:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHE GOOD FIGHTER
SHE GOOD FIGHTER
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-02-07
FILM
Kickbokskampioene Sandra Van Rompaey (Dagmar Liekens) heeft net een gevangenisstraf van 10 maanden achter de rug. Ze is vastberaden haar leven weer op de sporen te krijgen en kan daarbij rekenen op de hulp van haar goede vriendin Sabine (Sophie Winters), de jonge advocaat Dennis Davids (Tom Van Landuyt) en haar trainer Rick (Gaston Berghmans). Het wordt haar echter niet makkelijk gemaakt wanneer ze, na een schermutseling met de broer van Sabine, ervan verdacht wordt een aantal schilderijen te hebben gestolen. Het ligt er echter vingerdik op dat Sabine's broer van de gelegenheid gebruik wil maken om een vette verzekeringspremie voor zijn zogenaamde kunstwerken op te strijken. Uit angst voor een nieuw verblijf achter de tralies, slaat Sandra op de vlucht voor de politie. Ondertussen probeert haar vriendenkring er alles aan te doen om haar onschuld te bewijzen. Het valt hen echter niet mee om de politie-inspecteur (Herbert Flack) aan te tonen dat Sabine's broer achter de hele zaak zit.

She Good Fighter is een film over vrouwen, stérke vrouwen, aldus de poster. Interesting, you say? I think not. Het regiedebuut van Marc Punt smaakt naar zure melk en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Het script baseert zich op waargebeurde feiten, maar laat alle kansen om er een spannende film van te maken, simpelweg links liggen. Integendeel, men opteert er voor om goedkope punten te scoren met een totaal misplaatste en bijzonder slecht uitgevoerde seksscène. En als je dacht de zure nasmaak van dit flutscenario weg te kunnen spoelen met sterke acteerprestaties, dan hebben we nog meer slecht nieuws, want het acteerwerk is allesbehalve om over naar huis te schrijven. De prijs van hoogste irritatiefactor is zonder twijfel weggelegd voor Sophie Winters. Haar uiterlijk mag de jongedame dan wel met zich mee hebben, haar acteertalent is onbestaande. Ze komt bijzonder onnatuurlijk en afstandelijk over. Die afstandelijkheid staat lijnrecht tegenover de wat meer sobere en natuurlijke uitstraling die Dagmar Liekens aan haar personage meegeeft. De rest van de cast bestaat uit de happy few van de Vlaamse filmwereld waaronder Tom Van Landuyt, Stany Crets, Herbert Flack, Frank Aendenboom en een piepjonge Axel Daeseleire. Geen van allen slagen ze erin om deze prent naar een hoger niveau te tillen.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer komt gedateerd over en laat bijgevolg geen al te sterke indruk na. Het beeld is niet bepaald scherp en bevat redelijk wat low-level noise. Ook het zwartniveau is niet je dat en er zijn onmiskenbare sporen van edge enhancement aanwezig. De kleuren zijn tamelijk natuurlijk, maar het had best wat levendiger gemogen. Ook de geluidstrack maakt geen overdonderende indruk, maar zorgt tenminste wel voor een zeer duidelijke weergave van de dialogen. Veel dynamiek of diepgang hoef je hier niet te verwachten.

EXTRA’S
Deze dvd bevat geen extra’s.

CONCLUSIE
She Good Fighter werd gepromoot als ware het de nieuwste Hollywood blockbuster. Het aantal keer dat we de middenvinger van Sophie Winters de lucht in zagen gaan tijdens de reclameblokken op televisie, was niet te tellen. De uiteindelijke film is echter niet meer dan een leeg vat, dat snel aan de aandacht voorbijtrok. Gezien de beperkte beeld- en geluidskwaliteit en het totale gebrek aan bonusmateriaal kunnen we deze dvd dan ook niet meteen als een kooptip bestempelen. Het vrij aantrekkelijke prijskaartje kan liefhebbers van de Vlaamse cinema misschien toch nog overtuigen, maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Marc Punt
Met: Dagmar Liekens, Sophie Winters, Tom Van Landuyt, Stany Crets, Frank Aendenboom

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
12

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983478473


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij