:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI NEW YORK, SEIZOEN 2.1-12
CSI NEW YORK, SEIZOEN 2.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-11-19
SERIE
Na het leuke eerste seizoen waren we erg benieuwd hoe CSI New York zich verder zou ontwikkelen. De toch wel hoge verwachtingen werden met dit eerste deel van seizoen 2 zeker ingelost, niet in het minst door de cast die er nog beter is op geworden. Sheldon Hawkes, die in het eerste seizoen enkel te zien was al labdokter, maakt nu volwaardig deel uit van het CSI-team waardoor het interessante personage (erg overtuigend neergezet door acteur Hill Harper) heel wat aan belang heeft gewonnen (een vergelijkbare "transfer" vond plaats bij CSI met het Greg Sanders personage). Zijn vervanger in het lab Dr. Evan Zao (Ron Yuan) is zeker ook een aanwinst voor de serie. De grootste verandering ten opzicht van seizoen 1 is echter het verdwijnen van één van de vaste personages (we laten u zelf ontdekken wie, wanneer en waarom). Alhoewel wij dit vertrek toch wel spijtig vinden zijn wij heel erg te spreken over het nieuwe CSI-lid Lindsay Monroe, uitstekend vertolkt door actrice Anna Belknap.

Ook op inhoudelijk of visueel vlak kunnen we niets aanmerken op dit tweede seizoen. Door de sterkte van de scenario's blijft het CSI-concept fris, zonder in herhaling te vallen. De 12 afleveringen zijn van een hoog niveau met twee uitschieters: aflevering 2.4 Corporate Warriors en aflevering 2.5 Dancing With The Fishes. Voor de soundtrack werden ook nu weer kosten noch moeite gespaard, we krijgen ondermeer muziek van Madonna, The Bravery, Orbital, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

AFLEVERINGEN
Deze CSI New York-box bevat de volgende afleveringen:

Disc 1:
2.1. Summer In The City
Het is hartje zomer in New York City. Mac en Hawkes doen onderzoek naar de verdachte omstandigheden waaronder een klimmer is omgekomen bij het beklimmen van de Empire State Building. Danny en Stella proberen de dood te ontrafelen van een wereldberoemde ontwerper die gekleed in één van zijn eigen creaties dood wordt aangetroffen. Aiden heropent een onopgeloste verkrachtingszaak, die echter het einde van haar loopbaan kan betekenen.

2.2. Grand Murder At Central Station
Mac en Hawkes doe onderzoek naar de gruwelijke dood van een man die tijdens het spitsuur in het centraal station werd vermoord. Stella en Danny onderzoeken de dood van een jonge en knappe blinde vrouw die gewurgd werd teruggevonden.

2.3. Zoo York
Sensatie in de dierentuin in de Bronx. Mac, Danny en nieuw CSI-lid Lindsay Monroe onderzoeken de dood van een man die voor de tijgers is geworpen. Stella en Hawkes worden opgeroepen naar een plaats delict en treffen daar een elegant geklede vrouw dood aan in een draaimolen. De rechercheurs gaan op zoek naar de moordenaar van deze debutante, daarbij leidt het onderzoek hen van Central Park naar Park Avenue.

2.4. Corporate Warriors
Er wordt een man gevonden die is doodgeslagen tijdens een jaarlijks festival in de Italiaanse wijk. Het spoor leidt Mac en Stella van de nauwe steegjes van Mott Street naar de machtige spelers op Wall Street. Ondertussen doet Hawkes onderzoek naar de tragische dood van een jonge schaakkampioen. De jongen kon geen kant uit tijdens een brand in een appartement.

Disc 2:
2.5. Dancing With The Fishes
Mac, Stella en Lindsay proberen te achterhalen waarom een jonge danseres met een winnend lot in haar zak uit de tram is gegooid. Hawkes en Danny vragen zich af of de ongelukkige dood van een eerlijke vishandelaar te maken heeft met zijn obsessie om zijn zoon op een prestigieuze school te krijgen.

2.6 Young Blood
De getuige van een brutale liftmoord is verdwenen. Op hun zoektocht naar haar komen de CSI-leden terecht in de wereld van lolita's: jonge meisjes die op zoek zijn naar oudere mannen. In een meertje in Central Park wordt een lijk ontdekt. Tijdens zijn onderzoek ontdekken de leden van het CSI-team dat het slachtoffer twee identiteiten bezat en zich in twee heel verschillende werelden begaf. Krachtig bewijsmateriaal wijst op een vreselijk uit de hand gelopen scenario.

2.7. Manhattan Manhunt
Zie CSI Crossover special.

2.8 Bad Beat
De organisator van een pokeravond wordt vermoord. Mac en zijn team proberen te achterhalen waarom hij dood moest. Aanvankelijk denken ze dat het een een wraakactie van een valsspelende pokerspeler betreft. In Central Park treffen Hawkes en Danny het wezenloze lichaam van een jonge vrouw aan. Ze herkennen haar meteen: het is de populaire weervrouw van Channel 2.

Disc 3:
2.9. City Of The Dolls
In een poppenkliniek in New York ontdekken Mac en Danny het lijk van de poppendokter onder honderden lichaamsdelen van poppen. Ondertussen treffen Stella en Hawkes een jonge vrouw dood aan in haar appartement. Het bewijsmateriaal leidt naar diverse verdachten.

2.10. Jamalot
Een talentvolle rolschaatster valt midden in een wedstrijd dood neer. Mac en Stella gaan naar de rolschaatsbaan om haar dood te onderzoeken. Tijdens hun nader onderzoek doen ze een gruwelijke ontdekking: ze is doodgekookt. Hawkes en Danny proberen het mysterie te ontrafelen van een schrijver die is vermoord en in een kostbaar tapijt werd gestopt.

2.11 Trapped
Een excentrieke miljardair wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer. Wanneer Danny de plaats delict aan een onderzoek onderwerpt, raakt hij per ongeluk de noodknop aan en sluit zich daarmee samen met het slachtoffer in. Mac zoekt uit wie een stripdanseres tegen een gloedhete filmlamp aan heeft geduwd en haar zo dood geroosterd heeft.

2.12 Wasted
Mac, Hawkes en Danny onderzoeken de dood van twee modellen tijdens New York City's hotste modeshow: een modeshow waar alle kleding bestaat uit bodypaint. Uit analyse van de verf blijkt dat er XTC aan toegevoegd is. Stella en Lindsay maken gebruik van bloed dat ze via bloedzuiger bemachtigen. Dit doen ze om te kunnen bewijzen dat een man die beweert zijn alternatieve genezer te hebben vermoord, de moord helemaal niet heeft gepleegd.

BEELD EN GELUID
We vallen in herhaling: net als bij de andere CSI-boxen krijgen we een voortreffelijke, anamorfe 1.78.1 transfer. CSI New York bevat nogal wat donkere scènes, gelukkig biedt deze dvd een erg goed zwart en contrastniveau. Ook bij projectie blijft de beeldkwaliteit moeiteloos overeind. De Dolby Digital 5.1-track slaagt er ondermeer door de omgevingsgeluiden uit de achterkanalen goed in om de kijker mee te sleuren bij de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.

EXTRA'S
Bizar genoeg moeten we het deze keer volledig zonder extra's doen, heel erg jammer!

CONCLUSIE
Wederom een box die thuishoort in de collectie van de CSI-liefhebbers. Genieten geblazen!


cover




Studio: Indies Home Entertainment

Regie: David Von Ancken, Scott Lautanen, Norberto Barba, Rob Bailey, John Peters, Steven DePaul, Duane Clarke, Jonathan Glassner, James Whitmore Jr., Jeff T. Thomas
Met: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Eddie Cahill, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Hill Harper, Anna Belknap, Ron Yuan


Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
493 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025513132


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij