomen. Speedle onderzoekt de zaak van een man die ogenschijnlijk een verstikkingsdood is gestorven. Hij voelt zich aangetrokken tot de vriendin van de man, maar zij is wel de hoofdverdachte. Wanneer zij zijn gevoelens probeert te bespelen, zit hij ingeklemd tussen verleiding en het achterhalen van de waarheid.

Disc 3:
Aflevering 1.21 – Spring Break
Het is voorjaarsvakantie in Miami, maar alle festiviteiten komen abrupt tot een einde wanneer de CSI-rechercheurs terug worden geroepen om twee spoed eisende zaken te behandelen. Horatio en Speedle onderzoeken de zaak van een meisje dat op het strand vermoord is aangetroffen. De lijkschouwing leidt Horatio naar de producer van de Babes on Break-video's, waarbij hij vraagtekens zet bij diens motieven als cineast. Ondertussen doen Calleigh en Delko nader onderzoek naar de zaak van een student die verdronken is in het zwembad bij een motel. Diens vrienden blijven beweren dat het een ongeluk was, maar nader onderzoek leidt de rechercheurs tot het vermoeden dat er waarschijnlijk meer aan de hand is.

Aflevering 1.22 – Tinder Box
Een vuurwerkshow van een DJ veroorzaakt een hevige brand in een populaire nachtclub in Miami. Daarbij vinden 16 bezoekers de dood en raken 58 anderen gewond. Speedle en Delko, die ook aan het nachtleven deelnemen, ontsnappen ternauwernood aan de dood. Tijdens hun onderzoek naar de brand leidt het bewijsmateriaal naar het lijk van een barkeeper die dood werd gestoken voordat de vuurzee ontstond. De CSI-rechercheurs stellen vast dat de brand geen ongeluk was en onderzoeken alle aanwijzingen om te achterhalen wat er die noodlottige avond daadwerkelijk is gebeurd.

Aflevering 1.23 – Freaks And Tweaks
Horatio, Speedle en Delko ontsnappen maar net aan de dood wanneer er een bom tot ontploffing wordt gebracht tijdens hun onderzoek naar de brute moord op een speedverslaafde. Bij de explosie gaat een groot deel van het bewijsmateriaal verloren, zodat ze zich moeten begeven in de verwrongen wereld van de speedverslaafden, ofwel 'tweakers', om het misdrijf te kunnen oplossen. Ondertussen wordt Calleigh naar de plaats van een moord geroepen en moet ze tot haar verbijstering vaststellen dat het slachtoffer de man is van één van de beste vriendinnen van Alexx. Terwijl Alexx haar vriendin troost, belooft Calleigh dat ze de onderste steen boven zal halen in deze zaak van ogenschijnlijk willekeurige moord

Aflevering 1.24 – Body Count
Horatio wordt naar de gevangenis van Miami-West geroepen om de moord op een gevangene te onderzoeken. Daar is hij er getuige van dat drie gedetineerden via een helikopter uit de gevangenis ontsnappen. Horatio beseft dat de moord slechts een afleidingsmanoeuvre was voor de ontsnapping en start een klopjacht op de voortvluchtigen. De zaak komt wel heel erg dichtbij wanneer de CSI-rechercheurs vernemen wie de vermiste gedetineerden zijn: twee van hen voeren namelijk een persoonlijke vendetta tegen het CSI-team.

BEELD EN GELUID
Zoals bij seizoen 2 en 3 van CSI en het eerste seizoensdeel van CSI Miami staat het beeld in het 1.78.1 beeldformaat op deze dvd (het beeldformaat staat ditmaal ook correct aangegeven op de box). De beeldkwaliteit is wellicht nog een ietsje beter dan bij CSI. Ook hier vinden we hier en daar nog wat bewust behouden grain terug. Over het kleurniveau en contrast kunnen we enkel tevreden zijn. Glasheldere dialogen, niet het minste spoortje ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
Zoals op alle CSI-boxen krijgen we nu ook weer een aantal extra’s:

Disc 1:
Production of Handling Evidence
Technisch adviseur en voormalig rechercheur John Haynes geeft toelichting bij diverse korte filmpjes.

Disc 2:
The Autopsy Theatre Tour (3:01 min)
Khandi Alexander (lijkschouwer Alexx Woods) geeft ons een tour in haar werkruimte.

Audiocommentaar bij aflevering 1.18
We krijgen bij de aflevering Dispo Day commentaar door regisseur David Grossman en technisch adviseur / producer Elizabeth Devine

Disc 3:
Audiocommentaar bij aflevering 1.23
Een interessante commentaartrack door Elizabeth Devine en technisch adviseur John Haynes.

The Gun Lab Tour (2:04 min)
Tijdens deze wel zeer korte tour geeft Emily Procter,(Calleigh Duquesne) wat uitleg over de vergelijkingsmicroscoop, de wapenkamer en de schietbaan.

CONCLUSIE
Een must voor alle CSI (Miami)-fans. Het wachten op seizoen 2 kan beginnen.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Charlie Correll, Artie Mandelberg, Jeannot Szwarc, Joe Chappelle, Greg Yaitanes, David Grossman, Peter Markle, Deran Sarafian
Met: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Rory Cochrane

Film:
8,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
508 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025507308


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer,
• Audiocommentaar,
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij