:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 2
EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-06-24
SERIE
De schijfjes van de eerste seizoensbox zijn nog maar net tot stilstand gekomen of Warner komt al op de proppen met een volgende uitgave. Wat ons betreft mag men een voorbeeld nemen aan zo’n tempo bij het uitbrengen van de oudere reeksen. Na het uiterst succesvolle eerste seizoen, keert Everybody Loves Raymond met een uitstekende opvolger die niet minder dan 25 leuke afleveringen telt. Voor een kennismaking met de personages verwijzen we u door naar onze bespreking van het eerste seizoen. Dit tweede seizoen vertoont weinig verschil met zijn voorganger en houdt vast aan dezelfde cast en hetzelfde formaat, die beiden goed hun werk doen. Er is echter wel een subtiele wijziging, want waar de kinderen van Raymond Debra in het eerste seizoen nauwelijks op de voorgrond treden, krijgen ze nu meer aandacht. Er ligt ook sterkere nadruk op een aantal bijrollen en zien we een aantal personages meer en meer terugkeren. Gebrek aan verandering, kan een serie zuur opbreken, maar bij Everybody Loves Raymond is daar gelukkig niets van te merken en blijkt het eerder een voordeel dan een nadeel. Op naar een overzicht van de afleveringen.

AFLEVERINGEN
1. Ray’s On TV
Ray lijkt een nieuwe stap in zijn carrière te kunnen zetten wanneer hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een populair sportprogramma op de televisie. Helaas bakt hij er helemaal niets van, maar zijn familie wil hem daar liever niet mee confronteren en haalt de nodige eufemismen boven. Ray is helemaal onder de voet als hij daar achter komt, maar tot ieders verbazing krijgt hij een herkansing. Ditmaal besluiten zijn vrouw, ouders en broers hem de nodige tips te geven om een nieuwe afgang te voorkomen. Jammer genoeg haalt het niet veel uit.

2. Father Knows Least
Debra en Ray hebben wat moeilijkheden met hun dochtertje Ally, die om één of andere reden niet meer naar hen luistert. Welke reden, dat is voor de ouders een raadsel en ze krijgen helemaal geen vat op het meisje. Ten einde raad dringt Debra erop aan dat ze samen een cursus ouderschap volgen waar ze de raad krijgen om actief naar hun kind te luisteren. Ray krijgt de kans die techniek in de praktijk toe te passen op zijn ouders wanneer die nog maar eens ruzie hebben. Tot zijn eigen grote verbazing blijkt Ray zelfs de nodige aanleg daarvoor te hebben.

3. Brother
Robert zit in zak en as. Het is namelijk twee jaar geleden dat hij van zijn vrouw scheidde en die herinnering brengt de nodige emoties met zich mee. Op aandringen van zijn ouders nodigt Ray hem uit voor een avondje naar de bioscoop in de hoop zijn zinnen te kunnen verzetten. Dat plan lukt zo goed dat de broers meer en meer tijd met elkaar beginnen door te brengen, maar het loopt fout wanneer Robert over hun gevoelens wil praten. Ray is immers allergisch aan die soort melige toestanden.

4. Mozart
Dochter Ally zorgt weer voor de nodige problemen wanneer ze geen pianolessen meer wil volgen bij oma Marie. Ray heeft destijds ook zijn pianolessen opgegeven, zogezegd onder druk van zijn vader, die vond dat hij aan sport moest doen. Maar hij wil zijn dochter leren dat ze niet mag opgeven en daarom besluit hij de lessen bij zijn moeder te hervatten. Tijdens die lessen raakt Marie een gevoelige snaar bij haar zoon waardoor ze hem een nog veel belangrijkere les leert.

5. Golf
Tijdens een partijtje golf brengen de vrienden van Ray hem op het verkeerde pad. Ze overhalen Ray om zijn vrouw wijs te maken dat hij zich meer moet ontspannen. Zo kan hij naar hartelust golfen en dat doet onze vriend maar al te graag. Debra loopt in de val en ontneemt Ray alle rotklusjes zodat hij tot rust kan komen. Aanvankelijk heeft Ray het zo wel naar zijn zin, maar na een tijdje begint zijn geweten hem toch parten te spelen. Hij besluit dan ook op te biechten bij Debra en dan barst de hel natuurlijk los.

6. Anniversary
Het 40-jarig huwelijksjubileum van Marie en Frank staat voor de deur en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op het feest komt Raymond er echter tot zijn ontsteltenis achter dat zijn ouders ooit uit elkaar zijn geweest. Het was zelfs tot een scheiding gekomen als Frank niet was komen helpen toen Ray zijn arm gebroken had. Nadat hij de eerste schok verwerkt heeft, begint Raymond zich af te vragen of het niet aan hem ligt dat zijn ouders terug bij elkaar zijn en zich daardoor miserabel voelen.

7. Working Late Again
Ray komt alsmaar later thuis van zijn werk en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Debra maakt zich zorgen omdat Ray zo weinig tijd met zijn gezin doorbrengt en Marie doet er nog een schepje bovenop door te zeggen dat ze een artikel heeft gelezen waaruit blijkt dat meer en meer mensen liever op hun werk blijven om de gezinssituatie te ontlopen. Ze overtuigt Ray om een home-setup aan te vragen zodat hij van thuis uit kan werken. Al snel komt Debra er achter dat dat ook niet de ideale oplossing is voor de problemen.

8. The Children’s Book
Debra heeft zo stilaan haar buik vol van de kinderverhaaltjes die ze elke avond voorleest aan Ally. Vol goede moed stroopt ze de mouwen op en wil ze aan een eigen kinderboek beginnen met de hulp van haar man. Ze ziet het voor het echtpaar ook als opportuniteit om samen wat quality time door te brengen. Haar goede bedoeling vallen helaas volledig in duigen wanneer ze vaststelt dat ze eigenlijk geen aanleg heeft om te schrijven en dat Raymond er een competitie van probeert te maken met Ally als scheidsrechter.

9. The Gift
Frank wordt 65 jaar en dat schreeuwt om een verjaardagsfeestje. Omdat hij zo’n hekel heeft aan cadeaus, zorgt Raymond enkel voor een kaartje. Wanneer hij ziet dat de rest van de familie toch cadeautjes heeft gekocht, kan hij natuurlijk niet achterblijven. Daarom verzint hij een smoes dat hij iets besteld heeft, maar dat het nog niet gearriveerd is. Na het feest moet hij dringend op zoek naar het perfecte cadeau. Het wordt een tropisch zeeaquarium en dat lijkt aanvankelijk een schot in de roos. Frank is dolgelukkig tot hij erachter komt wat het zaakje gekost heeft.

10. High School
Ray is uitgenodigd op een schoolreünie, maar wil daar niet van weten. Hij behoorde immers niet tot de incrowd en werd constant gepest door de populaire jongens. Daarenboven had hij ook niet te veel succes bij de meisjes. Debra slaagt er toch in hem te overtuigen met een smoes dat iedereen er ondertussen miserabel slecht uitziet, maar het tegendeel blijkt waar, want de populairsten zien er nog altijd even stralend uit. Debra gaat aan het dansen met de aartsvijand van Raymond wat zorgt voor de nodige discussies in de slaapkamer.

11. The Letter
Marie laat zich weer eens van haar beste kant zien en helpt eigenhandig een tupperware party van Debra naar de haaien. Dat is de spreekwoordelijke druppel voor Raymonds vrouw en omdat ze haar ongenoegen niet rechtstreeks durft te uiten, besluit ze een brief te schrijven. Ray probeert er alles aan te doen om te vermijden dat de brief zijn bestemmeling bereikt, maar slaagt daar niet in en dat blijkt uiteindelijk nog het beste. De boodschap komt aanvankelijk hard aan bij zijn moeder, maar beide vrouwen groeien uiteindelijk toch een beetje naar elkaar toe.

12. All I Want For Christmas
Raymonds enige kerstwens is een beetje liefde van zijn vrouw te krijgen en hij heeft er alles voor over om die wens uit te laten komen. Hij heeft zowat alles geprobeerd om Debra in de stemming gekregen en op kerstochtend lijkt hij eindelijk zijn zin te gaan krijgen. En dan loopt het fout. Zoals gewoonlijk valt de hele familie binnen op het verkeerde moment om de cadeautjes uit te pakken en aan tafel te schuiven. Maar waar een wil is, is een weg en Raymond geeft niet op.

13. Civil War
Robert wordt door zijn vader uitgekozen om deel te nemen aan een reconstructie van de Amerikaanse burgeroorlog. Daardoor voelt Raymond zich aan de kant gezet en biedt hij zich vrijwillig aan om ook mee te doen. Hij moet het echter stellen met een plaats aan de andere zijde. Terwijl de mannen zich klaarmaken voor het strijdveld brengt Raymond ter sprake dat hij meer tijd zou willen doorbrengen met zijn vader. Onder begeleiding van het kanonnengebulder slagen de Barone soldaten erin hun politieke geschillen aan de kant te zetten.


Pagina: 1 - 2
coverStudio: Warner

Regie: diverse
Met: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
575 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0,
Frans Dolby Surround 2.0,
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
Disc 3:
• Audiocommentaar bij The Letter

Disc 4:
• Audiocommentaar bij Good Girls

Disc 5:
• Verwijderde scènes,
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij