:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONCE UPON A TIME IN CHINA 2
ONCE UPON A TIME IN CHINA 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-04-02
FILM
Chinese volksheld Wong Fei Hung (Jet Li) bezoekt Kanton samen met zijn nicht Yee (Rosamund Kwan) en leerling Foon (Sui Chung Mok) omdat hij een medische voorstelling wilt bijwonen onder leiding van Dr. Sun. Aangekomen in Kanton komen ze terecht in een conflict tussen de xenofobische "White Lotus Cult" en de Chinese regeringstroepen. Nicht Yee krijgt al snel problemen met deze sekte door haar westerse kleren. Ook een groepje onschuldige kinderen lijken het doelwit te worden van hen dus probeert Wong Fei Hung hen te helpen en krijgt daarbij de hulp van Dr. Sun die een pro-democratische activist blijkt te zijn. Ze vragen asiel aan voor de kinderen bij de gouverneur van de Chinese regering (Donnie Yen) en deze weigert resoluut want deze wil op zijn beurt Dr. Sun te pakken krijgen. Zo komt Wong Fei Hung lijnrecht tegenover de corrupte gouverneur te staan in een dodelijk duel voor de vrijheid van China. Ook de situatie met de "White Lotus Cult" escaleert verder tot een explosieve situatie…

Als in Amerika een film een fenomenaal succes is dan krijgt deze zo snel mogelijk een vervolg! Dit is niet anders in Hong Kong. Een jaar na deel 1 kwam Once Upon A Time In China 2 uit en weer was de belangstelling groot. Ook deze keer is de regie van dit levendige kungfuspektakel onder leiding van Tsui Hark en is de hoofdrol weer weggelegd voor levende elastiek Jet Li! Het uiteindelijke resultaat van deze sequel moet niet onderdoen voor het origineel! Weer is de choreografie onder leiding van expert Yuen Wo Ping (The Matrix en Crouching Tiger, Hidden Dragon) om uw duimen en vingers bij af te likken en zijn de decors een streling voor het oog. Het verhaal zelf zit iets minder sterk in elkaar dan zijn voorganger en bevat misschien minder emotionele kracht, maar is nog steeds een schitterende film…

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is wederom digitaal geremastered door het Hong Kong Legends-team. Ook deze keer is dit prachtig gedaan. Het beeld is scherp met een goed schaduwdetail en levendige kleuren. Wel hebben we een enkele keer filmgrain kunnen vaststellen. Geen enkele keer hebben we enig vuil, krassen of beeldbeschadigingen kunnen waarnemen. Enkele keren zijn er opvallende digitale compressiefouten maar voor de rest een goede transfer. De Cantonese 5.1 Dolby Digital-track klinkt warm en natuurlijk (dit kan van de Engelse-track weer niet gezegd worden die onnatuurlijk en dof klinkt) met een beperkte spreiding. Ook hebben we bijna geen ruis opgemerkt. Geluidsfoutjes ontbreken volledig. De Cantonese 5.1 Dolby Digital-track is bevredigend te noemen, de Engelse geluidstrack valt op zijn beurt wat tegen.

EXTRA'S
De audiocommentaar van Hong Kong cinema-expert Bey Logan is zoals altijd informatief en amusant. Er vallen geen stiltes en de man weet leuke weetjes mee te delen over de film en zijn cast. De biography showcase is een leuk alternatief voor de op andere DVD's wat saaie en onvolledige "selected filmografieën". In plaats van de standaard stilstaande tekst krijg je hier een over het scherm rollende engelse tekst die voorgelezen wordt met leuke achtergrondmuziek bij. De showcase handelt over Jet Li en is informatief en volledig. Alleen spijtig dat deze feature net hetzelfde is als op de DVD van deel 1! Wel leuk is het 10 minuten durende interview met Jet Li opgenomen op de première van Romeo Must Die in de U.K. Ook is er nog een interview met Donnie Yen terug te vinden die vertelt over de film. Donnie komt in dit interview wat verwaand over maar laat dat de pret niet drukken want de man vertelt enkele interessante dingen. Dan heb je nog de originele theatrical trailer, de UK promotional trailer, een nutteloze fotogalerij en de further attractions; bestaande uit de UK promotional trailers van Once Upon A Time In China, Armour Of God, Battle Creek Brawl, Fist Of Fury, Iron Monkey, Purple Storm, Magnificent Warriors, City Hunter, Way Of The Dragon.

CONCLUSIE
Kleurrijk kungfuspektakel met Jet Li in een rol die hem op het lijf geschreven is: die van Chinese volksheld Wong Fei Hung! Jet Li zou die rol nog tot drie maal toe spelen (OUATIC 3, OUATIC 6 en Last Hero In China), maar nooit meer met zoveel verve als in dit en voorgaande avontuur. Dus ook dit deel is een must-have voor actieliefhebbers! En ook nu kreeg de DVD enkele waardevolle extra's mee! Dit alles geeft met de goede beeldkwaliteit en de bevredigende geluidskwaliteit een geslaagde DVD.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Tsui Hark
Met: Jet Li, Rosamund Kwan, Sui Chung Mok, Donnie Yen, David Chiang

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
12

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664004159


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Biografie showcase,
• Bioscooptrailer,
• UK promotietrailer,
• Fotogalerij,
• Interviews,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij