:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WINGS OF HONNEAMISE, THE
WINGS OF HONNEAMISE, THE
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-03-06
FILM
Het hoofdverhaal draait rond het lanceren van de eerste man in de ruimte van op een planeet die veel weg heeft van de aarde. Shiro Lhadatt schrijft zich in bij de Koninklijke Ruimtemacht en zal zich vrijwillig kandidaat stellen om in de eerste bemande raket plaats te nemen. Een buitenlandse macht wil deze technologie stelen om er een wereldoorlog mee te beginnen. Doorheen het verhaal houdt men zich vooral bezig met de zin van het leven en of er eigenlijk nog geloof nodig is met al die technologische kennis. Hoogstaande animatie maken het een streling voor het oog. Het streven naar perfectie creëerde een unieke wereld die een zeer geslaagde mengeling is van verschillende stijlen waaronder deze uit de twintigste eeuw en de traditionele Japanse. Deze retro look geeft een zeer leuke atmosfeer weer die logisch overkomt. Het verhaal komt niet echt op gang. Dat is de enige tekortkoming van deze Manga. Voor de rest is deze productie met recht een klassieker te noemen in het genre. Niet voor iedereen weggelegd maar zeker eens het bekijken waard.

BEELD EN GELUID
Buiten hier en daar wat kleine print beschadigingen is deze transfer van een degelijke kwaliteit. Het geluidsspoor is eveneens van een degelijke kwaliteit die in het gemiddelde spectrum valt. Wel een minpunt op dit gebied is het feit dat tientallen keren gedurende de film bepaalde spraak niet doorkwam. Je zag de lippen van personages bewegen, de ondertiteling gaf aan wat ze zegden, maar je hoorde niks. Dit terwijl ondertussen de muziek en geluidseffecten niet onderbroken werden. Het gebeurde telkens bij een nieuwe zin en nooit in de zin zelf. Een fout die ergens in de studio gebeurd is bij het mixen van de sporen.

EXTRA'S
US trailer (1 min. 17) en Japanse trailer (3 min. 53).

Fotogalerij: 30 beelden van artistieke voorstellen van personages en decors in de film.

Karakter files: tekst over de hoofdpersonages.

Productienota's: tekst over de film.

Legende van de Gainax studio's: tekst over de Gainax studio's en hun verwezenlijkingen.

Commentaartrack: hoewel nergens juist vermeld geeft hoogstwaarschijnlijk Hiroyuki Yamaga commentaar gedurende de film in het Japans met Nederlandse ondertiteling.

CONCLUSIE
Een nogal langdradige film die maar niet op gang kan komen. Prachtige animatie voor zijn tijd redden nog enigszins deze productie van een lagere score. Eerst eens huren als je kan, want deze DVD zal zeker niet in ieders smaak vallen.


coverStudio: A-Film

Regie: Hiroyuki Yamaga
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777001394


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• US en Japanse trailer,
• Fotogalerij,
• Karakter files,
• Productienota's,
• Legende van de Gainax studio's,
• Commentaartrack

Andere recente releases van deze maatschappij