:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GINGER SNAPS III - GINGER SNAPS BACK: THE BEGINNING
GINGER SNAPS III - GINGER SNAPS BACK: THE BEGINNING
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-06
FILM
Canada, 1815. De zusjes Ginger (Katharine Isabelle) en Brigitte (Emily Perkins) overleven een schipbreuk. Ze trekken door het barkoude Canadese land op zoek naar voedsel en onderdak. De meisjes belanden na een ontmoeting met een indiaan (Nathaniel Arcand) aan een afgelegen fort, dat bewoond wordt door enkele vreemde heerschappen. Ondanks er een bizarre spanning in de lucht hangt, voelen Ginger en Brigitte zich veilig. Maar dan wordt het fort op een nacht aangevallen door een troep bloeddorstige weerwolven…

Toen de behoorlijk geslaagde Canadese horrorprent Ginger Snaps uit 2000, met in de hoofdrollen Emily Perkins, Katharine Isabelle en niemand minder dan Mimi Rogers, onverwacht een culthit werd en met veel succes draaide op diverse filmfestivals ter wereld, was het voor de producenten zo klaar als een klontje dat er sequels zouden volgen. En met de hedendaagse rage van prequels en omdat alle goede dingen uit drie bestaan werd beslist dat er niet alleen een sequel zou volgen, maar ook een prequel. Een tijdje geleden kon je op deze pagina’s de bespreking lezen van het zwakke vervolg Ginger Snaps II: Unleashed en nu is het de beurt aan Ginger Snaps Back: The Beginning.

Zoals de titel al laat uitschijnen betreft het hier de zogezegde oorsprong van Brigitte en Ginger, want echt naadloos overlopen naar het eerste deel doet deze film niet. Dit zorgde voor redelijk wat verwarring bij de fans. Maar laat dat de pret zeker niet drukken, want regisseur Grant Harvey - die trouwens second-unit deed voor het origineel - maakte een pareltje van dit derde deel. Dankzij het groeiende internationale succes van de franchise kon er duidelijk een groter budget af dan de 5 miljoen $ en 3,5 miljoen $ voor respectievelijk delen één en twee. De decors, locaties, kostuums en lekker sappige ouderwetse make-up effecten (van KNB!) zijn dan ook om uw duimen en vingers bij af te likken. Neem daarbij de verbluffende cinematografie, het wederom sterke acteerwerk en het vlot vertelde verhaal en je vraagt je af waarom dit de reguliere bioscopen niet haalde! Feit is wel dat de onderliggende lagen wat minder zijn en dat de zwarte humor bijna volledig afwezig is, maar tegengewicht in de schaal is de grotere hoeveelheid 'blood and guts'. Ginger Snaps Back: The Beginning is in onze ogen dé beste uit de reeks en we kunnen dan ook niets anders concluderen dan dat de populaire trilogie eindigt met een echte BANG!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.78:1 beeld is lekker scherp, met een goed contrast, schaduwdetail en zwartniveau. De kleuren ogen donker en vol (zoals de regisseur bedoelt heeft), maar alles is desondanks goed te volgen. Er is geen beeldruis aanwezig, maar wel is er wat minimale filmgrain aanwezig en hebben we enkele kleine compressiefoutjes bemerkt. De gebruikte filmprint oogt proper en is vrij van vuiligheid en beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en ruimtelijk, met goed wat dynamiek en de nodige ambiance. De heldere dialogen klinken natuurlijk en zijn steeds verstaanbaar. Er is tevens een stevig klinkende Engelse DTS-track aanwezig, welke iets meer ruimte en detail biedt.

EXTRA'S
Enkel een drietal promotietrailers. In Amerika en Canada is deze derde Ginger Snaps verschenen als een echte Special Edition en deze film schreeuwt dan ook om extra’s. We kennen dan ook een dikke, vette nul toe om de gemiste kans en de teleurstelling extra in de verf te zetten.

CONCLUSIE
Het sluitstuk in de geliefde Ginger Snaps-trilogie is een absolute aanrader voor de liefhebbers van weerwolven en horror. Extra features zijn teleurstellend genoeg totaal afwezig, maar de beeld – en geluidskwaliteit (DTS!) maken veel goed.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Grant Harvey
Met: Emily Perkins, Katharine Isabelle, Nathaniel Arcand, JR Bourne, Hugh Dillon

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664015520


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij