:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DUKES OF HAZZARD, THE - SEIZOEN 6
DUKES OF HAZZARD, THE - SEIZOEN 6
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-09-24
SERIE
Bij aanvang van het vijfde seizoen van The Dukes Of Hazzard namen Coy en Vance de plaats van hun geliefde neefjes Bo en Luke in. De oorspronkelijke hoofdrolspelers Tom Wopat en John Schneider wilden immers meer geld dan de producers hen wilden betalen. Tegen het einde van dat seizoen, maakten de publiekslieveling echter terug hun opwachting zodat seizoen 6 van start kon gaan met de écht Dukes.

Met een herenigde cast was de reeks klaar voor alweer een succesvol seizoen. Naast de dingen waar de serie bekend voor is – Daisy in korte broekjes, Bo en Luke op de vlucht voor de arm der wet, familiedrama, enz. – probeerden de schrijvers een aantal onverwachte wendingen toe te voegen. Zo haalden ze Bo en Luke van tijd tot tijd uit hun element en zien we hen bijvoorbeeld aan het werk als trainers van een plaatselijke basketballploeg. Bepaalde wendingen doen het wat betere dan andere en de schrijvers verdienen zeker een pluim voor hun pogingen om de reeks wat bij te kruiden. Helaas slaan ze de bal ook wel eens mis en dat resulteert in verhaallijnen die iets te herkenbaar overkomen. Gelukkig houdt het positieve de overhand op het negatieve en kunnen de liefhebbers genieten van een stevige dosis entertainment.

AFLEVERINGEN
1. Lulu's Gone Away
Na een confrontatie met Boss Hogg, neemt Lulu haar intrek bij de Dukes. Niet veel later wordt ze ontvoerd en haar ontvoerders eisen het nodige losgeld.

2. A Baby For The Dukes
De Dukes krijgen onverwacht bezoek. Het gaat om een baby, die door haar moeder verstopt werd in de General Lee. De moeder wordt op de hielen gezeten door de handlangers van haar schoonvader, die de baby terug naar haar legale voogd proberen te brengen. Ondertussen moeten Rosco en Enos het stellen met paarden i.p.v. auto’s omwille van budgettaire problemen.

3. Too Many Rosco's
Twee dieven plannen een overval op een gepantserde wagen, die op weg is naar Hazzard County met 1 miljoen dollar aan boord. Hun geheime wapen is een dubbelganger van Sheriff Rosco.

4. Brotherly Love
Jud Kane heeft net ontdekt dat hij de broer is van Luke. De vreugde is van korte duur wanneer zijn eigenlijke broer een bokser blijkt te zijn met een prijs op zijn hoofd.

5. The Boar's Nest Bears
Wanneer Bo en Luke te laat zijn op een afspraak met hun probatie-officier, vertelt Boss Hogg hen dat hij hen wil laten gaan op voorwaarde dat ze zijn basketballteam trainen voor een wedstrijd tegen een ongeslagen team. Boss heeft namelijk een som geld op de wedstrijd ingezet. De sterspeler twijfelt er echter over of hij zal spelen of niet.

6. Boss Behind Bars
De Beaudrys van Daisy's Shotgun Wedding keren terug naar Hazzard om de distilleermachine van Boss Hogg te stelen. Om Boss uit de weg te krijgen, laten ze hem opdraaien voor de sabotage van de auto van Jesse tijdens de old timer's race.

7. A Boy's Best Friend
Bo en Luke helpen een weesjongen, die recent zijn ouders verloor, aan een hond uit het asiel. Het blijkt te gaan om een basset hound, die ontvoerd werd van de hondenshow van John J. Hooper. De ontvoerders eisten losgeld, maar de hond wist te ontsnappen toen ze naar Hazzard kwamen.

8. Targets: Daisy and Lulu
Wanneer Daisy en Lulu terugkeren van een reis naar New Orleans, nemen ze de verkeerde koffer mee uit de luchthaven. De koffer bevat een gestolen diamanten halsketting. De dieven volgen het tweetal naar Hazzard en bedreigen hen met de dood als de ketting niet teruggeven.

9. Twin Trouble
Na een reünie van de marine, gaat Luke een aantrekkelijke vrouw achterna die verantwoordelijk was voor de overval op een juwelierszaak in Capitol City. Ondertussen is Bo onderweg met haar tweelingzus. Die situatie zorgt voor wrijving tussen Bo en Luke.

10. Enos's Last Chance
Een ontsnapte gevangene heeft het gemunt op Enos, die tegen hem getuigde voor de rechtbank. De man verandert constant van vermomming en ze kunnen hem dan ook moeilijk bij de kraag vatten.

11. High Flyin' Dukes
Daisy neemt de plaats in van de man die instaat voor het besproeien van de velden wanneer hij gewond raakt. Boss Hogg laat een stel bandieten een mengeling maken die zijn oogst zal vernietigen. Zo hoopt hij haar te kunnen vervolgen voor de schade.

12. Cooter's Girl
De dochter van Cooter, Nancy Lou keert terug naar Hazzard en kijkt uit naar een reünie met haar vader. Wanneer ze ziet dat hij betrokken is bij een gevecht in de bar, is ze ervan overtuigd dat haar vader nog altijd even wild en roekeloos is. De Dukes proberen haar te overtuigen om haar vader een tweede kans te gunnen.

13. Heiress Daisy Duke
Een detective komt naar Hazzard met een foto van Daisy. Hij denkt dat zij de verdwenen kleindochter is van de miljonair Carter Stewart. Carter looft een grote beloning uit voor wie haar vindt. Boss Hogg laat Daisy onder hypnose brengen om haar te laten denken dat ze werkelijk de kleindochter van de miljonair is. De andere erfgenamen zijn niet zo opgezet met haar mogelijke terugkeer en proberen haar dan ook uit te schakelen.

14. Dead And Alive
Bo en Luke achtervolgen een stel overvallers van gepantserde trucks doorheen Chickasaw. De lokale Sheriff, verwart de Dukes met de overvallers. De enige ooggetuige die kan instaan voor de Dukes is Artie Bender. Artie is een plaatselijke kunstschilder, die zopas overleden werd verklaard door Boss Hogg. Boss hoopt op die manier de schilderijen te kunnen verkopen om zijn rekeningen te betalen.

15. Play It Again, Luke
Countryzangeres Candy Dix komt naar Hazzard voor een optreden en voor een ontmoeting met Luke. Candy is namelijk een oude vriendin van Luke uit de marine. Luke moet haar zien te redden van haar managers, die het op haar leven gemunt hebben om hun gokschulden te betalen met het geld van haar levensverzekering.

16. Undercover Dukes (Deel 1)
Bo en Luke krijgen een aanbieding om terug te racen voor de dochter van de oplichter J.J. Carver. Aangezien ze gezworen hebben om nooit meer terug te racen, wijzen ze de aanbieding af. Ze veranderen echter van gedachte wanneer een federale agent hen vraagt om undercover te gaan om voldoende bewijsmateriaal tegen Carver te verzamelen.

17. Undercover Dukes (Deel 2)
Bo en Luke ontdekken het nodige bewijs voor de samenzweringsplannen van Carver. Helaas gaat hun cover naar de haaien met dank aan Boss en Rosco, die Bo en Luke ervan verdenken gokwedstrijden te organiseren.

18. How To Succeed In Hazzard
Dewey, een kwaadaardig neefje van Boss Hogg en de broer van Hughie, komt naar Hazzard. Hij beweert al jaren dat hij stervende is en probeert de bewoners van Hazzard 100.000 dollar lichter te maken en Jesse ervoor te laten opdraaien.

19. Close Call For Daisy
Nervous Norman, een neurotische misdadiger komt naar Hazzard County en verliest er zijn kleine zwarte boekje. Nietsvermoedend raapt Daisy het boekje, met alle zaakjes van Norman, op. Norman heeft het dan ook op Daisy gemunt. Daisy zoekt haar toevlucht bij Enos.

20. The Ransom Of Hazzard County
Boss en Rosco zijn het beu dat de eerlijke Enos hun plannen altijd in de war stuurt. Daarom promoveren ze hem naar een burgerlijke functie. Zo kunnen ze hem vervangen door een minder eerlijk individu. De nieuwkomer is van plan om Hazzard County te laten overstromen door de dam te openen tenzij Boss hem al het geld van de county geeft.

21. The Fortune Tellers
Boss komt in een netelige situatie terecht wanneer Lulu op het punt staat om een aantal bonnen te innen, die hij al eerder heeft geïnd en vervangen door valse bonnen. Hij moet op zoek naar een manier om de bonnen te vernietigen, maar daarvoor heeft hij de combinatie voor de kluis van Lulu nodig. Daarvoor huurt hij een stel valse toekomstvoorspellers in, die Daisy lieten opdraaien voor de diefstal van de kasticketjes van het Boar's Nest.

22. Cooter's Confession
Wanneer Jonas Jones, een goede vriend van Cooter, wordt beschuldigd van een overval, neemt Cooter de schuld op zich. De Dukes laten het daar niet bij en gaan op zoek naar Jonas om de echte overvallers te ontmaskeren.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit maken weinig tot geen vooruitgang in vergelijking met de uitgaven van de vorige seizoen. De print vertoont een aantal beschadigingen en er zijn ook sporen van edge enhancement en aliasing die een aantal flikkerende scènes opleveren. Gezien de leeftijd is het allemaal echter nog goed te bekijken. Het beeld bevat voldoende detail en ook de kleuren zien er overwegend goed uit. Het zwartniveau gedraagt zich ook tamelijk stabiel. De Dolby Digital mono geluidstrack is niet 100% zuiver, maar levert toch een redelijke geluidskwaliteit. Dialogen worden netjes weergegeven en hier en het geluidsniveau is vrij goed gebalanceerd.

EXTRA'S
Deze uitgave is voorzien van een tweetal extra's. De eerste daarvan draagt de titel Waar het allemaal begon: Het echte Hazzard County (13 min. 25). Deze featurette neemt ons mee voor een rondleiding doorheen de verschillende locaties waar de reeks opgenomen werd. Ben "Cooter" Jones en Sonny "Enos" Shroyer zijn gids van dienst. Het is best interessant om de locaties ten tijde van de Dukes te vergelijken met hoe ze er tegenwoordig uitzien. De tweede extra draait helemaal rond General Lee. Vandaar de titel General Lee: Het legendarische strijdros (11 min. 57). We krijgen een voorstelling van de geschiedenis van het ontwerp en de evolutie van de muscle-car, die zo populair werd toen de reeks doorbrak. Wat meer detail had hier geen kwaad gekund, maar de autoliefhebbers kunnen ongetwijfeld hun hartje ophalen met deze extra.

CONCLUSIE
The Dukes of Hazzard – Seizoen 6 is wellicht niet zo sterk als de eerste drie seizoenen, maar de reeks staat nog steeds garant voor eenvoudig entertainment. De technische kant van deze uitgave vertoont weinig verschillen met de voorgaande seizoen en ook het bonusmateriaal blijft beperkt, maar de box verdient zeker zijn plaatsje in de collectie van de fans. Moet je de reeks nog ontdekken, grijp je beter terug naar het begin.


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Tom Wopat, John Schneider, Catherine Bach, Denver Pyle, James Best, Sorrell Brooke

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
6

Speelduur:
1012 min.

Type DVD:
DS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Mono 1.0,
Frans Dolby Mono 1.0,
Duits Dolby Mono 1.0,
Italiaans Dolby Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Waar het allemaal begon: Het echte Hazzard County,
• General Lee: Het legendarische strijdros

Andere recente releases van deze maatschappij