:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 5.1-12
CSI MIAMI, SEIZOEN 5.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-11-20
SERIE
Zit er sleet op de formule van CSI Miami? Hebben we ons verzadigingspunt zowat bereikt? We zijn er nog niet helemaal uit, maar het is een feit dat we ons bij momenten een beetje door deze box hebben moeten slepen. Wellicht zal de gemiddelde kijker niet vaak 3 of 4 afleveringen na elkaar bekijken, iets wat wij wel geregeld doen (om toch maar vol enthousiasme aan onze besprekingen te kunnen beginnen) en wat wellicht ook niet altijd bijdraagt tot een maximale appreciatie van een serie als CSI Miami. Terwijl series als Lost, Prison Break en 24 de kijker op het einde van een aflevering in spanning weten te houden met een cliffhanger van jewelste, is dit bij CSI Miami toch heel wat minder het geval. Natuurlijk krijgen we hier ook een aantal rode draden, maar die zijn toch een pak minder pakkend dan bij de net vernoemde series. CSI Miami was altijd al de meest “spectaculaire” van de drie CSI-series, maar tijdens dit vijfde seizoen begint het soms pijnlijk uit de hand te lopen met verhaallijnen en personages die weinig realistisch overkomen. Zo gaat het grote Jack Bauer-gehalte (de protagonist uit 24) van Horatio Cane bij momenten de keel uithangen. Toegegeven, we hebben het aantal doden niet zitten tellen, maar het lijkt in ieder geval alsof Cane tijdens deze 12 afleveringen meer bad guys persoonlijk naar het hiernamaals helpt dan John Rambo op een kwade dag. Zo zien we Horatio ondermeer aan het werk in een messengevecht en als scherpschutter. Uiteraard moet zijn tegenstander het steeds met de dood bekopen. Ook de debiele oneliners die hij elke aflevering debiteert bij de begincredits gaan geregeld op de heupen werken.

Natuurlijk is het niet allemaal kommer en kwel dankzij een aantal afleveringen die goed te noemen zijn. Door de originele setting (Rio de Janeiro) kaapt aflevering 5.1 Rio ondanks het ongeloofwaardige verhaal deze keer de prijs voor meest opvallende aflevering weg.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 12 afleveringen:
Disk 1:
5.1. Rio
Horatio en Delko gaan naar Rio de Janeiro om de moordenaars te vinden van Marisol, de bruid van Horatio en de zus van Delko. In Brazilië komt Horatio erachter dat zowel zijn broer Ray als diens zoon is betrokken bij een internationale drugsbende.

5.2. Going Under
Calleigh wordt van de weg gedrukt tijdens een onderzoek naar een illegale wapensmokeloperatie van een motorclub. Horatio en zijn team ontdekken het geheime wapen van deze bende motorrijders: een geweer van Israëlische makelij dat om een hoek kan schieten.

5.3. Death Oool 100
Tijdens een onderzoek naar de moord op een beroemdheid, ontdekt het team een grote vervalsingsoperatie aan de kust van Miami. De dood van een bekende vrouw betekent grof geld voor diegenen die in een bizar spel van geld en moord op haar dood hebben gewed.

5.4. If Looks Could Kill
Als het beroep van supermodel ineens het meest dodelijke werk van Miami blijkt te zijn, komt het team terecht in een wereld waarin alles draait om uiterlijk. Natalia krijgt een verrassingsbezoekje van haar ex-man.

Disk 2:
5.5. Death Eminent
Het CSI-team combineert sociale dienstverlening met moordonderzoek als een raadslid van het stadsbestuur dood wordt gevonden. Het team moet de moord op een jong meisje in verband brengen met de dode, niet bepaald onbesproken, raadsman.

5.6. Curse Of The Coffin
Gestolen goudstaven, een bom in een politieauto en een bloederig vrouwelijk slachtoffer omgeven door voodoosymbolen jagen het CSI-team de stuipen op het lijf als ze proberen een moordenaar te vinden die een golfclub als wapen gebruikt.

5.7. High Octane
De bravoure van een stuntrijder wordt hem fataal als hij rechtopstaand in zijn auto door een kabel wordt onthoofd. Als blijkt dat het geen ongeluk was, gaan de CSI'ers op onderzoek uit.

5.8. Darkroom
De jacht van het CSI-team op een seriemoordenaar verhevigt nadat de beeltenis van de vermiste zus van Boa Vista wordt gevonden tussen de zwart-witfoto's van de dader.

Disk 3:
5.9. Going, Going, Gone
Twee mooie vrouwen worden “geveild” voor een goed doel. De man die hiervoor geld heeft neergelegd, verheugt zich op een kinky trio. Maar dan vindt hij één van hen dood op bed, terwijl de andere verdwenen is.

5.10. Come As You Are
Het CSI-team onderzoekt de moord op een recruiter voor het Amerikaanse marinecorps. Zowel militairen als burgers worden verdacht. Natalia is in shock als ze hoort wat haar ex Nick van plan is.

5.11. Backstabbers
Het CSI-team zet de achtervolging in op Al-Qadr-terroristen en een groep gang-bangers na de moord op een advocaat en een jonge winkelbediende.

5.12 Internal Affairs
Horatio en zijn team worden opnieuw onderzocht als zowel Natalia als Maxine Valera worden gearresteerd wegens moord...

BEELD EN GELUID
We krijgen zoals steeds bij de Indies CSI-releases een goede beeld- en geluidskwaliteit met een kleurniveau, contrast en een scherpte die weten te bekoren. Glasheldere dialogen, geen ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
Op de eerste dvd beginnen de extra's met de featurette Rio Grand: CSI Miami goes to Rio (8 minuten) waarin we meer vernemen over de opnames in Brazilië. We vinden er tevens een aantal commentaartracks: bij aflevering 5.1. Rio door Sam Hill, Sunil Nayar en Brian O'Neill, bij aflevering 5.3. Death Pool 100 door Sam Hill, Adam Rodriguez, Carey Meyer. Op het tweede schijfje krijgen we de featurette If looks could kill special effects (13 minuten) en opnieuw 2 commentaartracks: bij aflevering 5.5. Death Eminent komen Jonathan Togo, Correy Miller en Larry Detwiler aan het woord. Eva La Rue en John Haynes verzorgen het commentaar bij aflevering 5.8. Dark Room.

CONCLUSIE
Zonder twijfel één van de mindere series uit de CSI-franchises. Mede door de extra's kan deze box de fans wellicht toch het nodige plezier verschaffen.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Joe Chappell, Sam Hill, Scott Lautanen, Eagle Egilsson, Karen Gaviola
Met: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo, Rex Linn

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij