:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 4
ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 4
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-11-26
SERIE
In vergelijking met het erg leuke derde seizoen wist dit vierde Only Fools And Horses-seizoen ons iets minder te charmeren. Wellicht is dit grotendeels te wijten aan het overlijden van Lennard Pierce die ons tijdens de eerste drie seizoenen aan het lachen bracht als Grandad. Pierce stierf middenin de opnames van het hier besproken seizoen waardoor de makers genoopt waren om een aantal afleveringen te herschrijven en / of opnieuw op te nemen. We durven niet zeggen dat er haastwerk werd afgeleverd maar hier en daar krijgen we toch het gevoel dat de scenaristen minder tijd hadden om met even sterke grappen en scenario's als gewoonlijk op de proppen te komen. Nieuwkomer Buster Merryfield kwijt zich goed van zijn taak als Uncle Albert maar niet in die mate dat hij Grandad zomaar kan doen vergeten.

AFLEVERINGEN
We krijgen op deze dvd de volgende 7 afleveringen

4.1. Happy Returns
Rodney is verliefd op de 19-jarige Debbie, een knappe meid die werkt in de plaatselijke krantenwinkel. Klein probleempje: iets meer dan 19 jaar geleden had Del Boy een relatie met haar moeder...

Opmerking: tijdens deze aflevering komt Grandad al niet meer in beeld, wel wordt verwezen naar zijn opname in het ziekenhuis. Van Uncle Albert is hier nog geen sprake, hij verschijnt pas voor het eerst tijdens de volgende aflevering.

4.2. Strained Relations
Rodney en Del Boy stellen vast dat Uncle Albert na de begrafenis van Grandad bij hen wil komen inwonen.

4.3. Hole In One
Uncle Albert denkt een oplossing gevonden te hebben voor de cash problemen van de Trotters: hij lokt een ongeluk uit door zich te laten vallen in het keldergat van het plaatselijke café "Nag's head"

4.4. It's Only Rock And Roll
Rodney mag dan wel geen drumstel hebben, toch is hij de drummer in de band van Mental Mickey. Del Boy regelt voor hen een optreden ter gelegenheid van Sint Paddy's Night.

Opmerking: aandachtige kijkers kunnen David Thewlis (Naked, Seven Years In Tibet) herkennen als één van de groepsleden.

4.5. Sleeping Dogs Lie
Del Boy kan zijn geluk bijna niet op als hij 60 pond kan verdienen door een week op de "puppie" Dukie te letten. Wanneer Dukie echter een salmonella-vergiftiging oploopt, zien de zaken er al heel wat minder rooskleurig uit...

4.6. Watching The Girls Go By
Del Boy bezorgt Rodney een date waarbij het tweetal in de Nag's head terechtkomt...

4.7. As One Door Closes
Denzil ondervindt nogmaals tot zijn scha en schande dat het niet altijd loont om zaken te doen met Del Boy

De aflevering 4.8. To Hull And Back, uitgezonden tijdens de kerstperiode, ontbreekt.

BEELD EN GELUID
Niet dat we het onszelf gemakkelijk willen maken maar we kunnen overnemen wat we bij de vorige seizoen vaststelden: zowel de beeld- als de geluidskwaliteit liggen in de lijn der verwachtingen. Voor een tv-serie uit de jaren '80 ziet het beeld er redelijk uit alhoewel de scherpte en het contrast niet echt denderd te noemen zijn. De Engelstalige Dolby Surround-monotrack is vrij van ruis of fouten en volstaat derhalve voor een serie als Only Fools And Horses.

EXTRA'S
We moeten het opnieuw stellen zonder extra's. Jammer, des te meer aangezien op de UK release dieper ingegaan wordt op het heengaan van Lennard Pierce.

CONCLUSIE
In vergelijking met het derde seizoen scoort dit vierde seizoen jammer genoeg iets minder maar nog steeds meer dan voldoende. Onderhand bent u het ongetwijfeld al gewoon dat wij 2 strafpunten toekennen wegens het ontbreken van een aflevering.


cover
Studio: Warner

Regie: Ray Butt
Met: David Jason, Nicholas Lyndhurst, Buster Merryfield

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
AL

Speelduur:
210 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij