:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 2
ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-11-14
SERIE
Bij het tweede seizoen van Only Fools And Horses draaien alle afleveringen opnieuw rond het reilen en zeilen van de familie Trotter. De flat vormt nog steeds het hoofdkwartier voor het gepruts van Del Boy en Rodney. Gewoon wat geduld en geluk en alles zal wel op zijn plaats vallen.

Wie onze bespreking heeft gelezen van het eerste Only Fools And Horses-seizoen zal gemerkt hebben dat er slechts 6 van de 7 afleveringen weerhouden werden op de "complete serie 1"-release. Dat er ditmaal 7 afleveringen terug te vinden zijn op de serie 2 release is geen reden om victorie te kraaien, helemaal niet gezien er ditmaal zelf 2 afleveringen ontbreken, we krijgen met andere woorden slechts 7 van de 9 afleveringen! Vreemd genoeg zijn er op de UK release 8 afleveringen te vinden waardoor in feite ook daar een aflevering ontbreekt.

AFLEVERINGEN
Op deze releases treffen we de volgende 7 afleveringen aan:
2.1. The Long Legs Of The Law
Rodney bezorgt opa en Del Boy een pak last als hij begint te daten met een politieagente.

2.2. Ashes To Ashes
Del denkt snel en gemakkelijk geld te kunnen verdienen door het verkopen van Trigger's antieken urne. Dat de urne de as bevat van Trigger's grootvader is niet meteen een aangename verrassing...

2.3. A Losing Streak
Del heeft wat problemen bij het kaarten, dit mag echter zijn eergevoel niet in de weg staan. Het grootste kaarttornooi dat Peckham ooit gekend heeft komt eraan...

2.4. No Greater Love
Rodney heeft eindelijk een vriendin gevonden, ze is echter niet meer piepjong en haar man staat op het punt om uit de gevangenis vrijgelaten te worden.

2.5. The Yellow Peril
Del Boy organiseert wat schilderwerk in een Chinees restaurant. Is hij echter wijs genoeg om de raad op te volgen van Rodney "Leonardo" Trotter?

2.6. It Never Rains
The Trotters belissen even op vakantie te gaan. De plannen dreigen echter serieus in het water te vallen als opa in aanvaring komt met de Spaanse politie.

2.7. A Touch Of Glass
Del Boy en porselein: het lijkt een even geslaagde combinatie als een olifant en een porseleinwinkel... Ondertussen probeert hij ook zijn schoonmaakservice van de grond te krijgen.

De twee afleveringen die ontbreken zijn 2.8. Christmas Trees en 2.9. Diamonds Are For Heather (te vinden op de UK-release van serie 2). Beide afleveringen zijn specials die werden uitgezonden tijdens de eindejaarsperiode.

BEELD EN GELUID
Voor de 4 eerste seizoenen van Only Fools And Horses kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen: zowel de beeld- als de geluidskwaliteit liggen in de lijn der verwachtingen. Voor een tv-serie uit de jaren '80 ziet het beeld er redelijk uit alhoewel de scherpte en het contrast niet echt denderd te noemen zijn. De Engelstalige Dolby Digital-monotrack is vrij van ruis of fouten en volstaat derhalve voor een serie als Only Fools And Horses.

EXTRA'S
We moeten het stellen zonder extra's. Terwijl het bij Warner voordien vaak mogelijk was om de meeste copyright boodschappen over te slaan, te zien bij het opstarten van de dvd, blijkt dit nu jammer genoeg het geval niet meer te zijn. To make things worse: we krijgen nu ook nog eens de uitermate debiele en irritante spot op de filmset, die ook tot doel heeft om piraterij te ontmoedigen, door de strot geduwd.

CONCLUSIE
Ook bij het tweede seizoen van Only Fools And Horses dienen wij 2 strafpunten toe te kennen doordat het seizoen niet volledig is, een gemiste kans van Warner!


cover
Studio: Warner

Regie: Ray Butt
Met: David Jason, Nicholas Lyndhurst, Lennard Pearce


Film:
4,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
AL

Speelduur:
210 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij