:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HUMAN LANTERNS
HUMAN LANTERNS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-09-17
FILM
Chao Chun-Fang (Lo Lieh) is een krankzinnige die getooid als monster de vrouwen, minnaressen en zussen van zijn vijanden ontvoert om ze levend te villen en hun huid te gebruiken bij het vervaardigen van lantaarns. Wanneer Tan Fu (Chen Kuan Tai) en Lung Shu Ai (Tony Liu) erachter komen dat ook hun dierbaren het slachtoffer zijn geworden van één en dezelfde maniak kunnen ze niet anders dan hun krachten te bundelen om hem een halt toe te roepen...

Met zijn mix van gore, horror, thriller en martial arts elementen is Human Lanterns zonder twijfel een buitenbeentje uit de omvangrijke Shaw Brothers-catalogus. De mooie decors, indrukwekkende martial arts scènes (wire fu), puik acteerwerk, overtuigende bloederige special effects en het , zeker naar Shaw Brothers normen, origineel verhaal zorgen samen met de verdienstelijke fotografie voor een erg genietbaar geheel dat geen moment gaat vervelen. De verwijzing op de dvd hoes naar Tobe Hooper's meesterwerk "bloederige sadistische horror à la The Texas Chainsaw Massacre" is wat overdreven maar we kunnen ons wel scharen achter de / het idee dat Human Lanterns een echte kultfilm is. Zonder twijfel de beste film uit de carrière van regisseur Sun Chung die genreliefhebbers wellicht ook kennen vanwege The Sexy Killer, zijn Coffy remake / rip-off.

BEELD EN GELUID
We krijgen een beeld- en geluidstransfer die dankzij het restauratiewerk op kwalitatief vlak moeiteloos de vergelijking kan doorstaan met die van de andere releases uit The Essential Shaw Brothers Collection. Zowel het contrast, het zwartniveau en de scherpte zijn goed. Grain of printbeschadigingen komen bijna niet voor. De Mandarijnse Dolby Surround 2.0-track volstaat voor een film als Human Lanterns.

Misschien interessant om mee te geven dat deze release, net zoals de HK regio 3, een twintigtal seconden mist. De tot nu toe enige volledige versie, de UK release, moet het echter stellen zonder anamorfe transfer.

EXTRA'S
Als extra krijgen we de trailers van de 20 films uit de The Essential Shaw Brothers Collection: The Mighty Peking Man, Oily Maniac, The 36th Chamber Of Shaolin, The Boxer From Shantung, Come Drink With Me, The Magnificent Trio, The Shadow Boxer, Shaolin Handlock, Shaolin Temple, The Water Margin, Bloodbrothers, Killer Clans, Super Inframan, Return To The 36th Chamber, Disciples Of The 36th Chamber, The Five Venoms, Heroic Ones, Human Lanterns, Invincible Shaolin en The Twelve Golden Medaillons.

CONCLUSIE
Een erg leuk buitenbeentje uit de Shaw Brothers-catalogus, zeker een aanrader!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Sun Chung
Met: Lo Lieh, Tony Liu, Meng Lo, Chen Kuan Tai

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2:35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Mandarijn Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij