:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 2
EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-06-24
14. Mia Famiglia
Ally moet voor een schoolproject op zoek gaan naar haar oudste levende familielid en met de hulp van Ray belandt ze bij een verre tante uit Italië. Die neemt de boodschap “kom gerust eens langs” wat te letterlijk op een goede morgen staat ze plotseling voor de deur. Ze weet de hartjes van haar Amerikaanse familie te veroveren met haar charmes, maar Raymond vindt het allemaal te mooi om waar te zijn en voor één keer blijkt hij ook gelijk te hebben.

15. Marie’s Meatballs
Ray haalt zich allerhande problemen op de hals door de spaghetti van zijn moeder te verkiezen boven de kip van zijn vrouw. Vol goede bedoelingen probeert hij de zaak recht te zetten door Marie te vragen om Debra spaghetti te leren maken op moederswijze. Beide dames lijken het goed naar hun zin te hebben in de keuken tot Raymond het resultaat mag proeven, want er zit een raar smaakje aan de gehaktballen. Na wat speurwerk komt Debra erachter dat Marie haar met opzet een verkeerd kruid heeft laten gebruiken en daar zit duidelijk meer achter.

16. The Checkbook
Debra doet haar uiterste best om controle te houden over de financiën van het gezin en Raymond gaat in de fout door op te merken dat dat toch niet zo moeilijk kan zijn. Debra laat het aan hem over om dat te bewijzen, maar Raymond komt er al snel achter dat boekhouden niet voor hem is weggelegd. De rekening gaat vlotjes onder nul en weldra worden al zijn cheques geweigerd met als resultaat dat de elektriciteit wordt afgesloten. Raymond raakt verwikkeld in een web van leugens en klopt aan bij zijn broer Robert voor een aanzienlijke lening.

17. The Ride-along
Tijdens een aflevering van Cops maakt Raymond de opmerking dat politieagenten een luizenleventje genieten en dat het allemaal veel te veel gedramatiseerd wordt. Robert daagt hem uit om een avondje mee te rijden met de patrouille. Raymond lijkt zijn gelijk te gaan halen, want er gebeurt helemaal niets en hij verveelt zich te pletter. Tijdens een pauze belanden ze in de pizzatent en het toeval wil dat die net overvallen wordt. Robert vat de dader en brengt Raymond zodanig onder de indruk dat hij het optreden van zijn broer wil huldigen in de krant. Zijn verhaal wordt helaas helemaal omgedraaid.

18. The Famliy Bed
Ally is bang dat er monsters in haar kamer zitten en belandt elke avond in het ouderlijke bed. Raymond is gesteld op zijn nachtrust en vindt dat er een einde aan moet komen. Hij dringt er dan ook op aan dat Debra niet meer toegeeft aan hun dochter. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Raymond bedenkt een oplossing die ervoor zorgt dat ze de nacht kunnen doorslapen. Hij doet beroep op Marie om de nacht door te brengen in de kamer van Ally, maar die oplossing blijkt verre van ideaal en het zaakje loopt natuurlijk helemaal uit de hand.

19. Good Girls
Debra komt erachter dat Marie veel beter kan opschieten met de vriendin van Robert dan met haar omdat die vriendin een “puur” meisje is. Robert heeft namelijk laten vallen dat Amy nog altijd maagd is en dat vindt Marie heuglijk nieuws. Raymond heeft het er moeilijk mee om te zien dat zijn moeder beter kan opschieten met Amy en besluit de waarheid een flinke draai te geven door te zeggen dat Debra ook een “puur” meisje was voor ze trouwden. Wanneer Maries obsessie voor die puriteit ter sprake komt, staat Raymond en Robert een grote verrassing te wachten.

20. T-Ball
Zonder het te beseffen, brengt Debra een niet goedgekeurde snack mee te brengen naar de wekelijkse T-ball wedstrijd van Ally. Wanneer ze daarmee geconfronteerd wordt, durft Raymond het niet voor haar op te nemen uit angst dat niemand hem meer zal mogen. Debra houdt echter voet bij stuk omdat ze vindt dat ze het al druk genoeg heeft met het huishouden. Ze is dan ook teleurgesteld dat Raymond haar niet steunt en verwijt hem dat hij geen vijanden durft maken. Buiten haar weten om komt Raymond de volgende wedstrijd aandraven met een goedgekeurde snack met een genante scène tot gevolg.

21. Traffic School
Robert moet een verkeerscursus geven en via de evaluatieformulieren krijgt hij te horen dat zijn lessen vreselijk saai zijn. Hij besluit zijn presentatie te oefenen voor de familieleden, maar die beslissing betreurt hij zich al snel, want ze halen hem het bloed van onder de nagels. Om de presentatie wat op te fleuren doet hij beroep op de hulp van Traffic Cop Timmy, een handpop verkleed als politieagent. Die aanpak zorgt bij de rest van het gezin voor een ervaring waar ze niet op gerekend hadden.

22. Six Feet Under
Raymond stelt vast dat hij een halve centimeter kleiner is geworden. Die vaststelling resulteert in een midlife crisis die al snel evolueert naar een end-of-life crisis. Vooraleer het te laat is en hij onder de graszoden belandt, besluit Raymond een lijst te maken met zijn levensdoelen en wensen die hij vervuld wil zien. Wanneer Debra zijn lijstje ontdekt, besluit ze hem voor te doen hoe je een echte crisis moet hebben. Ondertussen raakt Marie boos op Frank wanneer ze ontdekt dat hij hun laatste rustplaats met winst verkocht heeft.

23. The Garage Sale
Het hele gezin maakt zich klaar voor een garageverkoop bij opa Frank. Tijdens de voorbereidingen ziet Raymond hoe Debra zich ontdoet van alle babyspullen. Even later is hij nog meer verbaasd wanneer hij te horen krijgt dat Debra ervan uitging dat ze geen kinderen meer zouden hebben. Zoals gewoonlijk groeit die privé-gelegenheid al snel uit tot een familieaangelegenheid en kan schoonmoeder Marie het niet laten haar zegje te doen. Uiteindelijk leidt de onenigheid tussen Raymond en Debra tot een sentimentele reis doorheen hun geschiedenis.

24. The Wedding (Deel 1 en 2)
Raymond en Debra maken zich klaar om een huwelijk bij te wonen en dat brengt Raymond tot de vraag waarom Debra met hem wilde trouwen. We zetten een stap terug in de tijd en zien hoe een enorm nerveuze Raymond zich voorbereidt op zijn huwelijksaanzoek. Alles is mooi van tevoren gepland, maar het wordt al snel een debacle wanneer Raymonds vrienden, zijn ouders en zijn broer roet in het eten gooien. De nervositeit verandert in angst wanneer Raymond zich de vraag stelt of Debra echt van hem houdt of ze het puur voor de pracht en praal van een groot huwelijk doet.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer wordt gepresenteerd met een 1.33:1 formaat en is van goede kwaliteit. Wel stellen we een lichte achteruitgang vast ten opzichte van seizoen 1 met als grootste probleem de aanwezigheid van aliasing en in mindere mate ook wat edge enhancement. Het beeld is doorgaans redelijk scherp en vrij van beschadigingen. De kleuren zien er ook behoorlijk uit, maar missen toch wat levendigheid. Het 2.0 geluidsspoor voldoet perfect aan de eisen van het geleverde materiaal, met name een duidelijke weergave van de dialogen zonder synchronisatieproblemen.

EXTRA’S
Audiocommentaar
Op disk 3 en 4 is er een commentaarspoor voorzien, respectievelijk bij de afleveringen The Letteren Good Girls. Commentatoren van dienst zijn Ray Romano en Phil Rosenthal met de eerste in de rol van grappenmaker en de tweede als bron voor informatie. The Letter beschouwen ze beiden als hun eerste klassieker in de reeks en dat blijkt ook terecht. Ze hebben het onder andere over de verschillen met andere sitcoms zoals de lengte van de scènes en de verhaallijn. Verder zorgen ze ook voor een aantal leuke anekdotes. Bij Good Girls krijg je te horen hoe ze de schrijver voor de aflevering hebben gevonden en voorzien ze wat technische informatie. Daarnaast discussiëren ze ook over de brieven die ze ontvingen van de kijkers.

Verwijderde scènes (14 min. 11 – Nederlands ondertiteld)
Een selectie van verwijderde scènes uit verschillende afleveringen doorheen het seizoen.

Bloopers (16 min. 55 – Nederlands ondertiteld)
In tegenstelling tot veel andere uitgaven, zijn deze bloopers ook echt grappig en het bekijken waard. Alle hoofdrolspelers komen aan bod en naar het einde toe zijn er ook wat minder interessante beelden van de crew op de tonen van het nummer Funky Town van Pseudo Echo.

CONCLUSIE
De snelle release van het tweede seizoen van Everybody Loves Raymond laat zich smaken en bouwt uitstekend verder op het vorige seizoen met een heleboel leuke afleveringen en een hoge herkijkwaarde. Dat laatste is natuurlijk heel belangrijk voor een tv-serie. Deze box voldoet aan de verwachtingen op technisch vlak, maar de beeldkwaliteit doet helaas een klein stapje terug. Ook de extra’s blijven schaars, maar zijn gelukkig de moeite waard. Ondanks die tekortkomingen, blijft dit een stevige aanrader voor de sitcomliefhebbers en hopen we dat Warner de volgende seizoenen aan zo’n vlot tempo blijft uitgeven.


Pagina: 1 - 2
coverStudio: Warner

Regie: diverse
Met: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
575 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0,
Frans Dolby Surround 2.0,
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
Disc 3:
• Audiocommentaar bij The Letter

Disc 4:
• Audiocommentaar bij Good Girls

Disc 5:
• Verwijderde scènes,
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij