:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHEPHERD, THE - BORDER PATROL
SHEPHERD, THE - BORDER PATROL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-08-10
FILM
Een groepje corrupte Amerikaanse commandoŽs maken het plan om een aanzienlijke hoeveelheid heroïne vanuit Mexico de Verenigde Staten binnen te smokkelen. Maar dat is buiten de onkreukbare douanier Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) gerekend! Maar voor de voormalige rechercheur het goed en wel beseft komt hij terecht in een wespennest, waar een leven nog niet eens de prijs van een kogel waard is...
 
"When he guards the border. No one gets past ... Alive."

Na het prima Wake Of Death (2004) verspeelde Jean-Claude Van Damme weer veel van zijn krediet met zwakke b-films als Second In Command (2006) en The Hard Cops (2006). Ook The Shepherd: Border Patrol leek geen beterschap te bieden, want werkelijk alles schreeuwt pure 'cheese' uit: de cover, de tagline en de trailers. Ook de keuze van regisseur Isaac Florentine deed ons weinig goeds verwachten. De man was immers verantwoordelijk voor fijnzinnige B-rommel als Desert Kickboxer (1992), diverse incarnaties van de Mighty Morphin Power Rangers en US Seals II (2001). Onder de liefhebbers van de B-actiefilm gaarde hij wel wat faam met de Undisputed-trilogie. Misschien was het omdat onze verwachtingen zo laag waren, maar The Shepherd: Border Patrol schiet lekker uit de startblokken met heerlijk oldstyle actie en knokwerk. Van Damme ziet er wat ouder en afgeleefd uit, maar bewijst hier en daar dat hij nog steeds hard kan meppen. Het acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven, maar daarvoor haal je een film met bovenstaande tagline niet in huis. Florentine blikt de film meer dan behoorlijk in, maar heeft helaas geen eigen stijl. In de plaats pakt hij enorm veel uit met John Woo-achtige shots (lees: slow-motion), maar dat is hem vergeven omdat de meeste sequenties best spectaculair zijn. De vechtscènes zijn beenhard en uitstekend gechoreografeerd, terwijl het overige stuntwerk heerlijk ouderwets is. Een prima huurtip voor een regenachtige avond en één van de betere direct-to-dvd titels van Jean-Claude Van Damme.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp en heeft een goed contrast. Het zwartniveau is solide en de kleuren hebben een realistische aanblik. Het beeld is proper en dramatische digitale compressiefouten zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt bevredigend. Het geluid bevat voldoende dynamiek en klinkt warm, met heldere en verstaanbare dialogen. Ruis of storingen hebben we niet waargenomen. 

EXTRA'S
Deze dvd bevat helemaal geen extra's.

CONCLUSIE
The Shepherd: Border Patrol is na enkele zwakkere producties eindelijk nog eens een vermakelijk actiefilmpje met onze eigenste Jean-Claude Van Damme. Beeld en geluid zijn prima, maar er zijn helaas geen extra's aanwezig. Voer voor de liefhebbers!


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Isaac Florentine
Met: Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins, Stephen Lord, Natalie J. Robb

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij