:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FALLO! (DO IT!)
FALLO! (DO IT!)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-02-21
FILM
Op de gezegende leeftijd van zeventig vond de Italiaanse regisseur Tinto Brass - ook wel bekend als de maestro van de soft-erotische cinema - het dringend tijd om zijn eigen grenzen eens volledig te overschrijden. Hoewel de eigenzinnige cineast regelmatig de grenzen aftastte van hoe ver hij kon gaan met zijn gepatenteerde 'verlengstukken', bleef Brass resoluut van het hardcore-pad af. De fans zullen zich nog wel de heisa herinneringen rond de zonder zijn goedkeuring toegevoegde hardcore beelden in het schandaalsucces Caligula (1979). Toch schijnt hij dit nu zelf allemaal vergeten te zijn, want in FALLO! (ofte Do It!) grijpt de regisseur elke kans aan om de erotiek op te drijven, waaronder dus ook beelden die niets meer aan de verbeeldingen overlaten, als u begrijpt wat we bedoelen. Deze uit 2003 stammende Fallo! bundelt een serie van zes losstaande uitdagende en dubbelzinnige verhalen, vol erotiek en spanning. Hoewel de verzameling gaat over de erotische avonturen van verliefde koppels, is het duidelijk dat Brass de kracht, agressiviteit en soms schaamteloze driften van de vrouw naar voren wilden brengen. Fallo! bevat zoals wel vaker bij de meester enkele duizelingwekkende natuurlijke schoonheden. Maar ook het acteerwerk gaat af en toe stevig uit de bocht! De korte verhaaltjes ("Alibi", "Double trouble", "Two Hearts And A Hut", "Jolly Bangs", "Evil To Be Him Who Thinks Evil" en "Call Me Pig ...I Like It!") hebben helaas enorm weinig om het lijf - net als de vrouwen - maar omdat er te weinig tijd is om een degelijk verhaal naar voren te brengen en je geen tijd krijgt om tot de personages door te dringen,maakt de erotiek veel minder indruk dan we van de man gewoon zijn. Laten we hopen dat Monamour (2005), de voorlopig laatste van Tinto Brass, beter is dan deze onevenwichtige verhalenbundel.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er bevredigend uit qua scherpte, met heldere en natuurlijk ogende kleuren. Contrast, diepte en detail zijn prima en hoewel de gebruikte print wel eens een vuiltje en een kleine beschadiging bevat, is het beeld over het algemeen proper. De Italiaanse Dolby Surround 2.0-track klinkt aan de beperkte kant, maar de muziek komt prima tot haar recht en de dialogen zijn steevast goed te verstaan.

EXTRA’S
De originele bioscooptrailer, een slideshow, een beknopte filmografie van regisseur Brass en cross-promotionele trailers voor andere gelijkaardige releases.

CONCLUSIE
Fallo!, ook wel bekend onder de titels Do It! en Private, is een ietwat teleurstellende selectie van zes op zichzelf staande erotische kortverhalen van Tinto Brass. Helaas zijn ze wat te simpel en krijg je als kijker te weinig tijd om tot de personages door te dringen waardoor alles veel minder indruk nalaat dan pakweg Paprika en Cheeky. De beeld- en geluidskwaliteit zijn bevredigend, maar de extra's zijn dan weer aan de povere kant. Dankzij de scherpe prijs en de mooie verpakking zullen de fans deze uitgave niet kunnen weerstaan.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Tinto Brass
Met: Sara Cosmi, Massimiliano Caroletti, Silvia Rossi, Max Parodi

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slideshow
• Filmografie
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij