:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STAR TREK VIII - FIRST CONTACT
STAR TREK VIII - FIRST CONTACT
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-08-14
FILM
In Star Trek: First Contact wordt opnieuw een serieuze vijand ten tonele gevoerd: de Borg, half mens, half machine. Picard ontvangt een boodschap van de Federation over een aanval van de Borg op de aarde. Hij besluit om om niet tussenbeide te komen, aangezien hijzelf ooit ingelijfd is door door deze wezens. De Borg breken door de verdediging van de Federation, waarop Picard besluit om toch op te treden. Hij slaagt erin om het ruimteschip te vernietigen, maar in laatste instantie lanceren de Borg een sonde die terugreist in de tijd. Blijkbaar is de aarde helemaal door de Borg ingelijfd. Picard en co. reizen mee in de tijd en komen zo in het legendarische jaar 2063 terecht, waar de eerste warpvlucht plaatsvindt die leidt tot een buitenaards contact. Deze vlucht willen de Borg dus saboteren en het is nu aan de crew van de Enterprise om dat te beletten. Maar tegelijkertijd veroveren de Borg langzaam de Enterprise.

Star Trek: First Contact haalt een iets hoger niveau dan zijn voorganger Star Trek: Generations, maar als je ooit de originele tv-afleveringen en films hebt gezien, weet je dat er sprake is van een zekere spanning en chemie tussen Kirk en zijn crew die we in deze Next Generation-film missen.

BEELD EN GELUID
Paramount slaagt er alweer in om een kwaliteitsproduct af te leveren. De film wordt gepresenteerd in een anamorf 2.35:1-beeldformaat en de transfer is opnieuw zeer goed. Het hoogtepunt hier is echter het geluid. De Dolby Digital 5.1-mix klinkt adembenemend: tijdens de gevechtsscènes vliegen de lasertorpedo's je om de oren, alle kanalen worden accuraat gebruikt. Je bevindt je als het ware in het midden van de gevechtsscènes. De Borgs monotone stem weergalmt doorheen je hele kamer, netjes gespreid over alle kanalen. Indrukwekkende transfer.

EXTRA'S
We raken er stilaan aan gewend: een Paramount dvd zonder noemenswaardge extra's. Het statische menu leid je naar één teaser trailer en één bioscooptrailer. We krijgen wel vijf gesproken talen en tien ondertitels: ideaal om je Oost-Europese of Skandinavische talenkennis wat bij te schaven!

CONCLUSIE
Het gaat de goede richting uit met deze franchise, want Star Trek VIII - First Contact is beter dan zijn voorganger, al worden zelden de spanning en de chemlie bereikt die zo typerend waren voor de tv-serie.


cover
Studio: Paramount

Regie: Jonathan Frakes
Met: Patrick Stewart, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Michael Dorn, Marina Sirtis, Gates McFadden, LeVar Burton, James Cromwell, Alfre Woodard, Alice Kriege

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1996

Leeftijd:
12

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865555095


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0
Pools Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Bulgaars, Turks, Engels CC
Extra's:
• Teaser Trailer
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij