:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DUMPLINGS
DUMPLINGS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-05-01
FILM
Ching (Miriam Yeung), een actrice op haar retour, is het beu dat haar man Lee (Tony Leung Ka Fai) geen oog meer voor haar heeft. Ze heeft gehoord van een geheim wondermiddel tegen de ouderdom, gemaakt door de vreemde Tante Mei (Bai Ling)...

Na het verdiende succes van Three... Extremes (2004) kreeg regisseur Fruit Chan de kans om een 'director's cut' af te leveren van zijn kortfilm Dumplings. Blijkbaar maakte dit de regisseur wel erg enthousiast, aangezien het eindresultaat een volwaardige speelfilm geworden is. Het acteerwerk is uiteraard nog steeds erg goed (Vooral Bai Ling is overweldigend!), evenals het prachtige camerawerk. Wat is er dan anders tegenover de memorabele kortfilm? Niet alleen het verhaal werd enorm aangedikt maar ook de diverse subplots, en komen zo beter nog beter tot uiting. Het einde is overigens helemaal anders dan tegenover de kortfilm en wij waren persoonlijk iets meer onder de indruk van het andere einde. Maar dat neemt niet weg dat Dumplings een gedurfde en intelligente horrorfilm is, die nog lang zal blijven nazinderen. De film werd niet voor niets bekroond met maar liefst drie belangrijke Hong Kong Film Awards, voor achtereenvolgens beste actrice in een bijrol, beste cinematografie en beste scenario. Kortom, een must-see!

BEELD EN GELUID
Net als bij de kortfilm oogt het anamorfische 1.85:1 beeld scherp. Het contrast en het schaduwdetail zijn bevredigend en ook het zwartniveau is prima. De kleuren ogen vol en natuurlijk. De gebruikte print ziet er proper uit en heeft geen last van dramatische vuiltjes. Wel hebben we soms wat minieme filmgrain bemerkt. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt dynamisch en zuiver, met goed verstaanbare dialogen.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en promotrailers van drie andere Aziatische producties die zijn uitgebracht bij A-Film.

CONCLUSIE
Wie zijn pret niet op kon met Three... Extremes zal zijn duimen en vingers van plezier opsmullen met deze langspeelfilm van Fruit Chan's Dumplings. Een absolute aanrader die netjes wordt uitgebracht door A-Film.


cover
Studio: A-Film

Regie: Fruit Chan
Met: Bai Ling, Miriam Yeung, Tony Leung Ka Fai

Film:
8,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1,
Cantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
Bioscooptrailer,
Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij