:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GILMORE GIRLS - SEIZOEN 6
GILMORE GIRLS - SEIZOEN 6
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-07-04
SERIE
We zitten ondertussen al aan het 6e seizoen van Gilmore Girls, voor de meeste series is dat het moment waarop de "fat lady" zich klaar maakt om een korte aria te zingen. Spijtig genoeg is dat voor deze serie niet anders. Aangezien we in Europa quasi altijd een beetje achterlopen als het aankomt op releases van actuele tv-series, is het 7e seizoen van de serie al een tijdje ingeblikt. Dat 7e seizoen blijkt meteen ook het laatste te zijn, er werd overwogen nog een 8ste seizoen te filmen, maar om tal van redenen zal dat dan toch niet gebeuren.

Maar vooraleer we zover zijn, hebben we (inclusief dit seizoen) nog 44 afleveringen te goed. Dit 6e seizoen is net dat ietsjes chaotischer dan voorgaande seizoenen, soms geeft dat het gevoel dat het gewoon "te" is. Over het algemeen genomen blijft Gilmore Girls echter een leuke, entertainende serie. We moeten ten andere nogal vaak lezen dat de serie enkel interessant zou zijn voor vrouwen... wat een onzin. Dat is even belachelijk als stellen dat Star Trek enkel voor mannen zou zijn. In de serie zitten meer dan genoeg verschillende dingen die beide geslachten kunnen aanspreken, maar je moet het dan natuurlijk wel durven toegeven? Een gouden raad: neem het allemaal niet te serieus en dan zal je van deze serie best kunnen genieten.

AFLEVERINGEN
1. New and Improved Lorelai
Lorlai en Rory praten nog steeds niet met elkaar(wie had dat ooit gedacht?) Maar misschien kan Luke wel voor wat geluk zorgen.

2.Fight Face
Verbouwing voor Lorelai's huis, een hond voor Lorelai's eenzaamheid en tenslotte een werkstraf voor Rory... het leven van de Gilmore Girls.

3. The Ungraduate
Iedereen is opgewonden door Lorelai's trouw, maar is Lorelai dat zelf wel? Logan komt naar huis, en Paul Anka eet een halve kilo chocolade.

4. Always A Godmother, Never A God
Sookie probeert de Gilmore Girls te herenigen tijdens de doop van haar kinderen, zij zijn
immers de meters.

5. We've Got Magic To Do
Rory's feest voor de Daughters of the American Revolution is een succes, maar dan komt Richard Mitchum Huntzberger tegen...

6. Welcome To The Dolhouse
Een naam is maar een naam? Taylor wil Stars Hollow oorspronkelijk straatnamen geven om het toerisme te bevorderen. Lorelai is enthousiast tot ze de nieuwe straatnaam voor de Dragonfly ontdekt.

7. Twenty-one Is The Loneliest Number
De Gilmores hadden Rory's 21e verjaardag in Atlantic City al van bij haar geboorte gepland. In plaats hiervan organiseert Emily een feestje, wat niet exact hetzelfde is...

8. Let Me Hear Your Balalaikas Ringing Out
Jess heeft schitterend nieuws over zijn eigen leven en bot advies over dat van Rory, kan hij haar er van overtuigen dat ze verkeerd bezig is?

9. The Prodigal Daughter Returns
Rory komt terug naar huis en Luke staat voor de verrassing van zijn leven als een tienermeisje opduikt in de diner.

10. He's Slippin' 'em Bread Dig?
Alles loopt terug vlot in het leven van de Gilmores, enkel Luke weet niet hoe hij Lorelai moet vertellen over zijn dochter.

11. The Perfect Dress
Lorelai vind de perfecte jurk voor haar trouw, terwijl Lane's leven een perfecte puinhoop is: het is uit met Zach en ze leeft weer thuis.

12. Just Like Gwen And Gavin
Lorelai ontdekt dat Luke een dochter heeft, Taylor ontdekt dat hij niet levensnoodzakelijk is en Paris ondervindt dat iedereen bij de Yale Daily News een hekel aan haar heeft.

13. Friday Night's Alright For Fighting
Tijdens een crisis van de krant snelt Rory ter hulp en redt Logan de zaak en zijn relatie met Rory. Meer oproer staat op het programma tijdens het vrijdagavondmaal.

14. You've Been Gilmored
Paris wordt ontslagen als hoofd van de krant en Rory neemt haar plaats in, en dan ontdekt Paris dit...

15. A Vineyard Valentine
Harten en boze blikken. Valentijn brengt het grootmoedige in Logan naar boven, het kleine in Luke, en Mitchum Huntzberger… wel die blijft Mitchum Huntzberger.

16. Bridesmaids Revisited
Een koppel bij elkaar en een koppel uit elkaar. Rory komt op Honor's bruiloft een en ander te weten over Logan, en Zach heeft wel een hele speciale aankondiging.

17. I'm OK You're OK
Zach en Lane passen bij elkaar, maar ook Zach en Mevr. Kim passen bij elkaar. Ondertussen zijn de Gilmore Girls heel blij met hun mannen, echt heel blij hoor...

18. The Real Paul Anka
Luke gaat mee op een schooltrip van April. En ondertussen drukt iemand anders Rory met haar neus op de feiten.

19. I Get A Sidekick Out Of You
De trouwdag van Lane en Zach is aangebroken. Ze krijgt niet 1 maar wel 2 huwelijken en evenveel feestjes. Ondertussen kijkt Lorelai iets te diep in het glas en doet ze nogal onthutsende bekentenissen.

20. Super Cool Party People
Enorme ramp: Logan ligt bewusteloos en zwaargewond in het ziekenhuis na een mislukte stunt van de Leven-en-Dood brigade. Kleine ramp: Aprils feestje onder leiding van Luke is niet echt een succes.

21. Driving Miss Gilmore
Lorelai rijdt met haar moeder een hele dag rond als deze een operatie aan haar ogen heeft ondergaan. Logan wordt lichtjes gek van Paris en Doyle die voor hem zorgen.

22. Partings
Logan studeert af en vertrekt verplicht naar Londen, wat Rory niet zo leuk vindt. Tussen Lorelai en Luke zou het wel eens voor goed gedaan kunnen zijn.

BEELD EN GELUID
Enkel zeer naieve of pessimistische mensen zouden verwachten dat er bij het 6e seizoen van Gilmore Girls wat misloopt met de technische kwaliteiten van de schijfjes. Voor de 6e keer op rij weet Warner een product af te leveren dat niemand zal teleurstellen. De beeldtransfer met een verhouding van 1.33:1, ofte 4:3, is van het gebruikelijke niveau. Wat betekent dat nu? Kort samengevat is dat een transfer waarmee je niet op een projector gaat weergeven wat voor prachtding een dvd (of je projector) is, maar toch een dvd die zeer degelijk in elkaar zit. Echt noemenswaardige gebreken zijn er niet te melden. Grootste "fout" is het occasionele compressieartefactje waarmee de meeste tv-series wel te kampen hebben. Tenslotte duwt men dan ook rond de 170 minuten beeldmateriaal op één schijfje, wanneer de gemiddelde film toch maar zo'n 120 minuten duurt (en kom nu niet af met Lord Of The Rings a.u.b., we zeiden wel degelijk "gemiddeld"). Dat gebruikelijke niveau betekent bij Warner zo langzamerhand ook dat we het volgende kunnen verwachten: prima contrast en verzadiging, voldoende detail, vrij scherp beeld (uitgezonderd wanneer de serie express vrij soft is), prima schaduwdetail en een bijna compleet gebrek aan artefacten.

Wat kan een filmliefhebber eigenlijk nog meer willen? (en dan blijven we realistisch, dank u). Voor een veelal erg redelijke (om maar niet te zeggen belachelijk lage) prijs, kan je je favoriete tv-series en films in huis. Wanneer we weten dat je voor één seizoen van Star Trek: The Next Generation of The X-Files in een niet zo ver verleden om en bij de 100 euro kwijt was... dat stelt toch tot nadenken. De beeldkwaliteit was dan veelal nog een pak minder goed dan wat we tegenwoord gepresenteerd krijgen op releases die nog geen derde van die prijs gekost hebben.

Oeps, zo kort was dat nu toch ook weer niet blijkbaar. Dit alles maar om aan te tonen dat Warner ook nu weer zeer verdienstelijk werk levert. De lijn die we trokken voor de beeldtransfer kunnen we ten andere doortrekken naar de geluidstrack. Uw riante villa zal niet op haar vestingen beginnen daveren van de bassen of surroundeffecten, maar ze zal gelukkig ook niet staan trillen en beven onder het constante gekraak van ruis of de scherpe tonen van fouten in de geluidsband. Een zeer heldere track in het, voor televisie, vertrouwde Dolby Surorund 2.0-formaat.

EXTRA'S
Spijtig genoeg laat men bij Warner op het gebied van extra's deze keer wel een steek of 2 vallen. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat er ook bij vorige seizoenen geen enorme keuze aan special features was, maar een paar extra's is nog altijd beter dan compleet geen, zoals hier het geval is.

CONCLUSIE
Gilmore Girls was al een leuke serie en daar verandert dit 6e seizoen niks aan. Daarnaast weet ook Warner ons gerust te stellen met 6 schijven van dezelfde kwaliteit als de vorige seizoenen, we hadden niet minder verwacht eigenlijk. Wel spijtig dat extra's uitblinken in afwezigheid.


cover
Studio: Warner

Regie: Diversen
Met: Kelly Bishop, Alexis Bledel, Lauren Graham, Edward Herrmann & Melissa McCarthy

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
924 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Stereo 2.0
Frans Dolby Stereo 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij