:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHIELD, THE - SEIZOEN 4
SHIELD, THE - SEIZOEN 4
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-04-06
SERIE
De aangebrande wijk Farmington in Los Angeles davert weer op zijn grondvesten. De Barn krijgt een nieuwe politiechef, nadat David Aceveda (Benito Martinez) lid is geworden van de gemeenteraad. Monica Rawling (Glenn Close) is ambitieus en heeft een revolutionair maar omstreden plan om de criminaliteitscijfers te laten dalen: alle roerende en onroerende goederen die nog maar eigendom zijn geweest van iemand die verdacht is geweest van drugshandel of ander zwaar crimineel feit, worden in beslag genomen en openbaar verkocht, een deel van de winst wordt terug in gemeenschapsprojecten gestoken, een ander deel afgeroomd om de politie meer middelen te geven. Rawling heeft echter informatie nodig om de bendes van binnen en van buiten te kunnen doorgronden en ze heeft een uitstekende kandidaat op het oog om die bijzondere onderzoekscel te leiden: Vic Mackey (Michale Chiklis), de voormalige aanvoerder van het Strike Team, die na het ontbinden van zijn eigen team een saaie deskjob heeft gekregen. Vic is eerst niet zo happig, want het Strike Team is al ruziënd uit elkaar gevallen en vooral Shane Vedrell (Walton Goggins), die nu met zijn nieuwe partner Army Renta (Michael Peña) in het Vice Squad zit, heeft de bonen gevreten. Rawling is echter de laatste kans voor Vic om zijn gehavend blazoen op te poetsen. Vic scharrelt zijn oude buddies Curtis "Lemonhead" Lemansky (Kenneth Johnson) en Ronnie Gadocki (David Rees Snell) weer bij elkaar en helpt een (hardhandig) handje bij de arrestaties. Hij wordt daarbij keer op keer geconfronteerd met tar lord Antwon Mitchell (Anthony Anderson), die zichzelf als een nieuwe messias tracht te verkopen die de zwarte broeders een nieuwe vorm van respect tracht bij te brengen. Mitchell heeft intussen zowat de hele bende van de One-Niners in zijn zak zitten en schuift gretig zijn pionnen naar voor om zelf niet te worden gepakt. De inbeslagnames doen hem echter pijn en hij speelt met vuur met zijn poging om Vic terug te pakken.



Is Rawling Vic dan nog relatief goed gezind, haar komst wordt niet door iedereen evenveel op prijs gesteld. Met name senior detective Claudette Wyms (CCH Pounder) voelt zich gepasseerd omdat Rawling op de stoel is geparachuteerd die eigenlijk voor haar was bedoeld. Ze werkt haar frustraties uit op haar partner, Dutch Wagenbach (Jay Karnes), maar door haar asociaal gedrag worden de beide detectives, misschien de enige twee niet-corrupte leden van de Barn, weggepromoveerd naar de achterste bank. Dutch gaat door een vuur om bij de oversten te gaan slijmen om Claudette terug een kans te geven, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. De moeilijkste dossiers belanden onveranderlijk op hun bureau: een overvaller die hete koffie in het gezicht van tankstationuitbaters gooit, een weeshuis met zwaar verwaarloosde kinderen waar verkrachting en moord dagelijkse kost zijn... Dutch begint een verhouding met Corinne Mackey (Cathy Cahlin Ryan), de ex van Vic, wat de relatie van laatstgenoemde nog eens onder extra druk zet. Met twee van hun drie kinderen autistisch worden Corinne en Vic aangespoord door een schimmig advocatenkantoor om een proces aan te spannen tegen een medische dienst die eertijds hun kinderen gevaccineerd heeft met een omstreden middel dat de ziekte in de hand zou kunnen werken. Het proces kost handenvol geld en dat kan Vic met zijn politieambtenarenwedde niet zomaar op tafel leggen.

Ook bij het gouden duo van de beat cops, Danny Sofer (Catherine Dent) en Julien Lowe (Michael Jace), is niet alles koek en ei. Ze hebben duidelijk een verschillende mening over de inbeslagnamepolitiek van Monica Rawling en Julien is op zijn raciale teen getrapt omdat vooral zwarten het slachtoffer zijn van de impopulaire maatregel. Hij gaat in zijn kritiek zelfs zover dat Rawling hem dringend adviseert om ofwel zijn attitute bij te stellen, ofwel zijn overplaatsing aan te vragen.

Voor wie de afleveringen van The Shield wil opvrolijken, hebben we een leuk spelletje achter de hand: open een fles whisky, drink een glas telkens Vic Mackey (1) geweld pleegt op een burger, (2) een huiszoeking doen zonder wettelijk bevelschrift, (3) de camera tijdens de ondervragingen afzet, of (4) een andere inbreuk pleegt op de rechten van de verdachte. Wie het eerste drie flessen uit heeft gedronken, wint.

Net als de vorige seizoenen is deze vierde jaargang van The Shield een opeenvolging van brutaliteiten gepleegd door de politie, onwettelijke en corrupte praktijken en ongelofelijke staaltjes van normvervaging. Na het neerschieten van een collega (seizoen 1), het aftroggelen van miljoenen van de Armeense maffia (seizoen 2) en het leegroven van de kluis van zijn eigen baas (seizoen 3) maakt Vic Mackey zich dit seizoen onder meer schuldig aan: planten van valse bewijsstukken, aftroeven van gelovigen in een kerk, en in de categorie "aparte ondervragingstechnieken": een verdachte in de lucht laten vliegen met C-4, zodanig dat het team van de forensische politie eigenlijk de resten alleen nog maar kan opnemen met een dweil. Dat is nog maar een korte bloemlezing van de fratsen die Mackey dit seizoen weer uithaalt, terwijl hij zijn uitgestreken gezicht immer keurig in de plooi houdt. Mackey is een ambigu personage: zijn ethiek als politieagent is gewoon sadistisch en onmenselijk, maar hij leeft toch volgens een bizarre soort erecode waarmee hij de minder erge criminelen voor zijn karretje tracht te spannen om de ergste exemplaren uit de weg ruimen. Als dat met wettelijke middelen gebeurt, des te beter, maar als dat inhoudt dat hij iemands smoel tot pulp moet slaan in een donker achterafsteegje, geen probleem! Aan futiliteiten over huiszoekingsbevelen, het recht op een advocaat of fysieke integriteit van de verdachte worden niet veel woorden vuilgemaakt. Vics nieuwe baas, Monica Rawling, laat bovendien de teugels veel meer vieren dan David Aceveda ooit gedaan heeft, waardoor Vic meer dan ooit de handen vrij heeft om zich met zijn onfrisse nevenactiviteiten bezig te houden. Het komt hem echter duur te staan, want voor de eerste keer zien we onze ongenaakbare killer cop wankelen wanneer één van zijn tegenstanders zijn geneuzel zodanig beu wordt dat hij een contract op zijn hoofd zet.



Het levert in elk geval boeiende televisie op, geschoten in een cynische semi-documentairestijl, waarin geen plaats is voor flauwe geintjes of niet ter zake doende soapplots, maar des te meer voor een portie extreem geweld, een flinke lik sex (met een merkwaardige fixatie voor de orale varianten hiervan) en een zeer ruim bemeten budget voor munitie en (fake) bloed. Mijn broek zakte spontaan af toen ik een paar weken voor de lancering van het negende seizoen van de Vlaamse policier Flikken te horen kreeg dat één van de scenaristen van laatstgenoemde reeks - oh oh oh - bij de scriptschrijvers van The Shield op bezoek was geweest. Veel meer dan de koffie ronddragen heeft die daar klaarblijkelijk niet mogen doen, want wat het gehalte aan ernst betreft kunnen weinig series onderdoen voor de strapatsen van het Strike Team van Vic Mackey. De detectives in The Shield wonen niét op een mooie loft in het hartje van de stad, maar in een groezelige buitenwijk waar ze al even goed het potentiële doelwit zijn van schietpartijen als de rest van de bevolking. Ze pakken de verdachten niet aan met fluwelen handschoenen, maar duwen hen een loop van een pistool in de mond, en als ze goed gezind zijn, halen ze de trekker niét over. En niemand in het korps is moreel superieur, want er wordt massaal de andere kant op gekeken wanneer collega's over de schreef gaan. Zeer interessant in dat verband is het sterke acteerwerk van Glenn Close, die duidelijk een zekere chemie uitstraalt wanneer ze samen met Chiklis op het scherm te zien is en die haar personage omwille van haar grenzeloze ambities om de criminaliteitscijfers te laten dalen meer dan eens op de dunne lijn van het aanvaardbare balanceert. Al de acteurs leveren een meer dan behoorlijke prestatie, zelfs iemand als Anthony Anderson die je normaal gezien associeert met domme komedies als Scary Movie zet een hallucinante gangsterbaas neer wiens zelfingenomen smoel je graag tot pulp zou slaan. Zelfs al ben je niet Vic Mackey. AFLEVERINGEN
Disk 1:
42. The Cure
[spoilers]Vic maakt kennis met de nieuwe commissaris van Farmington, Monica Rawling, die een week voor haar aantreden komt proefdraaien. Met het Strike Team ontbonden is Vic van achter zijn bureau bezig met een fraudezaak in een garage, waarover uren en uren videoband moet worden bekeken. Hij is dan maar wat blij dat hij terug de straat op kan om een viervoudige moord in een motel op te lossen, waarbij een vijfde familielid, een klein kindje, vermist is. Claudette kan het niet goed verkroppen dat Rawling over haar hoofd is gesprongen en Vic is razend op Aceveda omdat die een brief heeft geschreven waardoor hij een promotie opzij, richting een nieuw straatteam, kan vergeten. Rawling is op zoek naar de geschikte persoon om een anti-bende-eenheid te gaan leiden, misschien de job die Vic zoekt, maar als hij getuige is van Vics hardhandige optreden tegen een verdachte, verandert Rawling van mening.[/spoilers]

43. Grave
[spoilers]Vic zoekt in het drugsmilieu naar een verlopen keukenhulpje met een drugsprobleem, maar komt zo in de nasleep van een smotsige roofoverval terecht. Monica Rawling laat hem zijn gang gaan en is zelfs van plan om Vic bij haar nieuwe anti-bendebrigade te betrekken. Monica heeft grootse plannen met The Farm na Aceveda's vertrek en om haar plannen te financieren wil ze in beslag genomen goederen te gelde maken. Shane probeert zijn nieuwe partner loyaal in het gareel te laten lopen wanneer hij zelf kleine pooiers afperst. Dutch en Claudette onderzoeken een verkrachting met geweld en komen tot de vaststelling dat het slachtoffer hiv-positief is... dus de dader nu waarschijnlijk ook.[/spoilers]

44. Bang
[spoilers]Wanneer Monica bij haar aantreden als eerste beslissing de inbeslagname van drugsgeld een eerste keer toepast om een schietpartij uit te klaren tussen Spookstreet- en One Niner-bendeleden, moet ze daarvoor een moeder en twee kleine kinderen uit hun huis zetten; een pr-stunt die kan tellen. De wederzijdse afrekeningen breiden zelfs uit tot op de ziekenhuisvloer. Claudette en Dutch zijn op zoek naar een overvaller van kruidenierszaken die telkens hete koffie in het gezicht van zijn slachtoffers kiepert. Bij een Arabische winkeleigenaar maakt Dutch een snerende opmerking die hem duur te staan komt.[/spoilers]

45. Doghouse
[spoilers]De politie heeft een enorme blunder begaan door een serieverkrachter uit het gerechtsgebouw te laten ontsnappen. De man is nog niet uit het zicht verdwenen of hij heeft alweer een nieuw feit op zijn naam staan. Vic krijgt carte blanche om hem te stoppen, maar Monica kan niet vermoeden dat hij de hulp van de straatbendes inroept om hem in te rekenen. Dutch moet een zestigjarige drugdealer (Mel Winkler) aanhouden die welgeteld drie plantjes marihuana heeft staan; in verhouding tot de middelen die worden ingezet moet er meer aan de hand zijn, afgaand op de hoeveelheid druk die Dutch op de schouders krijgt. Shane lekt informatie over een lopend onderzoek naar Antwon Mitchell, die hoopt om in ruil voor zijn medewerking gespaard te blijven bij het volgende rondje inbeslagnames. Vic heeft Shane door en hij besluit dat hij hem liever binnen handbereik houdt. Hij laat Mitchells zoon arresteren voor een handeltje in valse identiteitskaarten. Aceveda begint een buitenechtelijke verhouding met een prostituee (Abby Brammell) en Julien en Danny arresteren een minderjarig meisje dat in opdracht van een bende graffiti-tags aanbrengt op wegwijzers.[/spoilers]



Disk 2:
46. Tar Baby
[spoilers]Vic en Monica krijgen een grootse tip voor een heroïne-inbeslagname zoals Farmington er nog nooit één gekend heeft. Zelfs Antwon Mitchell zal niet gespaard worden, ondanks Shanes beloftes. Monica moet haar beleid op een publieke meeting komen verdedigen en daar krijgt ze uitgerekend tegenwind van Aceveda. Mitchell probeert intussen de zaak een raciaal trekje te geven. Claudette verliest haar vertrouwen in Dutch wanneer ze erachter komt dat de arrestatie van een kleine drugbaron eigenlijk een gunst was voor het openbaar ministerie, die de man in een andere zaak als getuige wilde verzwakken. Eén en ander betekent wel dat Dutch en Claudette vanaf nu terug ernstige dossiers te verwerken krijgen. Iedereen schijnt zijn voordeel uit de razzia gehaald te hebben, behalve Shane en Army die flink worden afgetroefd.[/spoilers]

47. Insurgents
[spoilers]De eerste verkoopdag van de inbeslaggenomen goederen is een succes: er wordt 900.000 dollar opgehaald. Geïnspireerd door het succes willen Vic en Monica Mitchell een vernietigende slag toebrengen. Shane blijft echter nog informatie lekken en de actie tegen Mitchell draait op niks uit. Om de verdenking van zich af te wenden komt Shane met een gouden tip: drie dealers hebben een considerabele hoeveelheid heroïne in een kerk verstopt. Het is niet echt goed voor de public relations, maar de troepen van de Barn vallen er binnen tijdens een doopceremonie. Julien heeft hier als diepgelovige christen morele problemen mee en hij confronteert Monica met het nieuws dat meerdere agenten uit minderhedengroepen het niet met haar politiek eens zijn.[/spoilers]

48. Hurt
[spoilers]Vic wordt op het laatste moment van een operatie tegen een Russische mensenhandelaar gehaald. Mitchell heeft een video naar de pers gelekt waarop Vics brutale optreden in de kerk wat "bewerkt" is om het erger te doen lijken dan het is. Rawling heeft geen andere keuze dan Vic tijdelijk van de zaak te halen, maar die gaat op zijn eentje door. Vic heeft ook een band in handen gekregen waarin Mitchell aan Shane een wel zeer oneerbaar voorstel doet. Monica superviseert een zeer schrijnend geval van kinderverwaarlozing, waarbij een meisje van zeven uit een pleeggezin verplicht werd om schoonmaakmiddel te drinken, waardoor ze ze nu op intensieve zorgen ligt met een verbrande slokdarm.[/spoilers]

49. Cut Throat
[spoilers]Vic wordt van de reservebank gehaald wanneer een reeks moorden op informanten plaatsvindt. Ze zijn allemaal de keel overgesneden. Monica heeft besloten om in Farmington te gaan wonen, maar ze weigert speciale bescherming. Wanneer Vic er samen met Danny de wacht houdt, gebeurt er iets tussen de twee mannen waarvan ze nog lang de gevolgen zullen dragen. Bij Shane worden de duimschroeven aangedraaid en in paniek schiet Army daarop Mitchells luitenant Halpern (Laurence Mason) in de arm; Shane moet bij Vic te biechten gaan opdat die zijn rotzooi zou kunnen opuimen. Claudette en Dutch zoeken een geweldpleger die tankstationbedienden in elkaar ramt. Op het thuisfront moet Vic kiezen tussen het proces voor Matthew doorzetten of Megan deel laten nemen aan een experimentele therapie.[/spoilers]



Disk 3:
50. String Theory
[spoilers]Na een noodoproep verdwijnen twee agenten spoorloos van de radar. De agenten van de Barn zijn in de hoogste staat van paraatheid, zelfs Aceveda meldt zich voor actieve dienst om te helpen de twee mannen terug te vinden. Dutch en Claudette sporen de enige getuige op van de verdwijning, Roger Pruitt (Joel Stoffer), maar de man is duidelijk een knettergekke paranoïde. Shane heeft zijn trouw aan Vic herbevestigd, maar het Strike Team moet zo snel mogelijk het door Mitchell verstopte lijk van een meisje met daarin de kogels van Shane en Army, recupereren.[/spoilers]

51. Back In The Hole
[spoilers]Antwon Mitchell ondergaat een zwaar verhoor over de moord op twee politieagenten. Hij is bereid om zijn pasmunt te gebruiken en Shane en zijn maat erbij te lappen. Vic en zijn mannen zijn op zoek naar bewijs voor Shanes onschuld, maar ze zoeken op de verkeerde plaats. Tegen de tijd dat ze hun vergissing hebben ingezien, is de politie al anoniem getipt. Ze hebben geen andere keuze meer dan met hun verhaal naar Rawling te stappen, in de hoop dat die gelooft dat ze er zijn ingeluisd. Ze is bereid om hun versie van de feiten te ondersteunen, op voorwaarde dat Shane en Army een test met de leugendetector doorstaan. Dutch en Claudette voeren een onderzoek naar alweer een moord op een zwarte jonge vrouw. Ze hebben geen substantiële bewijzen tegen hun verdachte, dus fabriceren ze er een paar bij.[/spoilers]

52. A Thousand Deaths
[spoilers]De One-Niners zijn aangeschoten wild nu Mitchell in de gevangenis zit en het leiderschap van de bende openverklaard is. Vic en zijn team jagen op al wie met de moord op de twee agenten van doen heeft en ze vinden een wapen terug dat aan één van de slachtoffers heeft toebehoord. Er is echter een onverwachte link naar een Russische maffiabende om een heel banale reden. Bij een overval op een carwash heeft een getuige gezien dat de dader bendetatoeëringen op zijn lichaam had; de getuigenis is echter té gedetailleerd opdat de getuige een willekeurige passant zou zijn. Corinne vertelt aan Vic dat ze al een tijdje een nieuwe vriend heeft; wanneer Vic hoort wie het is gaat hij door het lint.[/spoilers]



Disk 4:
53. Judas Priest
[spoilers]Vic en zijn team proberen de Russen te arresteren die achter de moord op Carl en Scooby zitten en die nu proberen een lading explosieven het land uit te smokkelen. Vic laat per ongeluk één van de schaarse getuigen zichzelf opblazen. Door stom toeval vinden ze de eigenaar van de ketting die op de plaats van de moord is teruggevonden. Het spoor leidt terug naar Antwon Mitchell, maar die heeft het op een akkoordje gegooid met het openbaar ministerie om de ganse El Salvador-bende op te laten rollen. De deal is bewerkstelligd door Aceveda, die zich bedreigd voelt omdat zijn verkrachter dreigt naar de pers te stappen. Dutch en Claudette vinden een lijk met een kogel in zijn glockenspiel.[/spoilers]

54. Ain't That A Shame
[spoilers]Monica lobbyt bij haar oversten om Mitchells akkoord met het openbaar ministerie op de helling te zetten. Ze schakelt het Strike Team in en deelt hen mee dat alle middelen goed zijn om Mitchell alsnog achter de tralies te krijgen. Vic en de zijnen gaan achter de peetvader van de Salvadoraanse maffia, Gusano (Pete Vasquez), aan. Iemand heeft echter Lemansky verlinkt voor de drugs die in zijn auto zijn gevonden en het pakje is vervangen door waardeloos spul. Rawlings politiek van inbeslagnames komt op losse schroeven te staan wanneer ze het weeshuis tracht te sluiten waar ze eerder een meisje heeft gevonden dat afvoerontstopper had gedronken; de procedure daartegen is net een stap te ver. Ze wordt tot ontslag gedwongen.[/spoilers] BEELD EN GELUID
Wat het beeld van The Shield betreft, is het nog altijd zo dat er twee versies van in omloop zijn. In regio 1 wordt de reeks uitgebracht op 1.33:1-formaat, met als doel de reeks zo veel mogelijk op een reality cop show te laten lijken. Voor Europa werd er echter een 1.78:1-versie ontwikkeld, die ten opzichte van de regio 1-versie méér beeld bevat. Bovendien zijn de rechten van de reeks nu in regio 1 overgegaan van Fox naar Sony, die van plan zijn om de gehele reeks als opmaat naar seizoen 7 volledig terug uit te brengen in widescreen. De beeldkwaliteit van deze reeks is uitstekend, zij het met de voor de hand liggende randbemerking dat de makers er bewust voor kiezen om het geheel er zo goed mogelijk te laten uitzien als een goedkope, met een handcamera gefilmde knoeiboel. Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van kunstmatige verlichting, wat ervoor zorgt dat vooral bij scènes waarbij er van binnen naar buiten wordt gegaan en vice versa, onder- en overbelichting te zien is. De gebruikte beelden zijn vrij korrelig en vooral nachtelijke scènes zien er daardoor vuil uit, soms bijna alsof je door een nachtkijker kijkt. Maar vergis u niet, dit is allemaal met stellige zekerheid puur intentioneel zo gefilmd, waarbij de makers verdomd goed weten wat ze doen om een maximum aan impact te verkrijgen. Echte technische problemen, zoals beschadigingen op de print of zo, zijn er niet te zien. U moet echter deze stijl van filmen een beetje gewoon worden. Om dezelfde reden van eenvoud wordt er ook geen 5.1-track of zo uit de kast gehaald, maar moeten we het stellen met een doodgewone 2.0-track, zonder surroundcodering. De dialogen zijn veelal onverstaanbaar, niet door een fout van de geluidstrack, maar omwille van het feit dat er een plat koeterwaals wordt gesproken met veel slang in; incidentele muziek wordt er in The Shield weinig tot niet gebruikt, maar bij die paar occasionele uitzonderingsgevallen klinkt die telkens goed genoeg.



EXTRA'S
De besturing is stroef. Na het selecteren van talen en afleveringen krijg je onveranderlijk een mededeling dat Sony niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor wat er tijdens de commentaartracks wordt uitgekraamd. Waar Sony wel verantwoordelijk voor gesteld kan worden is voor het feit dat deze boodschappen - die voor ons niet-juristen geen enkel praktisch nut hebben - alleen maar irritatie opwekken en dus skippable moeten zijn.

Acht afleveringen zijn van audiocommentaar voorzien, waarbij we bij de lijst deelnemers zowel bedenker Shawn Ryan terugvinden, scenaristen als Scott Rosenbaum, regisseurs als Stephen Kay, maar vooral heel veel acteurs. Passeren onder meer langs de microfoon: Benito Martinez (Aceveda), CCH Pounder (Claudette), Kenneth Johnson (Lemonhead), David Rees Snell (Gadocki), Catherine Dent (Danny), Michael Jace (Julien), Anthony Anderson (Antwon Mitchell), Michael Chiklis (Vic) en nog vele anderen. Niet alleen is het een goede keuze om navenant alle castleden evenveel te laten schitteren op deze tracks, er is ook gezocht naar een zeker evenwicht per aflevering, zodat alle commentaartracks een goeie mengeling zijn van technische knowhow en eerstehandsgetuigenissen van de acteurs.

In totaal zijn er ook 41 verwijderde scènes te bekijken die telkens in hetzelfde selectiemenu als de aflevering in kwestie te vinden zijn. De verwijderde scènes zijn telkens in 1.33:1 - dus gewoon rechtstreeks van de regio 1 afgeplukt.

Under The Skin is een 61 minuten durende en schitterende documentaire waarin we tien hoofdstukken lang telkens verschillende aspecten van het seizoen belicht zien: de acteurs, de scenario's, de rode draden in het verhaal, de productie... dit is net als bij de vorige seizoenen de betere documentaire.

Er wordt afgesloten met drie cross-promotionele trailers.



CONCLUSIE
The Shield is een beenharde, bloedserieuze politiereeks die absoluut niet geschikt is voor watjes. Ook het vierde seizoen is een opeenvolging van feiten die wettelijk niet goed te praten zijn, waar je gebiologeerd naar blijft kijken omdat ze er zó ver over zijn. Sony mag deze reeks terecht aanprijzen als één van haar paradepaardjes.



cover




Studio: Sony Pictures HE

Regie: Scott Brazil, Paris Barclay, Guy Ferland, Dean White, Vondie Curtis-Hall, Nick Gomez, Phillip Atwell, Stephen T. Kay, David Von Ancken
Met: Michael Chiklis, Catherine Dent, Walt Goggins, Michael Jace, Kenneth Johnson, Jay Karnes, Benito Martinez, CCH Pounder, Glenn Close

Film:
9/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
579 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609680461


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• 8 afleveringen met audiocommentaar
• 41 verwijderde scènes
• Documentaire "Under The Skin" (61 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij