:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NUN, THE
NUN, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-13
FILM
Enkele rebelse tienermeisjes komen regelmatig in aanvaring met een sadistische non (Cristina Piaget) op een streng katholieke kostschool. Wanneer de situatie op een avond totaal uit de hand loopt, komt de non op een gruwelijke wijze aan haar eind...

The Nun (originele titel La Monja) is een productie van de Spaanse genrestudio Fantastic Factory, bekend van horrorfilms als Arachnid, Dagon, Beyond Re-Animator en het misbaksel Rottweiler. De prent werd geschreven door Jaume Balagueró (The Nameless, Darkness) en monteur Luis De La Madrid stapt voor het eerst in de arena als regisseur. Mensen die op zoek zijn naar wat originaliteit, zijn er echter aan voor de moeite! Want The Nun is een onhandig samenraapsel van diverse populaire genrestromingen zoals onder andere de teenslasher en Japanse horror. De cliché's vliegen je om de oren en de Engels sprekende Spaanse cast doen ongetwijfeld hun uiterste best om overeind te blijven, maar slagen er nergens in om te overtuigen. De speciale effecten zijn dan weer wel dik in orde, met zelfs enkele creatieve bloedige scènes. En dat is dan ook ineens de voornaamste reden om deze The Nun eens te bekijken!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er scherp uit, met helder en natuurlijk ogende kleuren. Diepte en detail zijn over het algemeen bevredigend, maar de donkere scènes zijn niet altijd even goed te volgen. De gebruikte print ziet er proper uit en buiten wat filmgrain hebben geen oneffenheden bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met goed verstaanbare dialogen. Alhoewel deze soms wat schel overkwamen! De muziek en de geluidseffecten komen goed tot hun recht en de subwoofer brengt wat leven in de brouwerij.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en drie promotietrailers van andere bij Paradiso uitgebrachte producties.

CONCLUSIE
Met niet al te hoge verwachtingen is deze The Nun nog best te genieten. Al was het maar voor de prima speciale effecten en enkele coole horrorscènes! De dvd van Paradiso stelt niet teleur qua beeld en geluid, maar de extra's zijn beperkt tot enkele trailers.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Luis De La Madrid
Met: Anita Briem, Oriana Bonet, Manu Fullola, Cristina Piaget, Alistair Freeland

Film:
6/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij