:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CUFFS (A.K.A. THE LOST VIRGIN)
CUFFS (A.K.A. THE LOST VIRGIN)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-02-26
FILM
Het onschuldige schoolmeisje Chisata wordt bijna verkracht door een oudere man die kickt op seks met handboeien. Ze kan net ontkomen, maar blijft enkele dagen rondlopen met de handboeien. Het hele voorval heeft een enorme impact op haar verdere leven. Chisata komt vanaf dan terecht in diverse vreemde seksuele situaties. Wanneer één van haar beste vriendinnen ten prooi valt aan de perverse 'handboeienman', loopt het heel wat minder goed af...

Aan mijn samengestelde synopsis te lezen is Cuffs ofte The Lost Virgin (originele titel: Shojo Sôshitsu) een spannende erotische thriller van Japanse makelij. In realiteit is het een scheet in een fles en dan ben ik nog mals! Regisseur Toshiki Sato heeft ondanks zijn ervaring in het vak helemaal geen kaas gegeten van het boeiend weergeven van een verhaal. De film springt van de hak op de tak en wat je tussen de seksscènes door ziet is dan ook nog eens enorm vervelend. Soms lijkt het of je naar een aflevering aan het kijken bent van "Het Leven Zoals Het Is... Japan" of iets dergelijks. Het tempo is tergend traag en het is lang geleden dat we de drang om verder te spoelen niet meer konden onderdrukken. Ik hoor iedereen al afkomen: "Cuffs is toch Pink Cinema, dus de seksuele escapades van de hoofdactrices zijn het belangrijkste?". Wel, sommigen zijn inderdaad prikkelend en bovendien realistisch, maar tegen dan waren we al zo ver weg in dromenland dat zelfs DAT ons geen reet meer interesseerde. Conclusie: Cuffs is vervelende kost!

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische beeld heeft voldoende scherpte en heldere, felle kleuren. Het beeld oogt proper, ondanks het feit dat er sporadisch eens een vuiltje voorbijkomt. Wel werd het beeld soms geplaagd door trillende beeldlijnen. De Japanse Dolby Surround 2.0-track is behoorlijk met helder gekreun en gehijg dat netjes uit de centerspeaker komt. Verwacht geen spektakel, maar voor een filmpje als dit voldoet het geluid.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Cuffs ofte The Lost Virgin is een vervelende film uit de "Pink Cinema Collection" van De Filmfreak. Het initiatief is bewonderenswaardig en leuk voor de genreliefhebbers onder ons, maar helaas zijn de films voor het moment ondermaats. Spijtig, want er zijn zoveel klassiekers in het genre!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Toshiki Sato
Met: Shingo Mukai, Chika Saito, Nikki Sasaki

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
71 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij