:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRANKENSTEIN CREATED WOMAN
FRANKENSTEIN CREATED WOMAN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-20
FILM
De beruchte dokter Frankenstein (Peter Cushing) slaagt erin om de ziel van de onschuldig geëxecuteerde Hans (Robert Morris) over te brengen in het lichaam van Christine (Susan Denberg), diens gehandicapte minnares. Christine pleegde zelfmoord nadat ze voor haar ogen haar geliefde had zien sterven. Ze verrijst als een bloedmooie deerne die maar weinig mannen kunnen weerstaan. Vanaf denkt Christine maar aan één ding: wraak nemen op diegene die Hans er hebben ingeluisd!

Frankenstein Created Woman is de vierde film in de klassieke Hammer Frankenstein-reeks. Hierin vertolkte, met uitzondering van The Horror Of Frankenstein uit 1970, telkens de legendarische Peter Cushing de notoire dokter Frankenstein. Hij zou de rol in totaal zes keer voor zijn rekening nemen. Voormalig Playboymodel Susan Denberg verging het minder goed. De Oostenrijkse schone geraakte na Frankenstein Created Woman niet meer aan de bak. Na jaren ploeteren zonder resultaat, vulde ze haar dagen als naaktdanseres, om nadien verslaafd terecht te komen in een Vietnamese inrichting.

De meningen over Frankenstein Created Woman zijn verdeeld. Ook wij zijn helemaal niet wild van deze productie! Productiedesign is zoals altijd erg knap, maar de film mist wat de herkenbare "Hammer"-sfeer. De film is bevolkt met enkele echt irritante personages en de onnodige humor doet ook niet veel goed aan het geheel. De film geraakt gewoon niet vertrokken! Frankenstein Created Woman is als horrorfilm dan ook maar erg saai. Peter Cushing is zoals vanouds goed, maar dat kan niet verhelpen dat het schip dan al op de zeebodem ligt te rotten.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerd 1.66:1 beeld oogt scherp, met een goed contrast en prima zwartniveau. De kleuren ogen warm en mooi, maar zijn een perfecte getuigenis dat het hier gaat om een film uit de jaren zestig. Sporadisch passeert er eens een vuiltje of een 'cigarette burn', maar over het algemeen is dit een verzorgde print. Gezien het bronmateriaal een verbluffende beeldkwaliteit! De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt beperkt en behoorlijk gedateerd. Sommige geluidseffecten komen niet goed tot hun recht en er is soms wat lichte ruis aanwezig. Bovendien merkten we op sommige momenten een vreemde, niet echt op zijn plaats lijkende beat op. De dialogen zijn over het algemeen goed te verstaan.

EXTRA'S
Net zoals de andere bij Paradiso verschenen Hammer producties bevat deze dvd ook twee episodes van World Of Hammer. Een reeks informatieve reportages, ingesproken door acteur Oliver Reed, die handelen over diverse aspecten van de klassieke Hammer-films. Op deze glimmende schijf vind u episode 4, die handelt over carrière van acteur Peter Cushing, én episode 10, welke de verschillende Frankenstein films van Hammer overloopt. Beide afleveringen duren elk 25 minuten. Ook aanwezig is de originele bioscooptrailer van Frankenstein Created Woman en promotrailers van andere Hammer films (Frankenstein And The Monster From Hell, The Devil Rides Out en Quatermass And The Pit).

CONCLUSIE
Clichérijke, naïeve en bij momenten doodsaaie Hammer-film uit 1967 van de hand van Terence Fisher (Dracula: Prince Of Darkness, Frankenstein And The Monster From Hell). De dvd van Paradiso heeft gezien het bronmateriaal een erg goede beeldkwaliteit. Het geluid is dan weer weinig indrukwekkend, maar voldoet. Er zijn enkele leuke extra's bijgevoegd.


cover




Studio: Paradiso

Regie: Terence Fisher
Met: Peter Cushing, Susan Denberg, Robert Morris, Thorley Walters

Film:
3,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504967924


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• 2 episodes World of Hammer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij