:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GRAVEDANCERS, THE - S.E.
GRAVEDANCERS, THE - S.E.
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-03-11
FILM
Enkele vrienden, waaronder Harris McKay (Dominic "Prison Break" Purcell), besluiten na de begrafenis van een goede kameraad bij wijze van eerbetoon een dansje te placeren op enkele graven. Zo haalt het viertal zich de woede van enkele misnoegde geesten op de schouders. Wanneer de situatie uit de hand begint te lopen, roept Harris de hulp in van paranormaal expert Vincent (Tchéky Karyo)...

Al wie dacht dat The Convent (2000) van Mike Mendez gewoon een 'toevallige' misser was, is eraan voor de moeite! Want ook zijn tweede borreling - zijnde The Gravedancers - is triestige kost met de hoofdletter K. Deze zogenaamde horrorfilm is gespeend van elk grammetje spanning en gore, maar zit wél tot de nok gevuld met povere tot lachwekkende speciale effecten, tergend trage opbouw en middelmatig acteerwerk (met uitzondering van de steeds goede Karyo). Maar de kers op de taart is het verbluffend onnozele einde, want van deze The Gravedancers dé horrormissers van het jaar maken.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.85:1 beeld ziet er goed uit, met een bevredigende scherptegraad ondanks enkele softere scènes. De kleuren zien er helder en natuurlijk uit en de gebruikte print oogt proper. Wel hebben we wat filmgrain bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima. De muziek en geluidseffecten zorgen voor wat ruimte en de dialogen komen mooi zuiver uit de centerspeaker. De DTS-track biedt marginale verbetering.

EXTRA'S
Buiten de knappe steelbook verpakking kan de speciale editie buigen over ...eerlijk gezegd bijzonder weinig! Naast de gebruikelijke promotionele trailers van andere DFW-producten is er nog een tweede schijfje bijgevoegd met twee episodes van de tv-serie The Unexplained over de paranormale fenomenen als klopgeesten en spontane ontbranding. Het antwoord op de vraag wat dit met de film te maken heeft, moeten we u spijtig genoeg schuldig blijven.

CONCLUSIE
The Gravedancers is een platte horrorfilm van Mike Mendez (die door sommige gezien wordt als een 'Master of Horror' - NOT!). De uitvoering is prima, uitgezonderd de vreemde extra's.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Mike Mendez
Met: Dominic Purcell, Clare Kramer, Marcus Thomas, Tchéky Karyo

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers,
• 2 episodes "The Unexplained"

Andere recente releases van deze maatschappij