:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LIVING DEATH
LIVING DEATH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-06-08
FILM
Victor Harris (Greg Bryk) is een afschuwelijk rijke kwal die enkel emotie voelt wanneer hij mensen kan afkraken, afbreken en in extreme gevallen laat kruipen van de pijn. Zijn vrouw Elizabeth (Kristy Swanson) heeft in al die bitter huwelijksjaren een diepe haat gekweekt tegenover manlief. Roman Arbogast (Josh Peace), de advocaat des huizes en tevens minnaar van Elizabeth, denkt dat hij de perfecte manier heeft gevonden om Victor naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Mét Elizabeth bekokstooft hij een gruwelijk moordcomplot…

Jezus, wat is er toch gebeurd met de ooit bloedgeile Kristy Swanson? De blondine die zichzelf in de kijker acteerde met cultfilms zoals Deadly Friend (’86), Flowers In The Attic (’87), Hot Shots (’91) en uiteraard Buffy The Vampire Slayer(’92), blijkt de laatste jaren amper aan de bak te komen. Als we de horrorfilm Living Death (’06) bekijken wordt het al snel pijnlijk duidelijk waarom: de actrice slaapwandelt bijna letterlijk door het goedkope horrorvehikel en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat mevrouw Swanson eveneens een onderkin (of twee) bij elkaar heeft getafeld. Alle blaam komt haar toe. Ook de rest van de cast – bestaande uit televisie- en B-acteurs – staat maar wat aan te modderen en verward te wezen. Bovendien slaagt regisseur Erin Berry er nergens in om de prent dynamiek en spanning te geven. Wat overblijft is een horrorprent die maar al te graag een graantje meepikt van onder andere het succes van folterfranchises zoals Saw en Hostel. Dit lukt nergens qua sfeer, maar het moet gezegd dat er ondanks het lage budget enkele prima “Yuk!”-momenten aanwezig zijn. Dus ondanks ons gezeur over de filmische kwaliteiten van Living Death, is er mits lage verwachtingen hier en daar nog wel iets te beleven. Conclusie: eerder een huurtip voor op een regenachtige zondag voor de niet te veeleisende horrorfan.


BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er prima uit, met heldere en realistische kleuren. Scherpte en contrast zijn voldoende, terwijl vuiltjes en andere dramatische oneffenheden mooi afwezig zijn. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens bevredigend met goed verstaanbare dialogen en een voldoende gevoel voor ruimte. Storingen in het geluid hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Op het gebied van extra’s is er een twintig minuten durende ‘Making of’-featurette aanwezig en een resem cross-promotionele trailers.
 
CONCLUSIE
Living Death is een middelmatig en droog horrorvehikel van Canadese makelij. De makers proberen duidelijk een graantje mee te pikken van Saw en Hostel, maar dat lukt ze niet echt. Voor de niet al te veeleisende horrorliefhebber komen er een paar sappige momenten voorbij, maar helaas zit de echte gruwel in de spectaculair uitgezette verschijning van voormalig sekssymbool Kristy Swanson.   cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Erin Berry
Met: Kristy Swanson, Greg Bryk, Josh Peace, Marc Hickox

Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Featurette,
Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij