:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MACROSS PLUS 1 & 2 - 3 & 4
MACROSS PLUS 1 & 2 - 3 & 4
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-01-04
FILM
Deze Macross Plus zit ergens het midden van de reeks en speelt zich af in het jaar 2040 en opent op de planeet Eden. Men is bezig om in opdracht van het Ministerie van Defensie een nieuw jachtvliegtuig te ontwikkeling en uit te testen. Het vliegtuig kan zich ook omvormen tot een robot en zo als een multifunctioneel wapen worden ingezet. Maar het zijn niet enkel deze testen die het verhaal maken, het is meer de band tussen de verschillende personages die het verhaal dragen. Beide testpiloten, Isamu Dyson en Guld, kunnen elkaar niet ruiken en deze rivaliteit steekt extra de kop op als Myung opduikt en de herinneringen van de beiden heren aan haar hun conflict extra doet oplaaien. Myung had vroeger een zangcariere, maar heeft die opgegeven om te werken voor de virtuele popster Sharon Apple. De besturing van Sharon Apple gebeurt door een "dochter" van de HAL computer uit 2001: A Space Odyssey, een marmeren hoofd met een rood oog, dat een ode is aan de film door Shojo Kawamori, de bedenker van Macross. Sharon's duistere plan is eigenlijk om controle te krijgen over de computergestuurde Ghost straaljager tijdens een concert in Macross stad op aarde. Isamu en Guld zullen moeten samenwerken om dit te voorkomen en ook Myung te redden die in de macht is van Sharon Apple.

Hoogstaande animatie kom je hier weinig tegen, er zijn momenten waarop fraai tekenwerk te zien is maar die zijn zeer zeldzaam. De rest van de tijd zie je doorsnee animatie dat je in de meeste Manga's tegenkomt. Hierbij komt dan nog eens een verhaallijn die niet bijster origineel is en de vaart waarmee alles loopt is ook veel te snel, men had er beter nog een aflevering of twee kunnen bijvoegen.

BEELD EN GELUID
De serie heeft een 4:3 beeldformaat, maar de beeldkwaliteit is goed zonder meer, niets op aan te merken. De geluidsband is in een Dolby Digital 4.0 formaat en zit hiermee op het randje om nog een goed geluidsplan naar voor te brengen. Wat je te horen krijgt is wel zeer zuiver en met redelijk detail.

Elke DVD bevat twee afleveringen waarbij elke zijde van de DVD een aflevering bevat. Waar dit goed voor is, hebben we het raden naar.

EXTRA'S
Deze uitvoeringen van Manga-dvd's hebben meestal op het gebied van extra's niet veel te bieden ofwel worden de extra's die veel info bevatten op een saaie manier gebracht. Zo wordt het bonusmateriaal hier via een saaie scrolltekst op het scherm getoond en dat is spijtig omdat de gegevens zeer veel informatie bevattten en interessant kunnen zijn voor een leek van de series.
De extra's bestaan uit:
* Een trailer van de film.
* Uitleg over de karakters (scrollende tekst).
* Een samenvatting over het ontstaan van science-fiction en de invloed op de animatie (scrollende tekst).
* Een bio- en filmografie van de bedenker van Macross, Shojo Kawamori (scrollende tekst).
* Een chronologie van Macross die alles schets wat er in het universum is gebeurd (scrollende tekst).

CONCLUSIE
Sommige noemen dit een meesterwerk, ik noem het een doorsnee Manga, niet meer en niet minder. Leuk om eens gezien te hebben maar niet iets om direkt als een prioriteit aan te schaffen tenzij je natuurlijk een verstokte fan bent van de Macross-series. Er zijn echte meesterwerken te vinden op dvd dewelke eerder een plaatsje in het rek verdienen.


cover
Studio: A-Film

Regie: Shojo Kawamori
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
AL

Speelduur:
78-79 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
8716777001332 en 87


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Japans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Karakter data
• Uitleg over animatie en science-fiction
• Filmografie van Shojo Kawamori
• Chronologie in het Macross universum

Andere recente releases van deze maatschappij