:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KNIGHT RIDER - SEIZOEN 3
KNIGHT RIDER - SEIZOEN 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-01-01
SERIE
Zijn er nog DVD Info-bezoekers die nog nooit een aflevering van Knight Rider hebben gezien, laat staan nog nooit van de serie hebben gehoord? Wij kunnen het ons in ieder geval erg moeilijk voorstellen. Wie zoals ondergetekende kind was in de jaren '80 had wellicht een aantal van dezelfde vaste televisie afspraken: Merlina, Goldorak, The A-Team en Knight Rider dat in die tijd te zien was op een Nederlandse zender (het zit al ver maar wij veronderstellen dat het op de Tros of op Veronica was). Uiteindelijk werden van deze succesvolle serie 90 afleveringen gemaakt die verdeeld werden over 4 seizoenen. Eerder kon u op dvdinfo besprekingen lezen van de Best Of Knight Rider-dvd en seizoen 4. Zowat twintig jaar nadat wij aan het televisiescherm gekluisterd zaten om Knight Rider te volgen kunnen we niet anders dan de serie te beschouwen als een guilty pleasure of jeugdsentiment dat de tand des tijd niet volledig ongeschonden heeft doorstaan. Bij het bekijken van dit derde seizoen viel ons in ieder geval geregeld op hoe cheap en silly bepaalde zaken er in feite wel uitzagen.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende afleveringen tijdens het derde seizoen:

Disc 1:
1. + 2. Knight Of The Drones – deel 1 & 2
Een wetenschapper wil robots en drone auto's gebruiken om een Federale reserve bank te overvallen.

3. The Ice Bandits
Michael komt een bende diamantdieven op het spoor die een klooster, gelegen tussen de wijngaarden, gebruiken als schuilplaats.

4. Knights Of The Fast Lane
Michael daagt een moorddadige racer uit tot een straat race met KITT als inzet.

Disc 2:
5. Halloween Knight
Nadat Bonnie getuige was van een moord gebeuren allerlei bizarre zaken in haar appartement. Het lijkt erop dat het de bedoeling is om haar bang te maken...

6. K.I.T.T. Vs. K.A.R.R.
KARR, het boosaardige prototype van KITT, is terug. Hij probeert KITT en Michael te vernietigen met een gestolen laser.

7. The Rotten Apples
Een psycholoog die een ranch kocht als thuis voor kinderen in moeilijkheden heeft Michael's hulp nodig.

8. Knight In Disgrace
Er doen geruchten de ronde dat Michael zou ontslagen zou zijn omwille van drugsbezit. Een crimineel neemt Michael in dienst om een elektronische sleutel van Devon te stelen.

Disc 3:
9. Dead Of Knight
Een jonge danser neemt een gif in dat bedoeld was voor Michael. Voor Michael begint nu een race tegen de klok om de enige man te vinden die kan helpen met een tegengif.

10. Lost Knight
Michael en KITT worden door een explosie, die het geheugen van KITT wist, gescheiden. KITT maakt kennis met een jongen die achternagezeten wordt door een bende gangsters.

11. Knight Of The Chameleon
Michael doet zich voor als een huurling om de Chameleon in de val te lokken. Dit onguur heerschap heeft een van de overheid gestolen jetpack in zijn bezit.

12. Custom Made Killer
Een "hitman" wordt ingehuurd om de concurrentie om het hoekje te helpen...

Disc 4:
13. Knight By A Nose
De eigenaar van een racepaard zet de dood van het dier in scène om zijn gokschulden te kunnen aflossen.

14. Junkyard Dog
Michael zet alles op alles om eigenaar van een gifstort te pakken te krijgen nadat KITT bijna werd vernietigd in een poel gevuld met zuur.

15. Buy Out
Om een saboteur te kunnen ontmaskeren, accepteert Michael om te rijden met een gepanserde limousine tijdens een anti-raket demonstratie.

16. Knightlines
Een internationale crimineel wil het Space weapons hoofdkwartier van de regering opblazen.

Disc 5:
17. The Nineteenth Hole
Michael schrijft KITT in voor een rally om de doodsbedreigingen ten opzichte van een sponsor te kunnen onderzoeken.

18. Knight And Knerd
De dochter van een wetenschapper wordt ontvoerd door een bende criminelen. Zou dit iets te maken kunnen hebben met de bouw van een nieuw wapen?

19. Ten Wheel Trouble
Michael belandt aan het stuur van een tientonner als hij onafhankelijke truckers wil helpen bij hun strijd tegen een vijandige overname door een grote firma.

Disc 6:
20. Knight In Retreat
Michael doet zich voor als ruimte wapen expert om toegang te krijgen tot de club van een vrouw die zich bezig houdt met afpersing en ultra geheime wapen systemen.

21. Knight Strike
Om gestolen laser wapens terug te vinden neemt Michael deel aan een conventie van een groepje "survivalists."

22. Circus Knight
Michael en KITT sluiten zich, als waaghalzen-act, aan bij een circus om uit te zoeken wie het circus failliet wil doen gaan.

BEELD EN GELUID
De beeldkwalteit is voor een tv-serie uit de jaren '80 redelijk te noemen en vergelijkbaar met deze van releases als Magnum en The A-Team. De transfer oogt vaak wat mat en had zeker scherper gemogen maar al bij al kunnen we tevreden zijn. Over de geluidstransfer van deze box is al heel wat te doen geweest op internet. Zowel op de regio 1 als de regio 2-editie ontbreken namelijk tijdens diverse afleveringen een deel van de geluidseffecten (vb de Turboboost van KITT in de aflevering The Ice Bandits). Zelf hebben wij deze mankementen niet als onoverkomelijk ervaren maar een lage score voor dit onderdeel is toch wel op zijn plaats gezien Universal na de problemen op de regio 1-release geen maatregelen heeft getroffen. De bezitters van de foutieve regio 1-schijfjes konden tenminste deelnemen aan een inruilactie.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Knight Rider lijkt ons vooral voer voor nostalgische twintigers en dertigers die een stuk van hun kinderjaren opnieuw willen beleven. Het ontbreken van bepaalde geluidseffecten tijdens diverse afleveringen is bepaald slordig te noemen.


cover
Studio: Universal

Regie: diversen
Met: David Hasselhof, Edward Mullhare, Patricia McPherson

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984-85

Leeftijd:
6

Speelduur:
1015 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 2.0 Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij