:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STIR OF ECHOES
STIR OF ECHOES
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-04-11
FILM
Tom (Kevin Bacon) woont met zijn vrouw Maggie en zoontje Jake in een rustige buurt in Chicago en leidt een vrij onopgemerkt leventje. Tijdens een avondje stappen met vrienden laat hij zich hypnotiseren door Lisa, zijn schoonzus, hetgeen verregaande gevolgen zal blijken te hebben. Tom ervaart de hypnose als reëel en heeft tijdens zijn 'droom' akelige en mysterieuze beelden gezien, wat meteen op ongeloof stuit bij zijn metgezellen. Nadien heeft hij regelmatig last van visioenen en hallucinaties, waar hij geen betekenis aan kan geven. Hij krijgt ook regelmatig bezoek van de geest van een meisje dat hij totaal niet kent. Op een avond laten ze hun zoontje Jake onder het wakende oog van babysit Debbie, de zus van de enkele maanden voordien verdwenen Samantha wiens verdwijning tot op heden onopgelost is. Maar wanneer diezelfde avond Jake beweert dat hij met Samantha praat, slaan de stoppen door en Debbie ontvoert de jongen. Tom heeft dit voelen aankomen waardoor ze Debbie nog tijdig kunnen onderscheppen. Tom vermoedt dat er iets niet pluis is en beseft dat hij dieper zal moeten graven en de oorzaak van dit alles moet blootleggen.

Deze prent dateert uit dezelfde periode als The Sixth Sense, en heeft wel enkele raakvlakken met deze laatste, zo kan het hoofdpersonage ook communiceren met de doden al weet hij dat zelf niet. De aanpak van het gegeven is echter verschillend, Stir of Echoes maakt meer gebruik van akelige scènes, en laat het verhaal in een snel tempo op de kijker afkomen waardoor er minder tijd overblijft om de karakters enigszins uit te werken, en dat is wel jammer. Het einde daarentegen is iets of wat meer voorspelbaar dan The Sixth Sense.

BEELD EN GELUID
Het anamorfe 1.85:1 beeldformaat waarin deze film op DVD gepresenteerd wordt, ziet er heel goed uit. Kleuren ogen mooi, zwarttinten zijn diep en solide, het contrast is uitstekend. Nergens merk je compressiefoutjes of andere fouten. De Dolby Digital 5.1 track (448 kbps) is eveneens de moeite. Alle kanalen worden perfect benut, waarbij dialogen, geluidseffecten en achtergrondmuziek mooi door de luidsprekers klinken.

EXTRA'S
Op 21 juni verschijnt Stir of Echoes op koopdvd, met dezelfde extra's als op deze huurdvd, aldus Universal. Heel uitgebreid zijn deze echter niet, we sommen ze even op: korte featurette met interviews, production notes, cast en crew info met interviews, bioscooptrailer, en een TV spot.

CONCLUSIE
Stir of Echoes krijgt een uitstekende behandeling op DVD, ware het niet dat de extra's wat bleekjes afsteken ten opzichte van andere titels. Een prima huurdvd voor een (ont)spannende avond.


cover
Studio: Universal

Regie: David Koepp
Met: Kevin Bacon, Kathryn Erbe, Illeana Douglas, Zachary David Cope, Kevin Dunn (I), Conor O'Farrell, Liza Weil, Lusia Strus, Stephen Eugene Walker, Mary Kay Cook, Larry Neumann Jr., Jennifer Morrison (II),

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0044007810620


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Korte featurette
• Production Notes
• Cast en crew info met interviews
• Bioscooptrailer
• TV Spot

Andere recente releases van deze maatschappij